Att ni nu är över 300 personer som prenumererar på mina inlägg via Bloglovin' och Blogger känns helt ofattbart och måste så klart firas! En tävling med blandaren
Mora Classic värde ca 3000 kr från
Mora Armatur i potten kan det vara något? Om du delar med dig av ditt bästa kökstips så kan det vara du som vinner! Det kan vara receptet på den ultimata morotskakan, rengöringsmedlet som får spisen att glänsa, knepet hur man får salladen att hålla sig fräsch länge eller något helt annat, tipsa på! Länkar du till tävlingen blir jag glad men det är inget måste och har du ingen blogg går det lika bra att maila mig ditt tips på itsahouse@hotmail.com.
Tävlingen avslutas den 20/8 kl 21.00
Mitt bästa tips i köket blir ett mattips; en lite oväntad smakkombination. Till min grillade fläskfilé (helgrillad, skuren i snygga sneda skivor) serverar jag skrapad, kokt färskpotatis som jag sen fräst varm och gyllene i smör, gul curry, lite salt, en redig nypa socker och lite gula senapsfrön. Till det serveras en chèvreröra där man skalar chèvre och delar i grova bitar och sen rör ner grädde i, matskedsvis, tills det blir en krämig röra. Kryddas med flingsalt, nymalen svartpeppar och honung. Och pricken över i: äppelklyftor som kokas till kompott med socker och en knivsudd salt och generöst med finhackad färsk rosmarin. Våga testa! :)
SvaraRaderaSjälvklart vill jag vara med i tävlingen! Mitt bästa tips i köket är att ha goda vänner omkring sig när man lagar mat - gärna på barstolar närmast spisen! Sååå mycket roligare att snacka och fixa mat samtidigt! Gästen får sippa på ett glas rött och samtidigt göra en god fetaostsallad till maten jag lagar = mindre jobb för alla!!
SvaraRaderaHoppas på tur i din tävling!
Kramiz aka
Oh, jag som verkligen behöver en ny blandare i mitt kök.
SvaraRaderaMitt bästa tips i köket är att betrakta det som hjärtat i huset och ge det den kärlek som det behöver för att kunna lyfta hela bostaden. Både matmässigt och inredningsmässigt.
Mitt bästa mattips är att gå ut i trädgården medan gräset fortfarande är daggvått, plocka in lite rabarber som du skivar tunt och lägger i en pajform tillsammans med lite socker och potatismjöl. Sen är det dags för världens enklaste topping.
SvaraRaderaSmält 100 gram smör
blanda i 1,5 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver.
Rör ihop och klicka ut över rabarbern. In i ugnen 35 min i 175 grader, sen kan ni njuta av den mest underbara rabarberpaj med ett knäckigt täcke ni någonsin smakat. Och så enkelt!! Balsam för själen... Alla vänner och gäster vill veta hemligheten, nu har du fått den!
Njut i den svenska sommaren!
/madebymalin@hotmail.com
Klockrent tips för stearin fläckar, lägg lite hushållspapper på och sedan ett packplåtspapper och stryk med strykjärn. Värmen smälter stearinet och pappret suger upp det. Klart!
SvaraRaderaMina bästa tips är med maskindiskmedel,
SvaraRaderaom du har en rostfri diskho, skura med maskindiskmedel så blir den blank som en spegel.
Har du bränt fast i en kastrull häll i lite vatten och maskindiskmedel så kommer det brända att släppa.
Vill passa på att säga att jag beundrar eran renovering! Så otroligt skickliga och bra smak!
Kramen Veronica
Gnugga med tidningspapper mot diskbänken för att få den att skina efter rengöring. Funkar perfekt! (och så helt otippat om man skulle råka ha en spegel där inne -bonustips- så skippa rengöringsmedel helt och hållet och putsa bara bestämt med vanligt toapapper mot fläckarna och blås bort det lilla bås som blir kvar)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaNär sallad en svalen har blivit lite hängig och besk så är det bara att göra som på restaurangen och hacka upp den som du ska ha den och sedan lägga den i en stor skål med iskallt vatten en stund medan man förbereder den andra maten. Sen är det bara att hälla avv eller slunga salladen och den är som ny.
Om du plockar in sallad från trädgården och vill att den ska hålla länge. Skölj den i iskallt vatten, stoppa den i en stor plastpåse. Ta tag i hörnen vid öppningen och släng påsen runt mellan händerna så att öppningen stängs (rullas in), 3-4 varv. Knyt ihop påsen med hörnen du håller i. Nu är det luft inne i påsen så inga salladsblad kladdas ihop. Sätt in den i kylen och där håller dom sig fräscha i flera dagar. Öppna och ta ut det du behöver och stäng igen på samma sätt.
SvaraRaderaHälsningar Sonja i Brännland
Åhh, jag skulle verkligen vilja vinna blandaren! Vi håller som bäst på att bygga vårat nya kök i våran folkskola. Nu har vi fått hem alla grejer utom just blandaren för vi hittar ingen som vi gillar till ett vettigt pris.
SvaraRaderaJag bjuder på en riktig syrlig citronpaj som är så somrig det bara kan bli och som uppskattas av alla!
pajskal
115gr smör
0,5dl floroscker
2,5dl vetemjöl en nypa salt.
Blanda väl och tryck ut i botten på en springform. Förgrädda i 200grader i ca 15min
Riven under tiden 2 stora citron och pressa saften från dem. Vispa 2 ägg med 2,5dl socker. Blanda ner citronsaft och skalet, Vispa ner 2msk mjöl. Håll på pajbotten och grädda i ca 20min eller tills fyllningen stannat. Låt svalna och sikta över florsocker!
Njut! Jag lovar att ingen blir besviken!
Åhh, jag skulle verkligen vilja vinna blandaren! Vi håller som bäst på att bygga vårat nya kök i våran folkskola. Nu har vi fått hem alla grejer utom just blandaren för vi hittar ingen som vi gillar till ett vettigt pris.
SvaraRaderaJag bjuder på en riktig syrlig citronpaj som är så somrig det bara kan bli och som uppskattas av alla!
pajskal
115gr smör
0,5dl floroscker
2,5dl vetemjöl en nypa salt.
Blanda väl och tryck ut i botten på en springform. Förgrädda i 200grader i ca 15min
Riven under tiden 2 stora citron och pressa saften från dem. Vispa 2 ägg med 2,5dl socker. Blanda ner citronsaft och skalet, Vispa ner 2msk mjöl. Håll på pajbotten och grädda i ca 20min eller tills fyllningen stannat. Låt svalna och sikta över florsocker!
Njut! Jag lovar att ingen blir besviken!
10 juli, 2010
Hej!
SvaraRaderaJag använder "Sidol" rengöring.
Fungerar perfekt till bla vasken.
Blir som ny och man behöver inte hålla på att skrubba =) Är svår att få tag i ibland.
Vilken fantastisk tävling, självklart är jag med och tävlar
SvaraRaderaha en fortsatt trevlig dag
Mvh Camilla
Mitt bästa kökstips är två råd för ugnen. För det första så brukar jag lägga bakplåtspapper på plåten när jag gör klyftpotatis i ugnen för då blir plåten lättare att diska.
SvaraRaderaFör det andra så använder jag kokos istället för ströbröd när jag bakar sockerkaka för det bli godare smak då.
Tack för din fina blogg:)
Mitt bästa kökstips är att investera i en ordentlig elektrisk kaffekvarn. Då kan du mala dina egna bönor varje dag, oavsett vilken bryggare du väljer att ha. Doften av nymalda kaffebönor och ett riktigt gott kaffe kommer att förgylla många dagar.
SvaraRaderaEn bra kaffekvarn kostar runt 2 000 kr och är en guldinvestering i livskvalitet.