Trots att jag bara har bakat macarons tre gånger i mitt liv och att viss frustration varit inblandat varje gång så är jag såld. Helt såld. Jag gillar att det är lite sport att göra macarons, att det ska vägas, tempas, siktas, blandas och vispas så exakt, så exakt för att det ska bli bra. Och jag känner nästan att det kan vara början till en liten tradition. Det misslyckade premiärbaket gjordes till Ws namnfest, det något mer lyckade till Ws födelsedagskalas och nu senast hade jag lärt mig av mina misstag från de två första försöken;
1. Det behövs så mycket karamellfärg för att få färg att det förstör konsistensen på marängen, i stället kan jag varmt rekommendera Sugarflair Colours pastafärg - oerhört dryg, ger intensiv färg och påverkar inte konsistensen.
2. Är man föör försiktig när man vänder ner mandelblandningen i marängen så blir smeten för tjock och marängerna toppiga.
3. Gräddar man för länge blir de grå.
Sista omgången fick inga fötter att tala om och de blev lite platta men de fick rätt konsistens, färg och blev härligt sega och goda. När jag har bakat har jag följt Marys suveräna tutorial men nästa gång vill jag testa göra lakritsmacarons så en burk svart pastafärg ska beställas hem men nu undrar jag om ni har några bra tips på hur man ska få fram lakritssmaken?
1. Det behövs så mycket karamellfärg för att få färg att det förstör konsistensen på marängen, i stället kan jag varmt rekommendera Sugarflair Colours pastafärg - oerhört dryg, ger intensiv färg och påverkar inte konsistensen.
2. Är man föör försiktig när man vänder ner mandelblandningen i marängen så blir smeten för tjock och marängerna toppiga.
3. Gräddar man för länge blir de grå.
Sista omgången fick inga fötter att tala om och de blev lite platta men de fick rätt konsistens, färg och blev härligt sega och goda. När jag har bakat har jag följt Marys suveräna tutorial men nästa gång vill jag testa göra lakritsmacarons så en burk svart pastafärg ska beställas hem men nu undrar jag om ni har några bra tips på hur man ska få fram lakritssmaken?
Nej nu är det dags att hoppa ur morgonrocken - barnteater och födelsedagskalas på schemat.
Translation: Making macarons is really a challenge but I love it. Absolutely love it and there raspberry macarons are the result of my third attempt, they're not perfect but I'm getting closer each time. For coloring the macarons I can warmly recommend Sugarflair colors paste which gives really vibrant colors without changing the consistency. What's your favorite macaron flavour?
Translation: Making macarons is really a challenge but I love it. Absolutely love it and there raspberry macarons are the result of my third attempt, they're not perfect but I'm getting closer each time. For coloring the macarons I can warmly recommend Sugarflair colors paste which gives really vibrant colors without changing the consistency. What's your favorite macaron flavour?