måndag 25 juni 2012

Kall skaldjurspaj


Receptet på skaldjurspajen jag gjorde till midsommar har efterfrågats och det ska ni självklart få. Förutom till midsommar passar den utmärkt som tillbehör på kräftskivan.

Pajdeg
150g smör 
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl riven ost
3msk vatten

Fyllning
5dl crème fraiche
250g räkor
100g crabsticks
1 röd lök
peppar
dill

Garnering
150g kräftstjärtar
stenbitsrom
3 ägg
färsk dill
1/2 citron

Så här gör du: 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till degen, tryck ut i pajformen, nagga och grädda mitt i ugnen 10-15 min tills skalet blivit gyllenbrunt. Låt kallna. Hacka under tiden löken och dillen fint. Skär räkorna och crabsticksen i mindre bitar. Blanda med crème fraiche och fördela i det avsvalnade pajskalet. Garnera med kräftstjärtar, ägg, rom, citron och dill.

3 kommentarer:

  1. Ser kanongott ut! Ha det bra.

    SvaraRadera
  2. Och där kommer receptet. Perfekt! Tack! Den ser så himla himla god ut.

    SvaraRadera
  3. Ser fantastiskt gott ut det där.. Får sparas och provas en solig dag i trädgården!

    Förresten. Nu ska vi ju snart få nycklarna till vårt nya renoveringsobjekt, och då vi aldrig renoverat ett hus förr så snurrar huvudet med alla logistiktankar.. När man i slutändan ändå tänker göra om allt på huset, i vilken ordning är då klokast att göra det? Dela gärna med dig av hur ni resonerade kring detta.. Det är en himla massa att tänka på :)

    kram /iris

    SvaraRadera