tisdag 14 juni 2011

Gräv ner studsmattan!


Jag har fått massor utav frågor om vår nedgrävning utav studsmattan så här kommer en liten beskrivning av hur vi gick till väga. 

Vi började med att välja ut en lämplig plats. Vi valde den här platsen eftersom vi kan ha uppsikt både från altanen och från köksträdgården, två ställen där vi spenderar mycket tid. Det är sol morgon och kväll men skuggande träd mitt på dagen när solen är som starkast. Tänk på att studsmattan är världens bästa ställa att ligga och läsa eller sola på, då duken är mjuk och skön att ligga på och dessutom värmer gott. Platsen är dessutom praktisk då den ligger nära slänten om vi skulle behöva lägga in ett dräneringsrör. 

Sedan ställde jag ut ramen till studsmattan och grävde bort grässvålen men lämnade gräset ca 15cm från ramen. Sedan var det bara att fortsätta gräva tills jag nådde ett djup av ca 80cm i mitten av gropen, det djupet kan behöva ökas beroende på vilken studsmatta du har. Vår studsmatta är en helt vanlig traditionell modell som vi bara har tagit av benen på och sedan slagit ner dem i marken. Om vi kommer att behöva förstärka marken, förlänga benen eller något annat återstår att se men än så länge fungerar det kanon bara så här. Även vuxna och större barn har hoppat men det kan nog också variera beroende på markens beskaffenhet. Vet man redan innan man köper mattan att man ska gräva ner den så har Studsexperten har en speciell modell för nedgrävning kallad 'In ground'.  Hoppas att ni blev hjälpta av detta och för er som fortfarande funderar kan jag bara säga GRÄV! För gräver du ner studsmattan blir den inte bara säker och lättilgänglig, den misspryder dessutom trädgården betydligt mindre så det är något som jag varmt kan rekommendera!

11 kommentarer:

 1. Jag har försökt föreslå det här för min man, inte bara för att eländet är fult utan för att man slipper nätet också. Dessutom är vår trädgård ett blåshål och det är inte alltid den står kvar där vi ställde den... Men han nekar i sten. För hur går det när det regnar? Vart tar vattnet vägen? Har ni sån avrinning ner mot sjön att det aldrig blir nåt problem? Det tror jag tyvärr inte vi har, vi skulle få en damm under...

  SvaraRadera
 2. Vilket bra tips! Det blir ju betydligt snyggare och känns även bättre ur ren säkerhetssynpunkt. (Säger hönsmamman) :)

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt fin blogg du har. Hittade in hit av en slump och fastnade genast på lekstugebygget. Vi håller också på att bygga en lekstuge variant.... tvåvånings muminhus. Det är så roligt när inspirationen flödar.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Så himla smart och rolig idé!! Den kan bli verklighet hos oss också. Vi bygger hus just nu och flyttar in i slutet på sommaren. :-)

  Hittade din blogg idag och kommer nog göra fler nyfikna besök, ha det så bra!

  SvaraRadera
 5. Men det där är ju en strålande idé!!! Så bra det blev. Vi har också studsmatta (som typ alla med barn har hihi...). Den har hängt med några år nu och sonen, som är 13 år, använder den mer än någonsin. Vi har faktiskt funderat på att gräva ner den, eller rättare sagt, sonen vill ha en rektangulär, mer 'proffsig' studsmatta, och den har vi pratat om att gräva ner (OM vi nu skulle skaffa en sån). Men det skulle ju vara toppen att gräva ner den vi har nu förstås. Han och hans kompisar gör massor av 'tricks' som dom säger och gör volter hit och dit och hoppar HÖGT... högre än skyddsnätet.... Skulle studsmattan vara nergrävd så blir det säkrare på alla sätt och vis som du säger och mycket snyggare också :-)

  Ska visa ditt inlägg för maken... :-))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 6. hei du
  er det ok at jeg viser igjen bildene fra det her innlegget på norske Foreldremanualen no?
  Vi lenker naturligvis til deg.
  fint om du kan svare inne hos meg.

  så fin husfasaden er blitt!
  her er det tydeligt at huset har blitt given "en kjærlig hånd"! :)

  Har du forresten et "nattbord"/nightstand å vise frem? Jeg har en liten utmaning gåande inne hos meg.

  Beste hilsner fra
  Åpent hus

  SvaraRadera
 7. Vilken smart idé!! :D

  SvaraRadera
 8. Bästa lösningen någonsin!!! men hur klarar den regn?

  Tack för all inspiration// Sabina

  SvaraRadera
 9. Bästa lösningen någonsin!!! men hur klarar den regn?

  Tack för all inspiration// Sabina

  SvaraRadera
 10. Tack för inspirationen! Är nyfiken på hur det har fungerat med avrinning. Har ni behövt avleda vatten under den här regnsommaren?

  SvaraRadera
 11. Intressant! Funderar på att köpa en nergrävningsbar studmatta Exit InTerra, den har ventilationshål på sidan och det känns smart. http://www.lekute.se/studsmatta/exit-interra-427.html

  SvaraRadera

Annonser: