onsdag 21 september 2011

Nya Fantastic Frank?


Bilder: Svensk Fastighetsförmedling

Vi har sett Fantastic Frank göra det förut men denna gång är det lite oväntat Svensk Fastighetsförmedling som ligger bakom denna mycket annorlunda homestaging. I ett hus med många originaldetaljer från byggåret 1909 har man valt att använda sig av statister från teatern för att återskapa hela sekelskifteskänslan. Och man har lyckats! Både med att återskapa historiens vingslag (nästan kusligt väl på vissa bilder) och med att väcka uppmärksamhet! Jag välkomnar kreativa idéer som dessa på den snoffsiga bostadsmarknaden och satt med ett leende på läpparna när jag bläddrade igenom bilderna, jag gillar deras humor! Mycket nyfiken blir man ju hur visningen kommer att gå till! Men sen är jag tveksam om just detta grepp går att återanvända särskilt många gånger till. Vad tänker du om detta?

Nej, nu ska jag ut och räkna räckespinnar för i morgon avgörs tävlingen!6 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder. Vore intressant att höra responsen på dessa annonser.

  Läser o läser på din blogg idag, och njuter av vackra bilder och tar igen allt jag inte hunnit med, nu när jag o prins N ligger febriga i soffan :)

  Önskar dig en toppendag,
  Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Verkligen kul och annorlunda, ett smart pr-trick dessutom. Men frågan är hur mycket man tittar på själva huset och som spekulant vill man ju se färgbilder. Med de här bilderna är det svårt att se vilket skick huset är i tex.Frågan är om man lockar folk till husvisning eller show?
  Nä jag skulle ínte nappa på det även om jag tycker att idén var rolig.
  Fy vad tråkig jag lät nu va? Haha :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Nej det där var inte alls tilltalande tycker jag.... 70-talspolisonger med en hatt som definitivt inte är sekelskifte, en dam som har fyrtiotalsklänning medan den andra har sekelskiftesklänning..... för mycket soppa för min smak. Bilderna gör inte huset rättvisa tror jag, man tittar mer på personerna och det kan ju inte vara syftet.

  Ha det bra!
  Åsa

  SvaraRadera
 4. En väldigt rolig idé tycker jag, men dåligt genomförd. För det första gillar jag inte att det är personer på bilderna, de behövs inte, med rätt tapeter och inredning så går det att få en genuint gammal känsla även med färgbilder, det är ju bara att kolla på alla filmer som Emil i Löneberga mfl. Om huset har allt detta bevarat, är det dumt att inte visa det.

  Jag som själv bor i ett liknande gammalt hus och brinner för byggnadsvård har svårt att se det fina i huset på dessa bilder, det ser bara sunkigt och smutsigt ut, som sagt, färgbilder hade gjort massor! (eller så är det just det man vill dölja... att det inte har nåt =)

  SvaraRadera
 5. Jag älskar att bli överraskad, jag älskar Fantastic Frank :)

  SvaraRadera
 6. Haha, detta var kul att se. Smart marknadsföring om inte annat :)

  Kika gärna in på min inredningsblogg http://melarooms.com

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Annonser: