onsdag 23 november 2011

Kära tomten!


1. Snyggaste klockan Triwa Nevil Raven Black 1795kr Creative Lounge
2. Peter van de Waters Bottle Candle Holders hittade jag via Husligheter som tipsar om en Holländsk sida där man kan köpa dessa snyggingar för 69€. Ingen som vet av någon svensk återförsäljare eller någon som är sugen på att ta in dessa i sitt sortiment?
3. Mums vilka goda grytor man skulle kunna laga i en Creuset 2299kr Bagaren och kocken
4. Mässing är tillbaka och snyggaste oljelampan kommer från Klong finns hos Länna Möbler för 1800kr
5. Lilla ekollonvasen till murgrönekvisten eller vårens första tussilagao 150kr Svensk Tenn
6. Mysigaste dagarna i fjällstugan spenderas i en One Piece 1350kr Piece of Norway 
7. Snyggaste tvålen från Lilla bruket 179kr handgjord i Sverige och ekologisk dessutom
8. Agneta Livjins underbara porslin, önskar mig tallrikar, assietter och uppläggningsfat. Och... Finns hos Artilleriet från 199kr/del och snart öppnar Agnetas egen webbshop.
9. Värmeljuslyktan Ribbons 679kr från Georg Jensen
10. Recycling Tube från Format finns nu också för värmeljus och är så snygg att den gärna får hänga framme, 199kr hos Inreda

Visste ni förresten att man ska separera den lilla vekeshållaren av stål från ljuskoppen innan man slänger värmeljusen i metallåtervinningen? Jo för annars är risken stor att aluminiumkoppen följer med när den stora magneten kommer för att sortera ut stålet och då eldas aluminiumet upp i stället för att återvinnas. Onödigt. Ett värmeljus kan kanske tyckas litet att återvinna men de 300 miljoner värmeljus som vi använder i Sverige årligen ger 225ton aluminium men med detta rör kanske större del hamnar i återvinningen!? Ett annat tips för smidigare hantering av gamla värmeljus hittar du hos bästaste Sara.

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig önskelista, jag skulle kunna kopiera den rakt av! Tror jag ska skicka länken till maken :) Jag slänger värmeljusen direkt i soporna, jag skäms men nu ska det bli bättring!

  Lena

  SvaraRadera
 2. Vilken toppen-önskelista. Värmeljusbehållaren är supersnygg, och praktisk.
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Saxat från Onepieces Facebooksida:

  "OnePiece vill varna våra fans och kunder för en oseriös hemsida som säljer kopior av OnePiece. Den senaste tiden har vi mottagit en rad med klagomål från kunder som inte mottagit sina varor och inte heller fått någon kontakt via telefon eller på mail. Problemet är att kunden inte har beställt från våran hemsida ONEPIECE.SE, utan från ett företag som kallar sig ”Piece of Norway”. Denna hemsidan har inget registrerat företag varken i Norge eller Sverige. De jobbar enbart ifrån en postbox i Gibraltar. Vi önskar att upplysa om att www.onepiece.se inte har någon som helst förbindelse med dem och deras hemsida."

  Så det är nog säkrast att beställa direkt från Onepiece.

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte önska mig röret till gamla värmeljus, men det som är till för glödlampor istället. Kopparna skulle passa bra här hemma.

  / Anita

  SvaraRadera
 5. Härlig önskelista!! Min innehåller också den grytan, men den aningen mindre som Bagaren och kocken har kampanj på fram till kul! :) större chans då! ;)

  SvaraRadera
 6. Vet nyttigt om värmeljusen, jag har aldrig ens tänkt på att källsortera dom. ÄLSKAR fotogenlamporna i koppar, de är nog säkert prisvärda men det är fortfarande mycket pengar. Tål att tänkas på!

  SvaraRadera
 7. Mmmm... underbara saker! Jag skulle lätt välja grytan från den listan. Från en egen lista...massage eller någon härlig behandling. :)

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar one pice! Jag har sett dem förut, men aldrig en såndär fin! :)Den har blivit beställd !
  Har följt din blogg ett litet tag nu och är totalt inspirerad av ert husprojekt! Vilken toalett och vilket kök ni har byggt. Jag har länkat till din blogg från min om julbocken, hoppas det är okej.

  SvaraRadera
 9. Ursäkta en trög Zarah-Lou, men veken ska alltså sorteras som "stål"? Kan inte minnas att vi har en separat conteiner för "stål" här i Visby.. hm, måste undersökas! Har alltid slängt "hela" i metall.. =S

  Ang. återvinningstuben finns den för glödlampor och batterier oxå, riktigt snygga! :)
  Finns även en jättesnygg batteriförvaring som ser ut som ett jättestort batteri. Typ som en plåtburk, och själva knoppen på batteriet är handdtag för locket. Kanonsöt! xD
  Minns dock inte var jag såg den för ett tag sedan...

  SvaraRadera
 10. One Pieces är så himla härliga, toppen önskelista! :D

  SvaraRadera

Annonser: