tisdag 6 december 2011

It's a house adventskalender - lucka 6


Dagens lucka presenteras i samarbete med Agneta Livijn som gör helt underbart porslin. Vinsten som döljer sig bakom lucka 6 är ett helvitt ugnssäkert serveringsfat från Agnetas 'Agneta Line' värde 800kr. Fatet är handgjort och därför unikt, har en vacker glasyr och tål både maskindisk, ugn och micro.


Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på It's a house facebooksida eller maila till itsahouse@hotmail.com. Om du gillar, delar eller länkar gillas det så klart lite extra. 

Dagens tävlingsfråga:

Vad är det första du skulle servera i fatet?


Tävlingen är nu avslutad och vinnare blev:


Laila som lämnade följande svar i kommentarsfältet:


"Åh vilket underbart fat! Förutom de hemrullade köttbullarna och prinskorven till jul så skulle jag servera en enkel men oerhört god rucolasallad med päron, getost och rostade valnötter. Toppas sedan med en smarrig vinägrett smaksatt med bland annat vitlök och päron. De gröna krispiga bladen skulle gifta sig väl med det vita fatet. En njutning för både öga och gom! Sedan skulle jag snabbt diska ur fatet och servera Leilas ugnsbakade fikon med saffranszabaglione också det enkelt men oerhört gott! Den knallgula färgen av saffran skulle även den verkligen komma till sin rätt i det vita fatet men å andra sidan så blir nog den enklaste vardagsmat festlig i detta fat! Övertygad att det skulle bli min nya kärlek i köket!"


Stort grattis till dig! Skicka mig ett mail med dina kontaktuppgifter!


Varje tävling ligger öppen ett dygn (mellan kl 00.00 och 00.00). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren och juryns beslut går inte att överklaga. Om vinnaren inte hört av sig inom en vecka från det att vinnaren utannonseras utses en ny vinnare.

157 kommentarer:

  1. Oj vad svårt! Det är ju så fint att man inte vill använda det :) Antingen skulle det bli ett fint kakfat med julens alla härligheter eller kanske skulle julskinkan få ligga där och gotta sig på.

    SvaraRadera
  2. Det är underbart vackert och jag skulle premiärservera någon av de goda pastarätter min italienska make brukar laga - gärna någon med rucola i :) Sen diskar vi rent och serverar min bästa tiramisu dIrekt efter!
    Kram från mamamilano

    SvaraRadera
  3. Det första jag hade serverat i detta underbara fat årets första julskinka.

    SvaraRadera
  4. canicos@hotmail.se06 december, 2011

    Jag skulle servera arabiska dolmar i denna skönhet :-)

    SvaraRadera
  5. Jag skulle servera inbakad kassler med en god sås och grönsaker

    mail: ettnamn92@live.se

    SvaraRadera
  6. Petra åkermark06 december, 2011

    Jansson, utan tvekan!
    Eller kanske lasagne, eller blomkålsgratäng, makaronipudding..... Alltså jag kommer inte kunna bestämma mig........ -jo!!!! Nu vet jag, en gino med massa bär frukt och vit choklad :)

    SvaraRadera
  7. Jag skulle servera en av mina specialare här hemma - nämligen porterstek, kan riktigt se det framför mig - hade varit perfekt! :)

    Mvh
    /Corina
    corinacadbrand@hotmail.com

    SvaraRadera
  8. Just nu längtar jag efter Gino - så en sådan skulle det nog bli. Jordgubbar, kiwi, banan, hallon, blåbär och färsk ananas skulle jag gratinera med cocos och vit choklad ovanpå och så servera det med hemmagjord vaniljglass *mums* ;-)

    Kram från Anette

    SvaraRadera
  9. Blev så sugen nu så jag glömde ju berätta att jag länkat till utlottningen i vänstra marginalen på min blogg ;-)!

    SvaraRadera
  10. Jag vet precis! Varsågod, recept på helt underbar Björnbärspaj med lime:http://www.tasteline.com/Recept/Bjornbarspaj_med_lime Men visst finns det massor mer, men estetiskt skulle det verkligen göra den paraddesserten rättvisa..

    (kontaktuppgift: lena_markus@hotmail.com)

    SvaraRadera
  11. Jag är med och tävlar!

    *Svar: Shit så fint! Jag skulle självklart använda fatet till våra mysiga helg middag med min son på 3 år. Lägga fint upp kött i den och ringla över sås på bitarna, pasta rätter, något vi också äter på helg kvällar vi gör ihop en stor skål med ananas, banan, kiwi, mango och äpple som vi skulle kunna lägga på fatet med glass på sidan om. *Mumms* och fint hade det blivit.

    * Tipsat: http://lifeofhjorth.blogg.se/2011/december/lucka-nummer-6.html#comment

    *Vi håller tummarna*

    SvaraRadera
  12. Janssons Frestelse, vi gör en riktigt god som passar ihop med allt. :)

    SvaraRadera
  13. Hej
    Vilket vackert uppläggningsfat. Det skulle få en central plats på ett fint dukat julbord.
    Jag skulle fylla fatet till brädden med mina hemmagjorda köttbullar.
    Vilken lycka det vore att vinna.
    Man äter ju både med mun och ögon sägs det - tänk så extra gott köttbullarna skulle smaka :-)

    SvaraRadera
  14. Wow, vilket fint porslin! Min sambos absoluta favoriträtter är lasagne, så jag skulle svänga ihop en makalöst god lasagne och bjuda honom på till middag. Jag har tipsat om tävlingen på facebook.

    SvaraRadera
  15. Årets köttbullar och prinskorvar på julbordet, såklart:)

    Håller tummarna:)

    Kram M

    SvaraRadera
  16. Jag skulle servera vår alldeles egna Pepper pot som maken gör til julen! Supergott!

    SvaraRadera
  17. Fatet är ju så vackert, så jag skulle nog vilja ha det framme nästan hela tiden :) Så då skulle jag nog servera clementiner i det nu till jul.

    SvaraRadera
  18. Chanette Sirenius06 december, 2011

    Jag skulle servera Janssons frestelse i fatet på julafton! Har delat på FB också)

    SvaraRadera
  19. Ett så vackert fat, det skulle ofta användas i mitt hem,men premiären blir nog på nyår med en god tjälaknöl och kantarellsås.
    Annars som ett vackert fruktfat som alltid står framme som ögongodis.

    Kasamark@hotmail.com

    SvaraRadera
  20. En saftig lammstek med ugnsrostade rotfrukter skulle jag servera.

    SvaraRadera
  21. Det första jag skulle servera skulle vara en härlig sallad med mycket smått och gott med räkor och kyckling. Så här inför all stundande julmat kan det vara gott att ladda upp med en sallad :)
    Whiterainbow@live.se

    SvaraRadera
  22. Agneta Livijns keramik är så mjuk, tilltalande och passar i alla hem!

    Jag skulle använda fatet som ett frukt -och nötfat för då skulle jag kunna ha det framme varje dag och det skulle uppskattas av hela familjen!

    Susivej

    SvaraRadera
  23. Oj, vad fin. Hinner den hem före julafton skulle den naturligtvis hamna på julbordet och någon av julens läckerheter skulle placeras däri. Janssons Frestelse får det bli som serveras i detta läckra fat.

    SvaraRadera
  24. Jag skulle lägga det i frysen så det blir kallt sen skulle jag ställa fram det till kaffet fyllt med lakristryffel, pudra med florsocker så det blir sådär härligt vintriga. (lakris uppskattas av många som inte är så förtjust i söt choklad som det finns i mängder av under julen)Det kalla fatet håller tryfflarna från att "smälta" så fort!

    God Jul!

    SvaraRadera
  25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  26. Åh, vad fint!
    Jag skulle fylla fatet med olika skaldjur till vår nyårssupé. Till det massor med skumpa!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  27. Jag bara älskar Agneta Livijns porslin. Jag äger inget ännu, men detta skulle vara en perfekt början.
    Jag skulle servera en underbar saffranspannkaka med lättvispad grädde och sylt.
    Mums!

    Kram Åsa från Umeå

    SvaraRadera
  28. Underbart fat! Jag skulle servera hemkokt risgrynsgröt till hela familjen! :)

    SvaraRadera
  29. Vilket vackert fat! Jag skulle servera massor av pannkakor till mina tre härliga ungar! ;) Då blir de överlyckliga och jag med.

    SvaraRadera
  30. Jag skulle absolut servera julens köttbullar på detta fina fat och sedan skulle det användas flitigt efter det. Fina saker ska användas ofta! //Erika

    SvaraRadera
  31. Agneta Livijns keramik är i all sin enkelhet så vackert. Det första jag tänkte var att jag skulle vilja servera en vacker ostkaka i fatet med bär och grädde till.

    SvaraRadera
  32. Jag skulle ha det på något av alla glöggmingel och servera pepparkakor och Saffrans biscotti i, naturligtvis hembakar alltihopa...
    När minglet är över kommer fatet varje dag att användas som fantastikst vackert brödfat på årets alla dagar.
    SÅ man ser det jämt, och njuter av det.
    vackra saker ska inte förvaras i skåp och lådor, man ska bruka det, med massa kärlet.
    Må gtt.
    kram Maja

    SvaraRadera
  33. Tror det måste bli älgfärsköttbullarna som rullas för hand och smaksätts med enbär. Mums!

    SvaraRadera
  34. Ja det blir nog ngt gott från julbordet, skinkan snyggt skivad och lagd!

    SvaraRadera
  35. Ett sådant underbart vackert fat! Fullt av liv, och så användbart till det mesta. Det är en sån sagolik kombination när bruksföremål också är vackra. Oh, svårt val vad som skulle serveras först i fatet. På julbordet blir det nog en krämig jansson. Nej, förresten, först blir det risgrynsgröt som vi alltid äter till frukost på julafton, å sen jansson. Men jag tänker direkt också på en hög, pampig och fluffigt upplagd marängsviss till nyår med hemmagjorda maränger.

    Kram Charlotte
    Charlotte

    SvaraRadera
  36. Å så fint.
    Det skulle jag inviga till nyårsfesten, menyn har jag inte bestämt ännu men huvudrätten skulle absolut göra sig på detta fat:)

    SvaraRadera
  37. Jag skulle använda det till nyårsdesserten!
    I år blir det marrängswiss:)

    Jag har länkat i kolumnen. Byter länkadress varje dag, till den nya luckans inlägg:)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  38. Först skulle nog detta bli ett fint julskinkefat.. Sedan skulle jag tro att det blir flitigt använt till någon av våra favoritgratänger.

    /Elin

    e.elgstrand@hotmail.se

    SvaraRadera
  39. Jag skulle låta fatet få sin premiär med vår traditionella Janssons frestelse på julborddet.

    SvaraRadera
  40. Ja, oj, vad skulle jag inte servera i det?! Prinskorv o köttbullar på julafton, potatis- och kantarellgratäng på nyår och sen marängswiss en helt vanlig tisdag! Härligt!
    Kram Anna (aborefur@hotmail.com)

    SvaraRadera
  41. Vilket vacker fat! Jag skulle servera saffranspannkaka i det, med lite lingonkvistar på toppen. Det har blivit vår nya jultradition och det här faten skulle passa perfekt till det.

    SvaraRadera
  42. jag är grärna med. skull efaktiskt lägga upp min farmors underbart goda bullar i detta sååå fina fat!!!

    mail: litenmentuff@live.com

    ha det fint!!

    SvaraRadera
  43. En sallad med cous-cous, räkor, granatäpple, ruccola, färska fikon och rödlök.

    SvaraRadera
  44. Wow vilket fint! Jag skulle servera min goda kycklinggratäng i den!

    SvaraRadera
  45. På det fina fatet hade jag serverat goda italienska charkuterier och ostar. Som jag längtar! Är gravid men ska ha när som helst, sen ska jag frossa:)

    SvaraRadera
  46. Jag skulle ge fatet till min mamma i julklapp för på juldagen ska hon bjuda på kalkon. Så en kalkon hade serverats först på fatet. Ha en din dag!

    SvaraRadera
  47. Åh vilket fint fat & super att det kan va i ugnen!! Jag skulle helt klart laga något i ugnen! Då har man ett fint fat för servering direkt utan att behöva hälla upp maten & få en massa extra disk!
    Kanske en kyckling-lasagne gjort på grillad kyckling & färska pastaplattor!!

    SvaraRadera
  48. det första jag skulle servera i fatet är julskinkan.


    min mail: mixenpixen@hotmail.com

    SvaraRadera
  49. Åh, så fint, det där har man ju spanat på ett tag! Jag skulle nog servera nån pastarätt, t.ex. pasta pesto. Enkelt och brukar va smarrigt som avbrott när man börjar tröttna på julmaten. /Ida V

    SvaraRadera
  50. Svaret på frågan är:
    Mormors goda oxrullader. Sen hade jag varit tvungen att köpa fler delar ur servisen, så jag kunde duka upp fint.

    SvaraRadera
  51. Åååå.. Allra först så hade ett gäng hyacinter fått flytta i.. Med lite fin grön mossa som sällskap..

    Men som mat fat så hade det nog fått följa genom hela middagen.. Några goda toast med gorgonzola, efter disken hade nog en lax på spenatbädd hamnat däri för att avslutas med en smaskig äpplepaj..

    Å om inte hyacinerna flyttar tebax fylls det nog med några goda julgodisar =)

    Hoppas hoppas...

    SvaraRadera
  52. I det här underbart vackra fatet skulle jag servera hela familjens favoriträtt, vitlöksgratinerade havskräftor. Mums :)

    SvaraRadera
  53. Oj, oj, vad vackert det är!
    Jag skulle överraska med att servera "mormors kålrotslåda" till jul i den. Hann lära mig att göra den innan mormor gick bort. Är en uppskattad rätt på julbordet som skulle bli trevligt att servera i ett fint fat. :)

    SvaraRadera
  54. I detta fatet skulle sambons populära biffar i ädelostsås serveras...och på ett matchande fat rykande varma hasselbackspotatisar *mums*

    SvaraRadera
  55. Eftersom det är ungsfast gods skulle jag göra en Jansons frestelse till julbordet!

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  56. Anders Mail; anders.nord@stenaline.com06 december, 2011

    Min fru fyller år strax innan jul, om jag vann fatet skulle jag överraska henne med frukost på sängen serverad på fatet. Oj vad hon skulle bli glad och överraskad!

    SvaraRadera
  57. Åh, så fint, jag skulle servera ugnsrostade grön/rotsaker där citronklyftor är med i ugnen. Sen serverar man med en god köttbit, oliver och en tomatvinägrett. Mums och doften är ljuvlig. Jag både gillar, länkar och kommenterar på min facebooksida och hoppas att det blir jag ;o)
    /Amie

    SvaraRadera
  58. Åh jag har rabarber i frysen så jag skulle göra en god rabarberpaj och servera med hemgjord vaniljsås. En härlig känsla av sommaren så här i juletider!



    mariawanke@hotmail.com

    SvaraRadera
  59. Åh så fint! Jag skulle laga lax i ugn med ett täcke av mango, sweet chili-sås, purjo och ingefära...MUMS!
    Kram / Andrea

    SvaraRadera
  60. Yana Eriksson06 december, 2011

    Kycklingbröstfilé med mozzrella och pesto!
    yana.eriksson(att)hotmail.se

    SvaraRadera
  61. Det första som slår mig när jag ser fatet är att jag skulle vilja servera en god fiskgratäng! mvh
    Sara

    SvaraRadera
  62. Julskinkan så klart, med vackert mönstrad grillgering på julaftons morgon. Tänk vilken julstämning...

    Kram / Maria

    SvaraRadera
  63. Nu till jul skulle självklart alla julens primörer hamna i detta fina fat. Annars så skulle sambons favorit med lövbiffsrullader med tallegio få hamna där :) mm.

    Frida.Norman@spray.se

    SvaraRadera
  64. Åh vilket önskefat! Vi har just bytt ut vårt gula höganäs som vi fick i bröllopspresent (efter tolv år tröttnar man på gult porslin även om det var grymt inne år 2000) mot amatörkeramikern grannens hemgjorda vita. Men vi har inga uppläggningsfat alls!

    Det första jag skulle servera är det min mamma och bror med familj kommer att få när de kommer hit och firar jul. Då ska vi ha helgrillad älgfilé i peppar- och kardemummarubbing, serverad med palsternackspuré, apelsinkryddsmör och friterad grönkål. Så jag gissar att fatet passar perfekt till palsternackspurén, om det inte är så att den uppskivade älgfilén skulle rymmas?

    SvaraRadera
  65. Jag skulle bjuda vänner på middag och servera ananaspaj till efterrätt.

    SvaraRadera
  66. Underbart fat jag skulle servera en matig bulgursallad med tomater,gurka,salladslök,aprikoser,persilja,bästa olivoljan ringlas på och smulad fetaost på toppen fantastiskt vackert och ljuvligt gott!!

    Ha en fin dag!

    Mvh Mona.G

    le.kling@telia.com

    SvaraRadera
  67. I det underbara fatet skulle jag först servera de palsternackor jag och mamma skördade i kolonin i söndags, andra advent! Ugnsbakade med rosmarin, som också fortfarande fanns i kolonin, så det var i alla fall något positivt med den varma hösten/vintern :) Efter det blir det all härlig julmat!

    SvaraRadera
  68. Jag skulle servera julens äggost på det fina fatet, bredvid skulle olika goda syltar och tillbehör få plats! Äggost är en mycket gammal bohuslänsk tradition, min är både god och ganska nyttig!
    3 l röd mjölk
    ½ dl filmjölk
    6 ägg
    3 msk socker Sjuder tills ostmassan skär sig från vasslen... Vasslen är perfekt att baka bröd och bullar på!
    Jag hoppas på tur!
    /Lisa

    SvaraRadera
  69. Jag skulle servera julens äggost på det fina fatet, bredvid skulle olika goda syltar och tillbehör få plats! Äggost är en mycket gammal bohuslänsk tradition, min är både god och ganska nyttig!
    3 l röd mjölk
    ½ dl filmjölk
    6 ägg
    3 msk socker Sjuder tills ostmassan skär sig från vasslen... Vasslen är perfekt att baka bröd och bullar på!
    Jag hoppas på tur!
    /Lisa

    SvaraRadera
  70. Så vackert! Det hade varit en dröm att vinna. Jag skulle servera en härligt god potatis och palsternacksgratäng i den. Till detta skulle det självklart serveras någon god stek, kanske lamm, och rödvinssås.

    /Emma H
    (Jag har gillat på facebook)
    emmahjorth85@hotmail.com

    SvaraRadera
  71. mina ungsbakade sötpotatis halvor med morots/ingefär fure på med klick cream frach.. såååååååå galet gott

    tartpalatset@live.se

    SvaraRadera
  72. På detta vackra fat skulle jag servera hemrullade köttbullar á la Ernst tillsammans med prinskorv från Vaggeryd!

    SvaraRadera
  73. Det skulle absolut bli jansons frestelse nu till jul!!!


    jenn2you@hotmail.com

    SvaraRadera
  74. Hej!

    Jag hade serverat lax med pesto i den. Så gott o kul med ett trevligt uppläggningsfat.

    MVH
    Idapida@banck.se

    SvaraRadera
  75. Så fint!!!
    Skulle servera en jordgubbspaj med massor av C-vitaminer som vi så väl behöver nu i vintermörkret.

    Kram Annika
    aaforsberg@hotmail.com

    SvaraRadera
  76. Jag skulle servera Tjälknöl på det vackra fatet. Det skulle göra sig toppenfint!

    SvaraRadera
  77. Bland det godaste jag vet just nu är Gambas - en spansk rätt med heta räkor i vitlök och olja. Den skulle jag helt klart servera i detta fina fat :)

    Kram F

    SvaraRadera
  78. Revbensspjäll skulle göra sig riktigt bra på ett sånt fint fat!

    SvaraRadera
  79. Jag skulle gratinera olika grönsaker i många vackra färger och servera till min grönsakstokige treåring.

    SvaraRadera
  80. Min första spontana tanke var saffranspannkaka (som jag aldrig gjort någongång). Tror den himmelska färgen av saffran skulle göra sig riktigt fin i denna ugnsform.

    Merry Xma
    //Helena W

    SvaraRadera
  81. Superfin!!
    Jag skulle nog göra en riktigt god lasange eller varför inte frukt i ugnen men vit choklad på? :D

    SvaraRadera
  82. jag skulle baka en massa julfika och bjuda mina vänner :)
    cecilia.eriksson@live.se

    SvaraRadera
  83. Jag vill såklart vara med och tävla!
    Janssons frestelse är det första jag kommer servera på detta fat, om det blir mitt! :-)

    //Johanna (johannaoroger@hotmail.com)

    SvaraRadera
  84. Jag skulle servera en pastarätt i detta fina fat. tagliatelle gula o gröna (mina favoriter) samt en pastasås gjord på kyckling, schoritzokorvar, grönsaker och cremefraiche. toppar rätten gör jag med riven parmesan. smarrigt värre!
    /katarina

    SvaraRadera
  85. En hemmagjord, mumsig potatisgratäng och så hade jag stekt antingen lövbiff eller fläskfilé till! Mums!

    nilmablogg@gmail.com

    SvaraRadera
  86. Mmmm vilket fint fat!! Jag skulle lägga upp en massa smarriga julgodisar på det, Rocky Road, Polkagrisbräck, Knäck, Tryfflar osv.

    SvaraRadera
  87. Hmm... Jag tror det landar på julens allt smått och gott. Pepparkakor, lussekatter, knäck, kola, mozartkulor. Ett riktigt gott och blandat-fat. :)

    SvaraRadera
  88. Åh, vilka fina saker hon gör!! Var tvungen att kika in på hennes hemsida och kolla! det är det roligaste med denna kalender, att man får upp ögonen för massa nya roliga sidor och butiker!

    Det skulle ju inte spela någon roll vad för gottigheter man skulle servera på fatet, för alla skulle ju bara titta på detta fina fat ändå! ;) Min favorit rätt är kalkon, med hasselbackspotatis, päron med gelé i och mormors supergoda sås! ;) Tror kalkonen skulle ligga fint där i (uppskuren naturligtvis), med lite päron runt omkring och brysselkål och smörkokta morötter! det vattnas i munnen! ;) Och när vi inte äter kalkon från det, skulle det få stå framme på bordet med massa gottig frukt i! För det är ju alldeles för fint för att stå inne i ett skåp! ;)

    (helennordqvist@hotmail.com)

    SvaraRadera
  89. Oj vilket fint fat. Är helt frälst i hennes grejer sedan jag bodde på Story hotel där frukosten serverades på hennes porslin.

    Känner ett behov av att leva sunt fram till jul så jag skulle servera någon matig sallad. Sedan kan man med gott samvete servera janson i den på julbordet : )

    /Ylva

    SvaraRadera
  90. Jag skulle servera risgrynsgröt med kanel o socker nu till julen!!

    SvaraRadera
  91. Så otroligt vackert fat!

    Eftersom vi firar julen hemma hos oss för första gången skulle jag nog lägga upp min pappas sillsallad däri (en finsk specialitet) och ha på julbordet!
    Efteråt skulle jag använda fatet för att servera min man med pepparkakor, inte för att han behöver bli snäll utan för att han verkligen älskar pepparkakor!

    Håller tummar och tår!
    Kramar Helena

    SvaraRadera
  92. jag hade gjort en pastarätt, möjligtvis canneloni som hela familjen älskar!

    SvaraRadera
  93. Jag skulle servera lammsteken från de lamm som gått på min pappas gård, och som alltid är så uppskattade när vi bjuder på middag att alla numera hoppas o förväntar sig få när de kommer till oss på middag! Å så skulle jag köpa till en liten kanna för den super enkla, men helt tillika förväntade såsen gjord på Cantado vitlöksost, cremefraishe, steksky i :)

    SvaraRadera
  94. littlemissunshine80@hotmail.com06 december, 2011

    Jag skulle helt klart servera Janssons Frestelse i den, då det är det bästa på julbordet!

    SvaraRadera
  95. Hannah Larsson06 december, 2011

    Det första jag skulle servera i fatet är Gino (varma bär och frukt med vit choklad), mums! Och vad fint det skulle bli! (:

    (larssonhannah@live.se)

    SvaraRadera
  96. Det skulle ju självklart bli nygriljerad julskinka på kvällen innan julafton. Varm skinka, nybakat vörtbröd en god hemlagad senap och en kall julöl till det.Vilken kväll det blir med ett så vackert fat på bordet.

    SvaraRadera
  97. Jag skulle vilja använda det så mycket som möjligt och skulle därför fylla det med julens goda nötter! Något som hela familjen går runt och knaprar på dagligen :)

    Kram så länge!

    Malin
    malin_Rautila@hotmail.com

    SvaraRadera
  98. Min supergoda korvgratäng hade gjort sej fint på det fatet :)


    johanssonlina84@hotmail.com

    SvaraRadera
  99. Det skulle bli gotländsk saffranspannakaka med lättvispad grädde och salmbärsylt!

    Yummi!

    SvaraRadera
  100. Det skulle bli gotländsk saffranspannakaka med lättvispad grädde och salmbärsylt!

    Yummi!

    SvaraRadera
  101. Hej !

    Jaa, du! Jag skulle servera flyttgröt till min son och hans sambo. Han är 21 år och har precis flyttat hemifrån.

    Det var så vackert!

    Anna

    SvaraRadera
  102. Julskinkan skulle passa perfekt.

    amanda123_321@hotmail.com

    SvaraRadera
  103. Jag skulle på stört börja skära upp ett gäng färgglada rotsaker och potatis och lägga upp på det fina fatet och sedan skulle de få gotta till sig i ugnen och serveras till fetaostbiffar! Helt o-juligt men supergott ändå :)

    SvaraRadera
  104. Gottegris som jag är så hade jag bullat upp med en riktig godisbuffé så här i juletid.

    //Linda

    SvaraRadera
  105. Julskinkan såklart. Griljerad och klar :)
    Kram Ulrica

    SvaraRadera
  106. Klart att det känns frestande att bjuda på kyckling i ädelostsås på detta superfina fat, vad som helst skulle bli gott med en sån vacker dukning!

    SvaraRadera
  107. Jag skulle servera hemmagjorda brända mandlar och russin. Gott och vackert som snacks och perfekt som tilltugg till glöggkvällarna

    mortsiw@hotmail.com

    SvaraRadera
  108. Jag har varit riktigt sugen på en härlig lasagne i flera dagar så det skulle det absolut bli.

    Jag har delat och gillar för fullt!

    SvaraRadera
  109. Åh,så vackert! Perfekt nu inför julen, jag skulle definitivt lägga julskinkan där!

    SvaraRadera
  110. Åh så tjusigt! På detta fat skulle jag genast servera familjens helgfavorit - parmalindad balsamicokyckling. Men allt måste ju se helläckert ut på detta fina fat!

    SvaraRadera
  111. Oj så fint! Jag skulle använda det till hela årets storhelger. Jul kan man ha nötter, pepparkakor eller varför inte julgröt eller skina. Nyår en härlig köttbit. Till påsk får det bli äggens tur. Midsommar bli det sill och hösten då kommer svampen! Perfekt!

    SvaraRadera
  112. Glass med jordgubbar är min första tanke....så det får det bli!!
    Även om det är vinter o kallt:)

    gotland(at)speedmail.se

    SvaraRadera
  113. Älskar denna keramik. Mina tjocka julrevben skulle vara fantastiska häri.

    SvaraRadera
  114. Nu till jul skulle jag servera min goda griljerade julskinka med vackert mönster av nejlikor.
    God Jul :)

    SvaraRadera
  115. Nu till jul skulle jag servera min goda griljerade julskinka med vackert mönster av nejlikor.
    God Jul :)

    SvaraRadera
  116. Vilket underbart fat! Jag skulle absolut servera en ljuvlig Hälsingeostkaka. Det är så fantastiskt gott, med saftsås till.

    /Maria

    SvaraRadera
  117. Det första jag skulle servera i fatet är inte grisfötter som min sambo ber mig skriva, som han älskar... Utan det skulle nog bli viltcarpaccio med ruccola, parmesan, balsamico, flingsalt och lite lingon jag torkade i höst! Underbart gott och vackert, speciellt på ett så vackert fat!

    SvaraRadera
  118. En härlig schweizisk bondsallad!

    SvaraRadera
  119. Tjingeling i stugan, det första som skulle tillagas i denna ljuvliga form skulle bli en härligt doftande äppelpaj med mängder av vaniljsås bredvid =)
    Kram på dig.

    SvaraRadera
  120. Varför inte julgröten... dekorerad med kanelstänger och äppelbitar!

    SvaraRadera
  121. Hos oss skulle det nog bli en potatisgratäng (för det suktar jag lite efter just nu).

    SvaraRadera
  122. Jagade rätt på en orre förra helgen så fram med grillen (trots att det nalkas jul är det aldrig fel att grilla: ) ) och fräs på orrfiléerna som marinerats i 2 dygn. Till det pärena från landet och nån god messmörs sås. får nog slicka faten efteråt...

    SvaraRadera
  123. Jag skulle servera mina älskade mandelmusslor på fatet på julafton.

    Victoria Svensson
    victoria@svenssonutas.se

    SvaraRadera
  124. Självklart skulle julskinkan vara den som får inviga det vackra fatet!! Utan tvekan! :)

    SvaraRadera
  125. Vi ska fira vår första jul tillsammans som familj, och det är även första gången vi firar jul hemma, tidigare år har vi firat hos våra respektive familjer, men i år kommer alla hit och firar. Så jag skulle vilja servera vår första gemensamma janssons frestelse på detta vackra fat!

    SvaraRadera
  126. Jag skulle göra en stor härligt doftande rotsaksgratäng med mycket grädde och ost! Passar jättebra att servera på julbordet som alternativ till Janssons.

    SvaraRadera
  127. Det första jag skulle servera är helt klart Kalkon! Vi bjuder alltid hem släkten på riktigt Amerikansk kalkonmiddag till julen, ett mysigt avbrott i den Svenska julmaten.
    Så snyggt och lyxigt att ställa fram den gyllene kalkonen på ett sådant fint fat!

    SvaraRadera
  128. Vet inte riktigt men något på julbordet skulle det bli, liselotte.202andersson@telia.com

    SvaraRadera
  129. Vinner jag fatet kommer jag fylla det med goda frukter och olika nötter och ta med det till jobbet för att bjuda mina kolleger som jag jobbar med på stora sjukhuset heeela långa julen. Väl hemma igen kommer jag använda det till vardagsmaten som inte alltid är så lyxig. Men serveras det i ett så vackert fat som detta blir allt genast godare!
    Nu håller jag tummarna! //Elisabeth

    SvaraRadera
  130. En pastarätt med bandspagetti och en vacker saffransgul sås med räkor. Skulle bli så fint!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  131. Nr 1 som gäst på fatet blir min julskinka
    nr 2 en härlig broccoligratäng utan att blinka!
    Sedan tjänar det väl till en och annan go efterrätt
    förresten är fatet det allra finaste jag sett! :)

    Juliga hälsningar
    Elisabet Andersson
    in_cava_vita@hotmail.com

    SvaraRadera
  132. Julskinka :-)

    Spacegirl_@spray.se

    SvaraRadera
  133. Jag skulle servera fudge i det!

    SvaraRadera
  134. Så här i juletid är det ju lätt att tankarna faller på något i stil med julskinka eller liknande. Men eftersom jag nu har fuskat och redan gjorde min skinka igår, väljer jag de säkrare kortet: ÄLGSTEK!!!

    SvaraRadera
  135. Så fint fat!! Jag skulle servera risalamalta på julafton på detta fat. Det skulle se så fint ut:)
    //jennie


    hemavan1@hotmail.com

    SvaraRadera
  136. Vilket fint serveringsfat! Tror jag skulle tillaga och servera Jansson i den =D

    SvaraRadera
  137. Ett jättefint fat som varit underbart att ha.
    Jag skulle ha det mitt på julbordet och servera skinkan på .
    emmar23@hotmail.com

    SvaraRadera
  138. Charmigt fat. Skulle antagligen servera något sött, om jag känner mig själv rätt. Högst troligt något med choklad i:)

    Rebecca

    SvaraRadera
  139. Jag skulle skära upp lite kallskuret och lägga på fatet. Skinka, kanske lite god korv (lightvariant) och lite frukt.

    Sånt som är fredagsmys för mig efter min GBP operation.

    har delat här

    http://molnboanna.blogg.se/2011/december/serveringsfat-612.html

    blogg@annakarlsson.se

    SvaraRadera
  140. Åh så svårt ! :) En krämig lasagne kanske. Skulle även vilja använda de till att servera en härlig sallad i eller till att servera kakor i. Otroligt fin är den iaf ! håller tummarna ! :)


    Sofieeklund@hotmail.com

    SvaraRadera
  141. En smarrig ceasar sallad.

    SvaraRadera
  142. Vad jag skulle servera är givet: min paradrätt på julbordet, Mammas Jansson! (Jag gillar och delar på fb)

    SvaraRadera
  143. Jag skulle placera vegetariska färsbullar på fatet!

    Hälsningar Sandra
    santtu_nyberg@hotmail.com

    SvaraRadera
  144. Wow, dessa fat är mina favoriter, så enkla men ändå så snygga!!
    Jag skulle servera en Jansson som första rätt. Börjar bli så vansinnigt sugen på det nu, längtar efter lite julmat!!

    SvaraRadera
  145. Potatisgratäng! Det skulle vara väldigt fint i det här fatet.

    SvaraRadera
  146. Hej!

    Det första jag skulle servera på det vackra fatet är dotterns favoritkakor med rosa strössel till hennes födelsedag.

    Mvh Amanda

    amanda.sverre@gmail.com

    SvaraRadera
  147. Åh vilket underbart fat! Förutom de hemrullade köttbullarna och prinskorven till jul så skulle jag servera en enkel men oerhört god rucolasallad med päron, getost och rostade valnötter. Toppas sedan med en smarrig vinägrett smaksatt med bland annat vitlök och päron. De gröna krispiga bladen skulle gifta sig väl med det vita fatet. En njutning för både öga och gom! Sedan skulle jag snabbt diska ur fatet och servera Leilas ugnsbakade fikon med saffranszabaglione också det enkelt men oerhört gott! Den knallgula färgen av saffran skulle även den verkligen komma till sin rätt i det vita fatet men å andra sidan så blir nog den enklaste vardagsmat festlig i detta fat! Övertygad att det skulle bli min nya kärlek i köket!

    SvaraRadera
  148. Jag skulle servera ett hejdundrande fika med fatet fyllt av lussebullar, pepparkakor och annat som hör julen till och bjuda mina fina vänner!

    SvaraRadera
  149. En härlig italiensk lasagne!

    SvaraRadera
  150. Det får nog bli allt mumsig julgodis som vi ska bjuda på då hela tjocka släkten kommer på julafton.
    /Helena S
    hellekk@gmail.com

    SvaraRadera
  151. Det här vill jag vinna!

    En fin middag med oxfile på fatet hade inte bara sett fint ut det hade varit massa gott också :-)

    SvaraRadera
  152. Oj vad fint det var! Om det hinner komma till jul skulle jag servera Janssons i det. Övrig tid av året skulle min sambos läckra potatisgratäng serveras i det.

    gabriella_k@hotmail.com

    SvaraRadera
  153. Vilken stiligt fat! Verkligen vackert :) Det första som skulle serveras i fatet vore nog julens kålrotslåda! En specialare i Finland och otroligt gott!

    Maria
    hatti_fnatti@hotmail.com

    SvaraRadera
  154. jag skulle servera ugnsrostade grönsaker i fatet! det tillsammans med helstekt oxfilé vid sidan av förstås ;)

    SvaraRadera
  155. Skulle jag vinna och få det till jul så blir svaret chokladpudding=)

    Mvh Annelie
    a.e.m-49@hotmail.com

    SvaraRadera
  156. Ett vackert fat behöver mat som är en fröjd för ögat.
    Sallad skulle jag servera, bestående av ruccola, fetaost, lufttorkas skinka, pinjenötter& blåbär.

    SvaraRadera
  157. Hej! Jag har länkat till din kalender och jag skulle fylla fatet med nygräddade lussebullar inför lucia!

    Håller tummarna och önskar fortsatt trevlig vecka!

    :-)

    SvaraRadera

Annonser: