torsdag 29 december 2011

Nyårsinspiration!


Foton: Fru Fly

 Nyårsafton. Årets sista fest. Lite trevlig inspiration till nyårsdukningen kanske kan vara av intresse? Vitt kan ju inte bli annat än rätt denna kväll, en vit duk, ett fång krispigt vita blommor och rikligt med levande ljus utgör en bra bas men för att få riktig feststämning behövs något extra. Norska Heidi med finfina bloggen Fru Fly har plockat fram saxen, klippt pappersstjärnor till både girlang och bordsdekoration. Bordsstjärnorna gör du genom att klippa en skåra uppifrån respektive nerifrån i två stjärnor som du sedan sticker i varandra och till girlangen plockar du helt enkelt fram symaskinen och syr ihop dem med en lång raksöm. Jag har sagt det förut men det tål att upprepas, det går alldeles utmärkt att sy i papper!


Kottar eller fina lärkgrenar är ett annat sätt att ge en helvit dukning det lilla extra. Här är det Mia med bloggen Mitt Vita Hus underbara juldukning som funkar precis lika bra till nyårsfesten!

Själva ska vi fira in det nya året med ett gäng goda vänner och jag ska försöka mig på gratinerad hummer för första gången. Tips till en nybörjare mottages tacksamt! 

Vad har ni för nyårsplaner?

11 kommentarer:

 1. Så snygg inspiration!!! Underbara stjärnor. Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Läggs i inspirationsmappen. I år firar vi inte nyår hemma utan hos goda vänner med 12 vuxna och 13 barn. Den festen känns bra att slippa ratta:)

  SvaraRadera
 3. Hummer, vad spännande! Har ALDRIG ätit det men jag är sjukt sugen på att testa. Jag har varit lite rädd att prova nya saker men 2012 ska det ske :))

  Gott Nytt År!

  Ps..tack för en trevlig adventskalender!!

  Kraam!

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Länkar till dig idag! TACK för tipset och GOTT NYTT ÅR!

  Kram Jenny
  www.hemtrender.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Så snyggt från den norska frun. Ska absolut sparas som inspiration. Här kokas en hummersoppa som test inför imorgon. Jag är ansvarig för förrätten. Det blir middag med två andra familjer. En lugn kväll.

  SvaraRadera
 6. Enkelt, men supernyggt. In i min inspirationsmapp med :)
  Önskar dig och din familj ett riktigt gott nytt år och ett stort tack för all inspiration du gett och allt du delat med dig av under året. Favvobloggen :)
  Glada hälsn. från Lisa

  SvaraRadera
 7. Riktigt snyggt! Stjärnorna kommer jag att sno rakt av =) Hummer är jättelätt och så gott. Dela hummern, gröpa ur köttet, blanda med stark ost, smör och färska kryddor tex dill och gräslök. Peta ner i skalet igen, täck med lite mer ost och gratinera i 200 C tills det har fått lite färg. Gott med någon skiva bröd och kanske lite hemma gjord aioli. Gott Nytt År! Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. So very classy and elegant! Thank you for sharing this beauty!

  SvaraRadera
 9. Tack raring för länken och tack för ett fint år kära bloggkollega:) Må nya året komma med lycka och framgång för dig!

  STOR KRAM M

  ps, Fru Flys tips ska definitivt sparas i inspirationsmappen:))

  SvaraRadera
 10. Mycket snyggt!


  Gott Nytt År

  Jimmy

  SvaraRadera
 11. Jösses amalia vilket år!!:-) Hur hinner ni? Vad ni är otroligt händiga, skåpet var fantastiskt snyggt, garderoben alltså! Och såååå smart med studsmattan :-) Kram och gott nytt 1012 / C&M

  SvaraRadera

Annonser: