fredag 2 december 2011

Tips på barnvänliga appar!


Lilla T älskar att pyssla med pärlor men med en lillebror som är överallt och stoppar det mesta i munnen så är det inte alltid så lätt. För oss har appen Mosaic därför blivit en lysande lösning, lillebrorsäker och lilla T är mycket nöjd! Det går att välja mellan två storlekar på pärlorna och om man vill följa en mall eller skapa något eget. Förutom Mosaic så är det de här fyra apparna som går varmast här hemma just nu;

Plic Ploc Wiz - snygga pussel med geometriska figurer
Wilda Wilma pruttar - Charmig interaktiv bok om pruttar 
Bokstavsspelet - pedagogisk lek med ord och bokstäver
Lär dig ABC - lek och stava lätta ord

Det finns verkligen en djungel av appar och mycket är rent ut sagt skit men det finns också många guldkorn. Har ni inte redan hittat till bloggen Pappas appar så kan jag varmt rekommendera den, där recenserar trebarnspappan Daniel Wieselberg mängder utav barnappar och är man orolig att barnen av misstag ska klicka sig till en skyhög räkning så har Daniel massor av bra tips.

Har ni några trevliga apptips att dela med er utav?

 En riktigt skön fredagkväll till er alla!

10 kommentarer:

 1. Jag är själv urdålig på appar, uppgraderade mig själv till år 2011 för några veckor sedan med iPhone ...;-)
  En som däremot har stenkoll är min vän Hanna Kastås. Hon bloggar om bra appar här:

  http://app-o-mama.gadgette.se/

  SvaraRadera
 2. Men tusen tack för bra tips. Har köpt en Ipad idag och jag och maken satt just och funderade över appar till vår 3-åring.

  Återkommer gärna med tips om jag själv hittar nån annan bra app.

  Trevlig helg!
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Favorit-app för min 3,5-åring är just nu Toca doctor, ett spel där en liten gubbe får olika sjukdomar som man sedan ska hjälpa till att fixa. Hon spelar även lär dig ABC som du tipsade om. Kul med nya tips! Ska absolut testa mosaic. =)

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tips! De ska jag spara tills min dotter vill/kan pärla :)

  SvaraRadera
 5. Alla Toca Boca spel spelar flitigt här hemma, både av 5-åringen och 2,5 åringen.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Toca hairsaloon kan rekomenderas. Grymt trevligt och enkelt spel.

  SvaraRadera
 7. Hej och tack för en fin blog, jag har precis hittat hit!

  Vi reser ofta och långt, därför har jag blivit näst intill expert på appar. Min dotter är drygt två år. Här är hennes favoriter:

  SoundTouch, helt underbar till små barn. Den bästa appen (som jag hittat) där man pekar på tex ett djur och får höra hur de låter (finns olika kategorier instrument, fåglar osv). Man kan även välja om man vill ha en röst som säger vad saken/djuret heter. Jättefina bilder och även större barn brukar gilla denna app. Totalt värd sina 22 kr. Det finns en provversion som är gratis om man vill testa.

  Spelen från Toca Boca är super också, finns flera. Toca Doctor och Toca Hair Salon är favoriter här.

  Giraffe's Matching zoo deluxe, ett kul memory. Finns från 4 par och uppåt. Finns också som gratis provversion.

  Little Princess, I want to play. Inte så sockersött som det låter. Riktigt kul tuff prinsessa. Man kan välja hennes kläder (allt från regnkappa till simfötter), tvätta hennes hund och jaga kaniner i trädgården.

  Hoppas att ni hittar något ni gillar i app-djungeln!

  SvaraRadera
 8. Det finns ett iPad spel som heter Craze. Det häftiga med det är att alla barnen (upp till 10 :)) kan spela samtidigt, så det blir inget bråk om plattan!

  SvaraRadera
 9. Åh vad roligt att du gillar min app!!! Blev superglad :) Tack! Du får kika in på min blogg för att lista ut vilken som är min ;) fast det kanske du redan har med hjälp av mitt namn :) Allt gott!

  SvaraRadera

Annonser: