onsdag 11 januari 2012

I ett ombyggt stall

Alla foton: Jenny Brandt

Family Living har seglat upp och blivit en av mina absoluta favoriter bland inredningstidningar och i senaste numret förälskade jag mig handlöst i Henriette och Peter Simonssons ombyggda stall på Österlen.  Takhöjden, bjälkarna, de vita väggarna och det slipade betonggolvet utgör basen. Det spröjsade innerfönstret, den platsbyggda sittbänken och trästolarna skänker värme.

 

Enkel men oerhört vacker vedförvaring.


Kreativ takbelysning.


Härligt annorlunda med 70-talsgult kakel.


Kökstommar IKEA, fronter i svartmålad furu och med handtag i mässing. Ugn SMEG.


Thonetstolar oh så vackra. Lilla Fayes konst pryder väggen.


Stol som nattduksbord, lampa Kaiser.


En liknande utemöbel hoppas vi hinna snickra ihop här hemma i sommar. Perfekt för kräftskivan och andra tillfällen då man vill vara många. Tack Jenny för att jag fick låna de vackra bilderna utav dig! Vill ni se mer utav Jenny och t ex bilder från paret Simonssons sommarstuga så tycker jag att ni ska klicka er in på Dos Family bloggen.

På tal om inredningstidningar så tyckte jag att det kunde vara skoj om vi tillsammans röstade fram den bästa, så jag har gjort en liten enkät här i högerspalten. Lägg gärna din röst.

14 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder! Älskar takbelysningen, så enkelt och så snyggt! Jag fick en prenumeration av family living i julklapp! Älskar den tidningen och ser fram emot att få den nerdimpandes i brevlådan :-)

  SvaraRadera
 2. Kul med röstningen. Jag läste FL regelbundet förut men tröttnade på allt 70-tal. Är man född -65 så är 70-tal det sista man vill ha i inredningsväg. i promise. Har de alltså ändrat lite inriktning.
  Jättefina bilder var det i allafall.

  SvaraRadera
 3. Åhh så härligt att göra om ett stall till sitt eget hem, och så FINT! Jag önskar också att vi kunnat få plats med en så stor härlig utemöbel på tomten...som du skriver så är det ju helt perfekt inför kräftskivor och somriga middagar. Ska bli kul att se hur er fina ska bli! =)

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder, härlig inspiration!!
  Har även i min blogg ett inlägg från en ombyggd industrilokal.

  Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera
 5. Sv; Tack söta du! Det tycker jag def du ska göra! Man måste försöka några gånger med macarons...det blir bara bättre och bättre..lovar ;) Nu finns det en felsökningsguide uppe också.."Hur du felsöker dina macarons". Kanske finns det ngt tips som får dig att förstå hur det blev som det blev ;)

  Ha en härlig dag! /Made By Mary

  SvaraRadera
 6. fine bilder og herlig interiør
  Kaiser-lampen hadde jeg gjerne tatt til nattbordlampe, jeg også :)

  beste hilsner fra
  Åpent^hus

  SvaraRadera
 7. Vad häftigt! Jag gillar när folk gör om annorlunda byggnader till boende. Det är en dröm.

  Ha en toppen kväll.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 8. Riktigt snyggt var det där hemmet. Jag blir toksugen på att plocka ner vårt slagbord från vinden och måla det svart. Även utemöblerna gillade jag skarpt.

  SvaraRadera
 9. Vilket häftigt hus! Kul med inredningstidningar finns alltid nåt spännande man hittar :)

  SvaraRadera
 10. Åh, nydelig inspirasjon!!!!!

  SvaraRadera
 11. Tack för svaret om er spis. Ilve har jag med kikat på, men den ligger ju lite högre i pris. Ang. läsningen så förstår att du inte hinner med att läsa med alla projekt ni har ;) Men ni hinner ju en HEL del annat :)//Petronella

  SvaraRadera
 12. Snyggt!!

  Och betongglov är ju makalöst vackert.. lika så vita trätak

  SvaraRadera
 13. Hej, jag älskar ljuset. Har du sett denna vackra uppsättning av lampor? http://www.delightfull.eu/floor/stanley_floor.html

  SvaraRadera
 14. kristofer12 mars, 2012

  Snälla söta, vet någon vad arbetslampan i köket heter? Lyckas inte hitta tillverkaren/modellen någonstans. Tack!!!

  SvaraRadera

Annonser: