fredag 20 januari 2012

Mina favoriter från Formex Young Designers


Formex plattform för unga ännu ej etablerade formgivare Formex Young Designers och Next Step bjöd som vanligt på nytänkande och spännande produkter. Ersa of Sweden som har synts lite här och där med sin bokhylla Casey kommer nu med dessa underbara ljuslyktor som fick mig på fall.


Ljuslyktorna XX och XY levereras platta och sedan viker man själv till stålet i önskade vinklar. Den förkopprade varianten får flytta hem till mig vilken dag som helst! Vill du se mer utav Isabel Ersa Hallerstedt behöver du inte vänta länge, under möbelveckan i februari deltar hon i pop-up utställningen Check in 12.


Min andra favorit är Mini Empires härligt magiska och fantasifulla illustrationer och mönster på alltifrån metervara och tapeter till kökshanddukar och skärbrädor. Jenny von Döbeln var minst sagt uppvaktad och jag och Jenny från Hemtrender fick vänta en god stund på att få oss en pratstund med denna talangfulla och oerhört ödmjuka formgivare. Det var superkul att få träffa dig Jenny!


Foto: Åsa Liffner

 Mini Empires produkter hittar du bland annat i fina webbshoppen Mokkasin, hos Photowall och i egna Etsy shoppen. Att uggletapeten bara måste få flytta in på en vägg i lille Ws blivande rum kändes självklart så fort jag såg den, helt underbar!

Är du nyfiken på fler unga svenska formgivare så kan du se samtliga deltagare i Formex Young Designers och Next Step här.

5 kommentarer:

 1. Oj OJ oj Så fiint! Alltihopa är ju to die for! Ljuslyktorna är sjukt snygga och vilken häftig idé att kunden själv viker till dem. Men min favorit blev direkt det lite färggladare tyget med flygande ugglor och orangea löv mm. vill.ha.nu!

  SvaraRadera
 2. Det här var kärlek det! Underbart snyggt! Älskar illustrationerna, får fundera på var jag kan ha plats för en.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Åh vad kul se!
  gillar också tapeten/mönstret skarpt... tack för tipsen!

  SvaraRadera
 4. OMG, ÄLSKAR trycken!! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig - blev störtförälskad i tapeten när jag såg den - helt underbar. Nu har jag inga barn än, men tills jag jobbar på det så får tapeten bo i idébanken till ett barnrum.

  SvaraRadera

Annonser: