fredag 3 februari 2012

Lampor galore!
Jag fick ett mail från en läsare som efterlyste tips på snygga lampor och vad kan väl passa bättre denna mörka årstid? Så nu kör jag ett fullmatat lampinlägg för dig Sara och alla er andra också så klart. Många av lamporna i inlägget är rätt dyra men å andra sidan kan jag inte påminna mig om att jag ledsnat på en enda designerlampa jag förälskat mig i och dessutom är lampor som kameleonter, de passar in i de mest skiftande miljöer och kan därför lätt följa en genom livet. Och trots att lampan sällan är det första man lägger märke till i ett rum så är det ofta just belysningen som ger ett rum det där lilla extra. Pricken över i. Så det kanske kan vara värt att spara, vänta och längta.


Grashopper från Gubi.

Foto: IKEA Livet Hemma

Aröd från IKEA, finns även som golvlampa. Har ni tänkt på att denna typ av skrivbordslampa är skitsnygg att sätta i taket eller på väggen också. Ett tips!

Foto: Mitt Vita Hus

Titan från BTC som gör superfina Phane också.The Muffin Lamp från Brokis. Men Norska Magnor gör en liknande lampa. Vem var först? Vem har härmat vem?


Calabash från Lightyears, som gjord för en butiks- eller restaurangmiljö. 


En Jieldé, den lampa som stått på min önskelista allra längst. Ja sedan har vi ju Bestlite och Kaiser också. Bland annat. Ja detta inlägg skulle kunna verkligen kunna göras kilometerlångt. Men jag vill spara lite utrymme åt de hemmagjorda lamporna också för det finns många fina.


Som t ex Annaleenas av en upp-och-ner-vänd korg.


Eller kreativa Anna-Malins glödlamps-gren. Klockren till stugan eller inglasade verandan. Earl the lamp från Llot Llov ligger i min inspirationsmapp till lillebrors blivande rum.


Vik en lampa av papper eller köp en här.

Foto: Nina Broberg/IKEA Livet Hemma

Rislampor kan man göra mycket kul av för en billig peng, måla prickar, virka ett överdrag, klistra fast papper, fjädrar, eller loppor.

Vilken lampa är din favorit? Bland dessa eller någon annan.

7 kommentarer:

 1. Vad fin ny header du har!:)
  Hoppas allt är bra med dig och ha det så kul i STHLM nu!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Åh, kan man sätta Aröd på väggen? Köpte precis golvlampan... Finns det hänganordning med eller måste man hitta på ngt eget? Superinspirerande blogginlägg! Tack!
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Många härliga lampor där! Glödlamporna på trädgrenen var riktigt snygg! Annars är min absoluta favoritlampa "Pistillo".

  SvaraRadera
 5. Tack för ditt lamp-inlägg! Jag är nämligen själv på jakt efter en taklampa... hittils har jag inte hittat den rätta, så letandet fortsätter... jag är visst kräsen!

  SvaraRadera
 6. Ah älskar att leta efter lampor! Har precis förälskat mig i en signatur av samma designer som din näst-sista bild. Tycker det finns mycket bra och prisvärd ute på etsy!
  /

  SvaraRadera

Annonser: