måndag 20 februari 2012

Semlor, semlor, semlor!

Foto: Roland Persson, Stylist: Elin Åström för IKEA Livet Hemma

Vi precis kommit hem från en helt underbar långhelg i fjällstugan som bjudit på fint väder, härlig skidåkning, mysiga skoterutflykter, stugmys, god mat toppat med nybakta semlor plus en rykande het kopp Irish Coffe - tänk att livet kan vara så gött! I morgon är det fettisdag och semelpremiär men här hemma har vi som vanligt hunnit mumsa i oss ett helt gäng semlor redan. Har aldrig förstått poängen med att vänta. Köpessemlor blir jag oftast så grymt besviken på, torra, för lite kardemumma, för hårdvispad grädde och en hård klump mandelmassa. Jag vill ha mina semlor saftiga, maffiga, med mycket kardemumma och med mandelmassan riven och blandad med inkråm och en skvätt mjölk, lagom vispad grädde och snuskigt mycket florsocker på toppen!  

Hur gör du, väntar på fettisdagen, tjuvstartar eller skippar helt och hållet? 


9 kommentarer:

 1. nu dog min mjölkfria mage litegrann....
  ät en åt mig!

  SvaraRadera
 2. Klart man ska kunna tjuvstarta! Här har det blivit både semmelcupcakes och vanliga semlor.
  http://husprojektet.bloggplatsen.se/2012/02/16/7345081-smarriga-semmelcupcakes/
  Iår gjorde jag också egen mandelmassa och fick till den optimala semmelfyllningen!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi har också tjuvstartat men med köpesemlor. Ikväll bakar vi däremot egna som ska avnjutas imorgon på "den rätta dagen".

  SvaraRadera
 4. Jag ska absolut äta min första semla imorgon, har väntat sedan nyår...

  SvaraRadera
 5. Krydda med saffran i degen så kan semlan med gott samvete avnjutas redan innan Jul:-))

  SvaraRadera
 6. Först och främst håller jag med dig; köpesemlorna är oftast allt det där = besvikelse. Tills jag för några år sedan gjorde egna. "Småsemlor". Lagom stora (små) för jag kan oftast känna att köpesemlor är lite för stora. Självklart måste jag rekomendera min variant ;)
  http://blogg.zarah-lou.se/recipies/stu/semlor.htm

  Hoppas jag kan baka dem till helgen! Och ja, självklart äter jag semlor i semmeltider, MED grädde, MED florsocker och MED mandelmassa.. annars är det ju inte en semla ;)

  SvaraRadera
 7. Tjuvstartar och bakar egna :) kram

  SvaraRadera
 8. Vill bara tipsa den person som i kommentaren nämnde att hon var "mjölkfri" att man kan göra n ä s t a n lika goda semlor utan mejeriprodukter; Mjölkfritt margarin, havremjölk och så Carlshamns eller Gogreens vispgrädde blandat med lite florsocker. Finns en blogg som heter bakomatforalla där det kanske finns recept (mjölk- och glutenfritt men det senare kan ju bytas mot vanligt mjöl).
  /Ulrika N

  (Man får absolut tjuvstarta om man vill, men jag själv väntar gärna till "rätt" dag. Gillar att vänta, lite som på julklappar...)

  SvaraRadera

Annonser: