onsdag 29 februari 2012

Tavelvägg


 Vissa projekt har verkligen en tendens att dra ut på tiden i evighet, hur små de än kan tyckas i efterhand. Vår tavelvägg är just ett sådant projekt men nu har den äntligen kommit på plats. Fotona togs för ganska precis ett år sedan när jag var höggravid med W och när han var alldeles nyfödd så det är mycket nostalgi i den här väggen så här inför hans 1års dag för att inte tala om kärlek - galet mycket kärlek. 


Vi har valt ett enhetligt uttryck med likadana ramar (IKEAs Ribba), svartvita motiv och raka linjer där ytterkanterna formar en rektangel. Mitt bästa tips när du ska göra en tavelvägg, oavsett om du är ute efter ett strikt eller lekfullt uttryck, är att lägga ut alla tavlor och eventuella andra grejer du vill ha med på golvet, ställa dig på en stol för att få bra överblick och pröva dig fram tills du hittar rätt. När jag ändå tipsar så kanske det finns fler än jag som stör sig på att Ribbas passeparttouter (oj va konstigt det såg ut i skrift hihi) drar åt gult men om man vänder på dem så är de kritvita - ett litet tips! Den lilla infasningen på passepartouten försvinner men hellre det än gulvitt säger jag.


Tavelväggen har sällskap av vår stora härliga klocka Country från EM som är hela 92cm i diameter och ljusslingan från Granit. Ni kanske minns mina bekymmer med att lampslingan blev för varm så nu har jag efter era tips införskaffat en uttagsdimmer till slingan. Problemet löst - stort tack till er!

19 kommentarer:

  1. Jättefint!
    Jag brukar oxå vända Ribbas passepartouter, mycket bättre!
    Ha en fin dag, kram Lisa

    SvaraRadera
  2. Åh, så fint! Vilket bra tips angående uttagsdimmer, precis vad jag behöver.

    SvaraRadera
  3. Så fint och så personligt! Härliga minnen sparade så ni kan se dem varje dag!

    Fin dag till dig!
    kram

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder på er!! Och trappen är också fantastiskt fin!! Kram!

    SvaraRadera
  5. Haha! Känner igen mig med tavelväggen, har haft det som projekt under lååång tid. Hängde till och med upp ramarna i en tidigare lägenhet! ;)

    Uttagsdimmer, vilken bra idé! Måste fråga, går den från 0 till max? Alltså stänger man av belysningen i 0-läge? Hittar ingen info om det på Biltemas sida nämligen.
    /Tina (aka Pysselprinsessan)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att jag inte är ensam =)

      Ja dimmern stängs av i 0-läge.

      Radera
  6. Jag vet hur det känns, tavelväggar kan verkligen ligga i planeringsstadiet länge. Och igår plockade jag ner en av våra för att riva ner tapeten bakom. Så nu börjar jag om med tavelväggen på en annan vägg... Vilket bra tips att vända på passepart(nånting)! Jag har stört mig något oerhört på den och de tavlor jag har runt omkring har riktigt vita passepartuo*#^' så den i ribba-ramen ser riktigt dassig ut! Ska genast gå och vända den. Älskar klocka btw..

    SvaraRadera
  7. Snyggt! Och nu fick jag en påminnelse om att ta tag i min tavelvägg just så i trappan. Ramar inhandlade och bilder framkallade. Allt ligger i en låda och väntar.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  8. lustigt dilemma att de har den fula gula sidan ut...vander oxa pa mina. Fint blev det iaf! x

    SvaraRadera
  9. Ja du det är många små projekt kvar i detta hus också efter drygt ett års boende här.
    Listan är lång, men jag försöker akta mig för att fylla på den innan jag betat av en del.

    Snart kommer ju utesäsongen igen så då blir stillastående här inne igen :-)

    Kram Helene

    SvaraRadera
  10. Väldigt snyggt och personligt! *gillar*

    Är också sugen på en sådan lampslinga, den är snygg.

    SvaraRadera
  11. Känner igen det där med projekt tavelvägg. Jag började måla lite gamla tavelramar för väldigt länge sedan. dom ligger nu i bokhylla och väntar på att få pysslas om. Haha. Men det kommer när det kommer:) Jätte snygg klocka, den gillade jag!
    ha det fint.
    mvh jenny

    SvaraRadera
  12. "ursnyggt". En liten fråga. Var har ni köpt er snygga matta i trappan o hur har ni lagt den. E på jakt efter något liknande o det här var bara så kanonfint. Den är grå i färgen? Tack fär en härlig blogg som ger mig så mycket tips o inspiration.
    Med vänlig hälsning,
    Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tina! Ja mattan är grå och kommer från EM (leverantör Strehög), vi har lagt in den i ett stycke dvs vikt och fäst fast, lite brottningsmatch var det men vi är så nöjda! Snyggt, lättstädat och inte minsta halkrisk!

      Radera
    2. Hej, jag är också fundersam över mattan... mycket snygg och praktisk!
      Vår trapp är ny och den tål inte mycket samt en halkrisk för tre små barn.
      Hur har ni fäst den, lim/nubb annat?
      Tack på förhand och superfin blogg att finna inspiration i :)
      Ha det gott!
      /Jill

      Radera
  13. Åh, så otroligt vacker helbild av den väggen! Jättesnyggt! En fråga till er... vad händer sen när huset är klart? Kommer ni då sälja huset och ge er på nästa projekt eller hur ser planerna ut?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar tackar! Nej det här är vårt livsprojekt och huset kommer nog aldrig att bli till salu, vi trivs som fisken och känner oss inte det minsta oroliga att bli sysslolösa då vi förutom att göra färdigt huset har planer på växthus, brygga, båthus, lägenhet uppe på garaget och en utbyggnad av huset. Bland annat.

      Radera
  14. Ni har en otroligt stilig trappa! Gillar verkligen också klockan och ramarna där!
    Tack för tipset om dimmern! Sån skulle jag också behöva.
    Ha det bra! kram, Ann-Christine

    SvaraRadera
  15. Apropå Ribbas passepartout så är den gulvit då den inte är arkivbeständig, berättade man på ramverkstan för mig. Det är billigt att köpa passepartouter som är vita (Gallerix, Classe O. etc) och då får man den snygga fasningen av kanten också. Mycket snyggare än att vända på ikeas, tycker jag personligen!
    /Carro

    SvaraRadera

Annonser: