torsdag 12 april 2012

Ljusterapi i sovrummet



Fortsatt gråmurrigt väder idag så jag hade mer än gärna stannat under täcket hela dagen men mina små energiknippen var så klart inte lika pigga på den idén... Utanför vårt sovrum har vi en stor härlig balkong som vätter ner mot älven men eftersom vi inte blev färdiga med balkongräcket förrän sent i höstas så är det först nu vi har kunnat börja njuta av den - och som vi njuter! 


Balkongdörren står öppen så fort vädret tillåter för att krypa ner i en renbäddad säng i ett fräscht nyvädrat sovrum är ju bara såå härligt! (Att sedan J morrar på mig när jag glömmer dörren öppen och hela övervåningen blivit utkyld är en annan sak.... ) Hela förra sommaren sov vi här utan någon form av mörkläggning och eftersom vi båda är extremt bra på att sova så stör ljuset oss inte nämnvärt, snarare är det superskönt att vakna upp i ett hav av ljus. Men någon typ av mörkläggning kommer det att bli på sikt.


Som sänglampa har jag Top Hat från By Rydéns och de tunna gardinerna har jag sytt av silduk som är supertunn och silar ljuset så härligt, dessutom är det ett snorbilligt material.  I vårt hus har vi inte en enda traditionell gardinstång - jag gillar dem inte helt enkelt. I stället har vi en hel bunt med spänngardinstänger och här i sovrummet har vi valt att sätta en takskena som löper längst hela väggen. Att låta gardinerna löpa från golv till tak skapar illusionen av högre takhöjd - ett litet tips till er i gardintankar!

Translation: Our bedroom is wonderfully light and I enjoy opening up the balcony door to let the crisp spring air in!

21 kommentarer:

  1. Tack för tipset med skenorna! Ska genast fixa såna hemma hos mig.
    Var kan man köpa silduk?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lite så! Jag köpte min på Ohlssons.

      Radera
  2. Vilket härligt sovrum. Varifrån är er fina tapet?

    Kram
    Erika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Från Casadecos kollektion Crescendo.

      Radera
  3. Helt underbart ser det ut att vara! :)

    SvaraRadera
  4. Ljuset behövs helt klart!! MEn just nu är det mest grått och regn. Fast de säger ju att efter regn kommer solsken!!

    Ha det toppen!
    Kram Kia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Och i eftermiddags kom solen hit! Underbart!!!

      Radera
  5. Underbart o ha veranda utanför sovrummet, til o lufta o så c",)
    Visst är det underbart o sova i ljuset! När jag hade flyttat hit upp till Nordnorgeo midnattsolen hängde det mkt konstigt framför fönstren...klarade INTE o sova i ljuset. Nu...finns inte så mkt som en gardin i fönstren! O jag älskar o se månen eller solen , se stjärnorna, alldeles UNDERBART!!

    Klem Anna

    SvaraRadera
  6. Gode gud vad härligt. Underbart!

    SvaraRadera
  7. Jag undrar vad ni har för färg till era innesnickerier. Tycker det är svårt med vit färg så den inte blir för kall,gul eller för beige.

    SvaraRadera
  8. Vi kör på vajer :)

    Gardinstänger hade inte funkat till våra fönster/långa väggar i vår lägenhet, så sambon spände upp vajer istället!
    Superlätt att byta gardiner ("snurra lös" vajern och låta gardinen glida av vajern lätt), sedan älskar jag att det inte finns något "stopp" i form av fästen som stängerna måste ligga på. Lite rufft och tufft blir det oxå, gillas! :D

    Gammal bild och icke-så-spänd vajer:
    http://blogg.zarah-lou.se/bilder/lght/vardagsrum-005.jpg

    SvaraRadera
  9. Glömde såklart det viktigaste (beröm): Det ser enormt härligt ut! Både solen, ert sovrum och tanken på er utsikt över älven! Drömläge ;)

    SvaraRadera
  10. Vilket underbart sovrum, kram

    SvaraRadera
  11. Ser ut som ett drømme soverom, så lyst og rent.
    Elsker det:)

    Ønsker deg en strålende Torsdag.

    SvaraRadera
  12. Första men ABSOLUT INTE sista gången jag besöker din blogg! Vilken inspirationsgruva du har här!!! Har säkert suttit vid din blogg i 45 minuter och bara tittat på dina före och efter bilder och gillar allt.. Orkar inte ta in mer för ikväll så jag får återkomma en annan dag.. =)

    Vänliga hälsningar från Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är så välkommen hit Malin! TACK för dina fina ord!!!!

      Radera
    2. För kännedom vill jag informera att jag länkade till din blogg i ett inlägg, hoppas du inte har några invändningar mot detta.

      Trevlig helg!

      Radera
    3. Självklart inte Malin, jag blir bara smickrad! Städa gör vi jämt känns det som, byggdammet letar sig in överallt och någon städhjälp har vi inte, så jag tror med rätta att du kan njuta av lättare städning än mig =) Däremot har vi faktiskt lejt bort fönsterputsningen, vi betalar 600kr för hela huset efter rutavdrag, lätt värt det för ett jobb som skulle ta mig evigheter och dessutom inte komma upp i samma resultat.

      Radera
  13. Underbart sovrum ni har med den balkongen!

    SvaraRadera
  14. Louise B ldc6@hotmail.com14 april, 2012

    Hej!
    Har precis hittat hit och har just kollat igenom hela bloggen med alla fantastiska bilder, tips och renoveringar! Vilken inspiration och vilket fantastiskt jobb ni gjort, imponerande! Denna blogg blir en ny favorit! Kram Louise

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Vart har du köpt gardinskenan?

    Kram Fröken Jenf

    SvaraRadera

Annonser: