onsdag 11 april 2012

Sommarplaner


Jag som hade ställt in mig på att våren skulle vara i full gång här hemma när vi kom hem från fjällen men icket. I stället har vi snö, blåst, regn och riktigt tråkigt ruggväder... Jag försöker aktivera påsklovslediga barn så gått jag kan och roar mig däremellan med att planera för årets sådder i köksträdgården. Det kommer att bli en del gamla favoriter så som morötter, sockerärtor, rädisor, rödbetor, squash, salladslök, och plocksallat och en del nyheter så som blomkål, broccoli, vitlök och purjolök. Alltid skönt att blanda säkra kort med lite mer omsorgskrävande varianter. 





Känslan att gå ut i trädgården och plocka ihop en egen sommarbukett är oslagbar så i år kommer jag att förodla ännu mer luktärt och komplettera malvan och zinnian med blomsterlin och svartöga. Hoppas också kunna plocka in solvarma jordgubbar i massor nu när alla våra 60 plantor förhoppningsvis kommer att ge full skörd. 


Lilla T frågar efter studsmattan mest varje dag men var är våren - är den hos dig?

Translation: I long for spring but it's nowhere near.... So to keep my mood up I'm planning the vegetable garden and other summer activities in our garden.

21 kommentarer:

  1. Håller med dig, vädret är såå trist! Men det är ju alltid roligt att planera inför sommarens odlingar ändå. Vi får hålla till godo med det så länge!

    SvaraRadera
  2. Hos oss i Roslagen lyser också våren med sin frånvaro. Grått, blåsigt och regn titt som tätt. Jag o lilltjejen var ute nyss och grävde om lite i trädgårdslandet och flyttade några pallkragar och man fick ta till all inlevelseförmåga för att känna några vårkänslor. Men jag hoppas på ordentlig värme snart nu när det varit så kallt en period! Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Våren är inte hos mig iaf.
    Men det är kanske tur att det inte är strålande sol ute när man ligger hemma och är sjuk.

    Jag brukar vara inne o kika i din blogg. Den ger så mycket inspiration och positiv energi (Och det behövs!) Tack för detta!

    Längtar så mycket efter denna dagen jag själv skaffar mig mitt drömhus. (Vet bara inte vart jag vill bo än:P) Blir verkligen jätte inspirerad av din blogg och dina ideer. Tack för detta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jag som ska tacka Sazza! Det är personer som du och kommentarer som dina som gör bloggandet så himla kul och givande - att få inspirera andra är glädje för mig!

      Radera
  4. Vilka härliga sommarbilder. Jag längtar verkligen efter lite värme nu!

    SvaraRadera
  5. Nope, just nu lyser våren med sin frånvaro. Dock ingen snö men betydligt mer regn. Men detta regnet behövdes faktiskt - när nu solen tittar fram kommer det att fullkomligt att explodera med grönska i naturen.

    Så vackert ni bor. Det ser helt fantastiskt ut! Och lika duktig som du är på att fixa fint inomhus ser jag att du är utomhus. Wow!

    /Kristina

    SvaraRadera
  6. Ni har en underbar köksträdgård, otroligt inspirerande. Synd att det är så mycket jobb med att anlägga alltsammen. Vill komma till planteradet med en gång helst =) Men samtidigt är det väldigt tillfredställande att få bestämma allt själv och genomföra det. Babysteps, men det går framåt i alla fall! Hälsningar från en nybyggartomt.

    SvaraRadera
  7. Nej, inte direkt. Ganska grått här!

    Älskar eran köksträdgård!! Men har inte ni några råddjur som kommer och snor åt sig skörden??

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nope inga rådjur. Det närmaste jag har sett dem är på andra sidan älven. Hoppas det får förbli så!

      Radera
  8. Kan meddela att våren är hos mig! Fast jag bor ju rätt rejält långt söderut jämfört med dig ;-)
    Ska ta ett snack med våren och se om den inte kan dela med sig lite åt er i Sverige också!

    SvaraRadera
  9. Ingen vår här heller för tillfället. Jag gillar verkligen er nergrävda studsmatta :)

    SvaraRadera
  10. Är nyfiken på att få se om er nedgrävda studsmatta klarat sig utan jordskred! Våra vänner grävde ned sin och följande vår hade lera och gegga glidit in under mattan så det inte gick att hoppa. De fick gräva om och bygga upp kanter av trä för att hålla emot jordmassorna. Jag är själv sugen på att gräva ned den men vet inte om det är mödan värt!
    /Carro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ska bli spännande att se! Idag kunde vi skymta ena hörnet av gropen så snart kan jag lämna besked hur den klarat vintern!

      Radera
  11. Hoppas verkligen att du får god skörd på "gubbfronten"! Jag har Polka vilka sorter har du? Oj vad man längtar efter sommar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har Polka, Honeoye, Kent och Bounty + några revor från grannen. Förra året kunde jag konstatera att de olika sorterna skilde sig en hel del i både smak, storlek, avkastning och revbildning samt att en del kom tidigt och andra sent. Men vilken som var vilken kommer jag tyvärr inte ihåg, ska kolla i mina anteckningar.

      Radera
  12. Sådana där köksträdgårdsrabatter (långt ord!) ska vi försöka ordna med till nästa säsong. Vi brukar alltid odla eget men sedan vi flyttade in här precis innan sommaren så han vi helt enkelt inte med. Nu har vi hösten och vintern (som ju är mild här) till att förbereda oss på.
    Du den sista bilden är som en reklam för svensk sommar, helt underbar.
    Ha en skön fredag den 13:e.
    Anette :-)

    SvaraRadera
  13. Ååh vad det kliar i fingrarna att få börja fixa utomhus!
    Förodlar du dina grönsaker också (typ sockerärtor, squash m.m.)? För mig var det första året i fjol med en liten köksträdgård så jag var lite feg då och körde bara på morötter, dill och persilja men i år tänkte jag våga mig på lite fler sorter...måste bara fixa fler pallkragar:)

    SvaraRadera
  14. Sandra Lundgren25 april, 2012

    Vill först tacka för en underbar och inspirerande blogg! Vi köpte vårt hus nu i vintras och jag har lite lätt börja planera trädgården inför sommaren. Måste först bara vänta och se vad som kommer att dyka upp här på tomten :) Hoppas att det är okej med dig om jag sparar en bild på din köksträdgård till min inspirationsmapp, den är helt fantastisk med det mörka träet i kragarna! I Skellefteå är vi inte i närheten än, himla tur att vi smiter utomlands tre veckor och är det inte riktig vår då vi kommer hem så bryter nog både jag och Anders ihop. Hoppas att våren kommer snart och att studsmattan och dina perenna växter klarat vintern galant! Tack igen ! /Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart och tack själv, kul att du gillar det vi gör! Ja det har verkligen varit en trögstartad vår i år...

      Önskar er en riktigt skön semester och när ni kommer tillbaka då ÄR det vår, så är det bara!

      Radera
  15. Första gången jag besöker din blogg, men absolut inte den sista. Så fint ni gör ert hem och trädgård =) Jag ska bygga planteringslådor och undrar vad du målat dina med? Jättefin färg! Tack för en inspirerande sida /Vera

    SvaraRadera

Annonser: