söndag 8 juli 2012

Dagen-efter-kvällen-före


Idag har det varit en sådan där dagen-efter-kvällen-före-dag för mig och J. Numer är de ytterst lätträknade de dagarna men kanske mer kännbara just därför. Eller så börjar man bli gammal helt enkelt... Huvudet känns lite lätt mosigt efter de knappa tre timmars sömn vi hann få innan våra små troll vaknade. Och jag som hade sett framför mig en lugn dag hemma med tecknad film, läsmaraton i kojan och pusselpyssel och dessutom hinna ge min trötta dator lite välbehövlig omvårdnad men istället har vi suttit på primärvårdsjouren med liten T och infekterad fot. Penicillin blev utskrivet och tyvärr har hennes smaklökar gjort en helomvändning sedan den kur hon åt för två år sedan med extremt god aptit. Stackars liten kunde nu verkligen inte att förmå sig att svälja hur mycket hon än försökte. Gör ont i mammahjärtat så tips och trix mottages tacksamt! 

Men efter flera timmars sjukhuslukt styrde vi kosan mot barnkalas och tankade fika till max. Gött. Mycket gött! Fika kan ju liksom aldrig bli fel och jag fastnade för de fina alfapetmuggarna som kommer att dyka upp på Lagerhaushyllorna i november. Vill man inte vänta så är porslinspennan ett alternativ. 

13 kommentarer:

 1. fan då! Det var verkligen inte trevligt för dina små pus, hoppas att det snart kommer att förbättras. sikke några fina koppar, jag har inte sett förut. önskar dig en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Man kan få ett dyrare, och godare, penicillin utskrivet... om man tjatar/övertygar tillräckligt mycket! =)
  /Malle

  SvaraRadera
 3. Det finns ett dyrare, och godare, penicillin... Om man tjatar/övertygar tillräckligt mycket! =)
  /Malle

  SvaraRadera
 4. Hmmm... Hur blev det så här? =)
  /Malle

  SvaraRadera
 5. Jag vet precis hur Ni har det. När våra döttrar åt sist gick det bara inte. Vi fick utskrivet piller istället som vi krossade med en pillerkross (finns på apoteket). Sen blandade vi i pulvret i vanliga fruktpuréer (Semper motsv) och lade till extra socker. Medicinen gick ner utan prut!
  Testa - verkligen värt ett försök.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Ibland går det bättre att svälja tabletter, antingen krossade som Anna skriver eller som de är! Be att få ett nytt recept för att testa. Lösningen kan man testa att blanda i nyponsoppa - den brukar döva smaken.

  SvaraRadera
 7. Kämpa på vännen!

  SvaraRadera
 8. Coola koppar! Stackars liten som fick åka till doktorn. Hoppas medicinen gör susen nu så hon kan ut å hoppa å leka snart igen.

  Ha en fortsatt trevlig vecka.

  Ps. En fråga. För nåt år sedan bloggade du om dina " gardinstänger" som man bara spänner innanför karmen i salningen utan skruv eller spik. Kan du snälla svara på vart du köpte dom. ( bor utanför Umeå mellan umeå och vännäs)

  Vänliga hälsningar Pia
  AndbäckensHvita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inte roligt, mitt i badsäsongen och allt. Men penicillinet ser ut att ha gett effekt och foten ser mycket bättre ut nu!

   Mina gardinstänger (världens bästa) är köpta på Ankis Tyg.

   Radera
  2. Oj det här var nog det snabbaste svar jag nånsin varit med om :-) vad roligt!

   Tusen tack för svaret! Då ska jag gå dit å kolla.

   Radera
 9. Ps. Ang medicin. Min ena son får medicinen i en 5 ml plast spruta som han sen tar själv å sen nåt gott som belöning Men min andra son vägrar så det är liksom bara en sak å göra. Är det ipren eller nåt liknande så låter jag han vägra medicinen. Men är det ngt han måste ra så mutar jag med når riktigt bra. Å funkar inte det så måste jag hålla honom i knät å ge han den ändå. Men det är det värsta jag vet för man känner sig ju så hemsk! Så jag mutar å mutar med vad som helst :-) Hoppas det går bra för er. Ha det gott!!!!!

  SvaraRadera
 10. kanske går allt galant med medicinen nu, men min dotter fick byta till tabletter som jag krossade och gömde i glass. då gick det ner med ett huj!

  SvaraRadera
 11. iskall pencilin i doseringsspruta brukar jag köra , smaken märks mindre kall...
  lycka till!

  SvaraRadera

Annonser: