söndag 28 oktober 2012

Välkommen Kung Bore!


Ni som följer mig på Instagram kanske har sett vilket fantastiskt väder jag vaknade upp till i morse. Termometern visade på -9 grader, frosten hade bäddat in allt i ett mjukt täcke, solen sken och älvorna  bjöd upp till dans ute på älven. Jag var så klart tvungen att gå ut på balkongen och föreviga det hela men i rädsla att missa ögonblicket skyddade jag mig mot kylan med det som fanns närmast; Js stickade kofta modell stoor och ett par vinröda högklackade skor i krokodilimitation (från Tildes utklädningslåda). Ha ha vilken syn! Men men vad gör man inte för konsten. 


Vi satt en lång stund på sängkanten och bara njöt av hur vackert det var men svidade om till en mer representabel klädsel och gick ut en sväng med kameran. 


Efter att ha sett Tingeling på bio i helgen så var så klart Tilde helt övertygad om att vinterälvorna varit i farten.

Har ni inte testat att göra något av aroniabär förut så tycker jag att ni ska göra det. Aronia har en rätt sträv smak men den mildras om bären blivit frostnupna så det är helt rätt tid att plocka nu. Blir supergott att slänga ner en näve i smoothien, torka och blanda i müslin eller göra saft. Aronia är det bär som har allra högst innehåll av antioxidanter och de är också rika på vitaminerna A, E, och C samt järn och jod. Dumt att låta sådana vitaminbomber gå till spillo.

16 kommentarer:

  1. Uuunderbara bilder:) ja vad gör man inte för konsten;)

    Kram och fortsatt fin söndag!

    SvaraRadera
  2. Vackert så det känns ända in i hjärtat.

    SvaraRadera
  3. Fina bilder!
    Vi äter aroniasylt varje dag till gröten, har en svärmor som tar tillvara på vartendaste litet bär och gör sylt av det. Själva funderar vi på att byta ut vårt tråkiga staket mot en aroniahäck, den är ju underbara höstfärger och är ju dessutom lätt att förändra i höjd.
    Kram från Malin

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder! Göteborg bjöd också på frost men inte riktigt lika många minus i morse :)

    SvaraRadera
  5. Ha ha, nästan så att jag hoppas på att någon tog bilder på dig i smyg ;)

    Aroniabär har jag aldrig hört talas om så jättetack för tipset!

    /Cecilia

    SvaraRadera
  6. Helt underbara bilder!

    SvaraRadera
  7. Å, så vidunderligt vackert! Aroniabär blev jag lite nyfiken på, har aldrig hört talas om dem innan. Växer de i Skåne, månntro? Tack för tips, hur som helst =)

    SvaraRadera
  8. Mycket vackra bilder och du bor så vackert intill älven!
    Jag har både testat att göra sylt av Aroniabären och torka dem och jag älskar smaken! Från och med nu kommer jag inte låta bären gå till spillo! ;)Kram

    SvaraRadera
  9. Fåglarna käkade upp vartenda aroniabär i år. Friska fåglar ;)

    SvaraRadera
  10. Åh vad vackert det ser ut!
    Känns som ett sagolandskap.
    Måste va härligt att bo så nära naturen!

    Händer det inget spännande i erat hus nu? Eller är ni klara med allt??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har det varit lite stiltje i vårt hus ett tag, galet med jobb för sambon, sjukdomar som avlöser varandra och många viktiga men osynliga tråkprojekt har upptagit den lilla tid som blivit över. Men innan jul har vi tänkt bli klara med Wilfords rum och vardagsrummet på övervåningen. Så snart börjar det hända grejer igen.

      Radera
  11. Vackert!!

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  12. Magiskt vackra bilder! Nog ser jag också älvorna :)
    Skulle önskat en bild på dig också i den utstyrseln, säkert lika magiskt :)

    //Camilla

    SvaraRadera
  13. Hej Karolina! Vilka underbara bilder från vårt fina Umelandskap i höstig kyla!Egentligen skulle jag kommentera ett annat inlägg, men jag hittar det plötsligt inte. Jo, du berättade om panelväggen som du laserat med lasyr som åldras vackert grått med tiden(har glömt vad det heter). Jo nu till min undran, vi ska ju bygga hus på Ön i Umeå och huset blir genomgående vitt, med inslag av svart. Mitt huvudbry är trappan. Det blir en modern trapp med floating steps. Ståldetaljer i form av räckekonstruktion. Vi har fastnat för träslaget ask, tjärnvirket från asken (lite marmor känsla) Vi vill behålla känslan av rent trä, så därför tänker vi lasera trappan i nån typ av färg. Jag började fundera på varianten ni gjort på er panelvägg uppe? Eller lasyr i gråton, eller vit lasyr. Vad känner du spontant? I köksdelen,passage och hall blir det stora mörkgrå klinkerplattor, i vardagsrummet (där trappen finns) är det vitlaserad ek parkett. Tacksam för dina synpunkter. Vänligen Helena din gamla kollega på Haga. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helena,
      Så himla kul att höra ifrån dig! Jag försökte lämna en kommentar inne på din blogg men kommentarsfunktionen var inaktiverad. Du kan väl maila mig!?
      Kram

      Radera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Annonser: