tisdag 20 januari 2009

Hemmasnickrat kvänumkökÄntligen funkar internet igen! Ni har efterfrågat mer bilder och framförallt på köket så här kommer lite "före/en bit på väg" bilder. Som jag har berättat tidigare så blev jag kär i ett Kvänumkök på Formexmässan för ett par år sedan men med en prislapp på kring 400 000 så var det bara att glömma. Men efter att ha sett ett Kvänumkök så var det kört, inget annat kunde mäta sig med det så det slutade med att min händige sambo snickrade ihop ett av IKEA stommar, MDF och furulister - till en knapp tiondel av priset! Så här ser det ut just nu, alla luckor är inte på plats, det saknas handtag (men silvertejp funkar fint =), golvlist, fönsterfoder mm. Men ni kan ändå se på ett ungefär hur det kommer att bli. 

14 kommentarer:

 1. Wow ja silver tejp kan man ha till mycket. Vilken duktig man du har. man kan inte få låna gubben några veckor? heheh Kramisar

  SvaraRadera
 2. Suveränt - blev ju superfint! Håller med, kvänumköken är superfina men dyra. Själva kommer vi att låta en snickare snickra vårt kök och till och med det blir bra mycket billigare än kvänum.

  SvaraRadera
 3. Jaadu, jag är nog mer för att gråta över eländet!
  Vad fint köket kommer bli!
  Samåkning på torsdag låter som en fin idé!

  SvaraRadera
 4. Vad duktiga ni är! Och så fint det blir. :)

  SvaraRadera
 5. Wow! Vad snyggt det blev! Vilken duktig man du har som bara kan bygga om så där ;-)

  SvaraRadera
 6. Godagens. Jajamen, jag tycker att det blir ursnyggt. Helt klart kommer jag förbi och glor i fönstret nästa gång vi åker norrut... Bara måste, ni behöver inte bry er om att komma ut, jag vill bara se härligheten live!
  Kram från ett lerigt och halvfruset sörmland. =)

  SvaraRadera
 7. Niiiice, skicka din karl ut i skärgården när han är klar med erat kök :-) Jag vill också ha sådär fint :-)

  SvaraRadera
 8. Snyggt!
  Behåll silvertejpen!
  Skojar bara, men det ser inte helt tokigt ut.
  Svårt att välja handtag till köksskåp.
  Det lutar åt att vi blir utan handtag.
  Eventuellt
  Ikeas Solär eller
  Marbodals Grappa.
  /Helene

  SvaraRadera
 9. Blir grymt imponerad av ert renoveringsprojekt!
  Lägger till dig i mina länkar på min blogg. Såg att du skrev att din blogg var ny. Du verkar ha massor av material publicerat. Startade själv och blogga för några dagar (!) sedan och försöker hitta runt i djungeln ;-)
  Ska bli spännande och följa dig/er!

  /Änglahår

  SvaraRadera
 10. Wow! Ni verkar vara så himla duktiga och verkligen driftiga. Ska bli ett sant nöje att följa er blogg!

  SvaraRadera
 11. Hejsan! Tittade in någon gång före jul och nu var det dags igen. Började plöja byggbloggar för ett par månader sedan, eftersom vi hoppas bygga nytt i Uppsalatrakten under detta år...
  Fantastiskt snyggt, det ni gör!

  Vi spånar också på idéer om att "bygga om" IKEA-stommar och har i princip samma slutmål som ni - vill du berätta hur ni har gjort? (Behövs inga detaljer, men vore kul att höra vilka momenten var i princip... Är det t ex egna luckor av mdf och lister? Vad har ni använt för gångjärn?)

  Lycka till i fortsättningen - blessings!

  SvaraRadera
 12. Men detta är ju bara helt otroligt snyggt gjort! Var rädd om din man och vårda honom ömt för kan han snickra så här snyggt så är ingen ting omöjligt för er! ;D

  SvaraRadera
 13. Jättefint kök! Jag får en "vill ha" känsla :). Undrar, ni har ju nu haft köket ett tag, är ni lika fortfarande nöjda med att ni gjorde det själv? Tänkte om det ha visat sig om ngt inte blev bra pga det.

  Tack för en härlig sida!

  SvaraRadera

Annonser: