lördag 2 januari 2010

Summering av 2009

Vi hade en riktigt trevlig nyårsafton här hemma med goda vänner och trots att vi alla är småbarnsföräldrar så kom vi inte i säng förrän efter 4 snåret så gårdagen spenderades som i dvala =) Tyvärr blev kameran mest liggande så jag har inga bilder att bjuda på men jag kan rekommendera er som inte ännu provat Kom Loy lanternor istället för raketer. Vi skickade upp fyra stycken och sammanlagt såg vi nog ett drygt 20-tal segla förbi, så rofyllt, vackert, miljövänligt, säkert och snällt mot hundöron i jämförelse med raketer. Nästa år blir det helt klart fler Kom Loy och färre raketer! Våra kom från Coolstuff och kostar 99kr för ett fyrpack. Ett tips är dock att ha en eller att par ordentliga tändare i beredskap då de inte var helt lätta att få eld på.

Sen vill jag tacka för alla fina nyårshälsningar och ett givande första bloggår, hoppas att ni nya som gamla läsare vill följa med 2010! Vad som kommer att hända i år återstår att se men här kommer en liten summering av 2009:

Januari var en intensiv månad på byggfronten, frustrationen över att aldrig få flytta in växte, vi (två vuxna, en sjumånaders bebis och en Grand Danois) trängde sedan i augusti ihop oss i svärföräldrarnas övernattningslägenhet om 24 kvadrat. Vi kämpade med övre hallen där vi byggde igen den gamla ingången till vinden, satte nytt tak, reglade, isolerade och gipsade väggar, trappan kläddes in, fönster- och dörrfoder spacklades och målades till förbannelse, vi byggde hallmöbeln i kapprummet, skafferiet påbörjades, kaminen kopplades in, vi spacklade, målade tak och väggar, drog el, vaxade och betsade köksbänken m.m. m.m. Nätterna blev många och långa och J somnade mer än en gång ute på bygget.

Februari J var bortrest en vecka med jobbet och sedan sattes och målade golvlister, mat- och vardagsrummet tapetserades, hall och sovrum målades, tvättstugemöbeln monterades, toaletten kaklades, målades och inreddes, vatten, avlopp, kyl, frys och spis kopplades in i köket, Den 20:e februari flyttade vi in, huset ekade tomt men lyckan var total!

Tvättstugan växer fram.
Mars Tempot drogs ner rejält men vi hittade en matrumsmöbel, där foten målades om, en ny större mattbordsskiva beställdes och matstolarna lackades om, jag och mamma pysslade med att sy gardiner och tvättsäckar. IKEA tripp för att handla inredning till kök, tvättstuga, pannrum och kapprum. Röjning och eldning på tomten. En veckas välbehövlig semester i fjällen.

April Fortsatt lugnt tempo och pysslade mest med småfix som rullgardiner, persienner och innerdörrar. Tvättstugan blev färdig. Den utvändiga förvandlingen av fasaden från senapsgult till vitt påbörjades på framsidan.


Maj Nu ökades tempot igen och fasadförvandlingen fortsatte, fönster byttes, fasad skrapades och målades, snickarglädje snickrades. Vattenavrinning byttes. I trädgården fixades, röjdes, planterades och planerades det. Pysslade med lilla Ts 1-årspresent lektältet.


Juni Det utvändiga arbetet med fasaden fortsatte, framsidan gjordes i stort sett klar så fokus flyttades till kortsida nr 1 och verandan och bron påbörjades. Vår lilla skatt fyllde 1år!

Stora stubbar från gamla träd drogs upp.
Juli Nu hade det blivit dax för baksidan där det fixades med vattenavrinning, skrapade och målade, satte in altandörren bak, började lägga trall på verandan. Entrén på framsidan tog mycket tid. Regn i massor både inne och utomhus.... Lektältet blev klart. Husbilssemester i Norge.


Augusti Lokaltidningen kommer och gör reportage. Byggde balkong och broräcken fram. Byggde och målade pelarna till bron. Gräsmatta såddes in runt statyn. Badrummet fick nya fönster.


September Verandan fick sitt tak och bron och balkongen fick räcke.

Oktober Vi byggde ett lekkök åt lilla T. Det storstädades både ute och inne. Vi började riva golvet uppe i badrummet och skotta spån....

En dusch i det här rummet känns långt borta...
November Vi bestämde oss till slut för en planlösning till badrummet så vi kunde sätta igång med att dra in avlopp och gjuta nytt golv. Julpysslandet satte igång och julstämningen började infinna sig. Långweekend i Stockholm på tu man hand för att fira 10-år tillsammans.

December Fortsatt arbete med badrummet, el dras, väggar och tak reglas och gipsas men mest julpyssel och mys.

Helt klart ett intensivt år men värt all möda och nu ser vi fram emot nya projekt!

20 kommentarer:

 1. Gott nytt år!! Vi skickade upp 2 "ufoballonger"... vi kämpade först med tändare tills jag tillslut tog upp en marschall och höll under!! Gick superbra. Kanske ett litet tips till nästa nyår?!

  Kram//familjevillan.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Vilket år ni haft.
  Huset blir verkligen gudomligt fint!!

  Den där tvättstugan skulle jag gärna lägga vantarna på :-D

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt År! Vilket jobb ni har åstadkommit under 2009. Bra jobbat! Lycka till med alla projekt under 2010.
  mvh
  Katarina i Umeå!

  SvaraRadera
 4. Hello! I am a new reader to your blog - my daughters and I found your beautiful blog during their college break. We are all interested in your "dream home"! What a wonderful idea to take the apartment building and turn it into a beautiful estate.
  Daughters love your decor and have some new ideas for their apartments!
  We enjoyed the ice lantern on the front steps! Those Come Loy lanterns are beautiful - what a joy that would be as a group, sending the lanterns up into the night sky.
  Best Wishes to you and family for the New Year.
  We will be following along as you work on your home!
  ~Jessica

  SvaraRadera
 5. 2009 innehöll en hel del arbete för er! För drygt 3 år sedan flyttade vi in i vårt hus som vi byggt, tusan vad man får slita!!! Tidigare har vi bott i hus som vi köpt färdiga och "bara" renoverat (dock inte lika grundligt som ni har gjort - långt i från). Men så här när det är klart så när på några lister är det helt klart värt all mödan!

  Jag såg flera sådana vackra lyktor flyga upp på nyårsnatten, såå vackert! Sådana ska jag allt ta och köpa nästa nyår. Och jag ser att "familjevillan.blogg.se rekomenderar att tända dem med marschallerna! Smart! Vi köper annars inte fyrkverkerier då jag tycker det är alldeles för synd om alla djuren.
  God fortsättning!
  Kram, Marita

  SvaraRadera
 6. Du föresten, det glömde jag att säga. Vilket vackert hus! Tänk vad det vinner på att bli vitt!!! Vilken underbar uppfart!!! Skulle vara underbart roligt med massor av inomhusbilder... tvättstugan woow!!!
  kram, Marita

  SvaraRadera
 7. Oj vad mycket ni hunnit med under 2009. Hoppas ni får ett lika bra byggår 2010!

  SvaraRadera
 8. Vilken grej med detta hus. Jag är mycket imponerad. Flyttade in i en nybyggd lägenhet i maj och är inte färdig med den än. Ni har fixat ett helt hus!
  Ska bli roligt att följa dig under 2010.

  SvaraRadera
 9. Helt ofattbart hur mycket ni har uträttat under det gångna året!!
  Att ni orkat, framför allt!
  Verkligen en eloge till er :)

  Ert hus blir fantastiskt fint och det är så spännande att följa ert bygge (det har jag gjort från början)

  Kram, Ann-Christine
  Riktigt god fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 10. Vilket år ni haft. Kanon bra jobbat, tänk vad ni slitit. Vad får ni all tid och energi ifrån. Jag är djupt imponerad! =)
  Lycka till med 2010 års arbete.
  /Gabriella

  SvaraRadera
 11. Tack för tipset om lanternorna !
  Oj, vad ni har gjort mycket !!
  Det är kul att se hur fint det blir.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 12. gott nytt år. shit vilken förvandling. ett sjukt snyggt hus växer fram..

  må gott

  SvaraRadera
 13. Hej och tack för raderna hos mig!

  Ja, ni har verkligen haft ett intensivt år. Jädran vad ni har arbetat hårt. Dessutom har ni smått i huset...

  På julafton när jag svängde till V för att hämta upp gammelmormor surrade vi bland annat om att det gamla hyreshuset nu genomgår ett förvandlingsnummer.

  Eftersom hon ville se vad jag pratade om gled vi sakta förbi så att hon skulle få chans att se något av allt ni har hunnit med. Såg ni en röd kombi smyga pinsamt långsamt - ja då var det vi ;)

  Det roliga är i a f att hon ju har minnen från flera tidigare ägare eftersom hon har funnits i byn och kommunen i hela sitt liv...

  Nu skall jag avsluta en artikel. Varför lägger man en deadline den 3 januari?! Typiskt knäppa akademiker!

  Trevlig kväll och god fortsättning!

  Anna

  SvaraRadera
 14. Hej!

  Det är heeeelt otroligt vad ni har åstadkommit! Jag tror inte att jag har sett en sån förvandling någonsin av ett hus. Jag kan inte förstå hur ni kunnde komma på idéen eller se möjligheterna med huset från första början. Otroligt!
  /Anna

  SvaraRadera
 15. Självklart får du komma hit och ta nyårsbilder!

  Och jag vill gärna ha filmer på dom små!

  SvaraRadera
 16. Ett intressant år med många projekt! Bara att sätta upp nya mål!

  / Pia :)

  SvaraRadera
 17. Det har verkligen varit ett nöje att följa eran resa det här året och hänger gärna med det nya också! :D

  SvaraRadera
 18. Vilket fantastiskt jobb ni gjort- jag är i "awe" över vad ni åstakommit. Erat hem är fabulöst! Vilken dröm att ha det placerat vid vattnet-- det är en dröm för mig! Lycka till med huset under 2010, jag kommer följa varenda inlägg!

  /Nathalie

  SvaraRadera
 19. Gott nytt år! Vad fint ert hus är, Jag föll lite extra mycket för bilden på tvättstugan! :-) Jättefint! Ha det bra.

  SvaraRadera

Annonser: