fredag 11 september 2009

En tur till lingonskogen!


Idag tog jag och Tilde en tur till lingonskogen igen. När man har en 1-åring med sig så blir det inga enorma mängder plockade varje gång men mysigt är det! Vi har en åkryggsäck till henne och den är perfekt när man ska ut i skog och mark, hon sitter där uppe och myser och sträcker fram sin söta lilla hand för att bli matad med lingon och jag får ett träningpass på köpet =) 

Jag föredrar rårörda lingon framför kokt sylt och det är ju dessutom busenkelt att göra, mosa bara bären något och blanda sedan i socker efter tycke och smak (till 500g lingon tar jag ca 150g socker) - färdigt! Lite lingondricka är också på gång, den står i kylen just nu och ska få gotta sig över natten innan ska kokas. Skålen fyndade jag för 39kr på Expo i Umeå och glasburken är från IKEA. 

Annars är det målning som pågår för fullt för min del just nu. Nu ska nämligen verandan få sitt tak och mitt mål är hinna grunda 50 kvadrat råspont innan Johan har hunnit regla upp taket på baksidan. Så just nu utnyttjas garaget som målarverkstad! 

Today I've been picking berries and done my own lingonberry preserve. Just mix the berries with sugar, cheap, easy and tasty!

12 kommentarer:

  1. Gottigt med rårörda lingon!
    Va mysigt det låter att vara i skogen med sin ettåring!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Ååå, så deilig med hjemmelaget tyttebærsyltetøy, som vi kaller det her i Norge. Spesielt til viltkjøtt eller oksestek...
    Ha en fortsatt deilig helg!
    Hilsen Cathrine

    SvaraRadera
  3. Hej !
    Bilderna är så vackra och de får mig att längta ut i skogen :)

    Ha en mysig dag till !

    Kram
    Anci

    SvaraRadera
  4. Hej, jag vill bara säga vilket otroligt arbete ni gör!!! Grymt imponerande! Man kan ju undra hur ni hinner jobba oxå! För DET receptet skulle jag behöva!!! ;) Jag hittade in till dig via min vän V, där du vann stjärnan.
    Kakorna som din mormor virkat, var har du hittat beskrivningen? Jag hittade en bild på dom för länge sen, men hittar inte beskrivningen :(
    Själv har jag, i jämförelse för ert, ett litet projekt, med att totalrenovera en lägenhet till mig o mina killar. Titta gärna in om du får lust.
    Kram,
    Malin

    SvaraRadera
  5. Åh, vad gott det där ser ut! Skulle passa perfekt till mina hembakade scones :)Fin skål :)har samma själv :) Använder min som salladskål.

    Önskar dig en riktigt mysig helg! Kram/Nicky :)

    SvaraRadera
  6. Visst är det lite härligt med hösten ändå! Speciellt om man har nära till lingonskogen:) Är så grymt imponerad av ert slit med huset! Ha en trevlig lördagkväll!

    Kram Tove

    SvaraRadera
  7. Halloj!
    Jag stod och tittade på lingonbackarna på torget, blev bra sugen på att handla en hel låda bara för att det såg så fint ut, men så hejda jag mig eftersom jag inte kommer att göra något sylt av det ändå...*ler*
    NJuter av dina bilder istället!

    Tack snälla för snälla kommentaren på bloggen, blev så glad :-)

    Och du har ett litet suprise-paket på väg till dig... ;-)
    Kramar och glad helg!
    //Magdalena

    SvaraRadera
  8. Hej! Moset blev verkligen supergott, ska nog ta och testa att lägga in plommon oxå. Tack för tipsen! Haha, ett steg på vägen om lillan förstått att man kan sitta kvar på pottan iaf! Vi hörs!

    SvaraRadera
  9. Halloj!
    Till rönnbärs-kransen gjorde jag en rund stomme av kraftig ståltråd. Sedan var det bara att göra små buketter av rönnbären och vira fast i stommen med tunn ståltråd. Jag använder grön så att den inte rostar och gör fula märken på dörren.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  10. Hittade hit av en slump och jag har tittat och häpnats över vilket otroligt arbete ni lagt ner på erat otroligt vackar hus. Jag tycker att vi jobbat bra med vårat nya hus, men ni klår alla rekord!

    //Jessica

    SvaraRadera
  11. Så pysslig du är, jag är mäkta imponerad!

    SvaraRadera

Annonser: