tisdag 13 oktober 2009

Adventskalender!



Jag vet att det fortfarande är ett bra tag kvar innan den 1:a december men sex veckor går snabbare än man tror och vips är vi där. Så jag har letat reda på min gamla adventkalender som mamma gjorde till mig när jag var liten för jag tycker det är mysigt att i lugn och ro kunna hitta 24 små presenter och slå in dem fint än att behöva stressa. Jag minns hur spännande det var att klämma och känna på alla paket och hur mycket lättare det var att kliva upp på morgnarna när man fick börja dagen med att öppna ett paket =) För er som är sugna på att göra en egen kalender kommer här några inspirerande bilder och du hittar några fler härhär och här

Foto: Kreativ Ideen 

Foto: English Country Living
Foto: Simply June

Foto: MarthaStewart 

15 kommentarer:

  1. Jösses amalia, är det bara 6 veckor till kalenderöppning? Dags att sparka igång julidérna med andra ord...

    SvaraRadera
  2. Tänk vad tiden går fort. Tyckte inte det var längesen man satt i solstolen.
    Ville bara tacka för en mycket trivsam blogg.
    Ha det så bra. Kram, M.

    SvaraRadera
  3. Hade också en "paketkalender" när jag var liten. Fick den av min kusin och tvingade sen mamma att fortsätta med den år efter år :)

    Funderar nu på hur man ska göra med tre barn. 3 x 24 paket känns lite jobbigt... Men att bara få ett paket var tredje dag är ju inte heller kul. Några förslag?

    Jag blev i alla fall inspirerad av dina bilder, så nåt vill jag hitta på!

    Ha en skön kväll!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Hej !
    Oj, är det så nära nu ??
    Roliga idéer med de olika kalendrarna.

    Ha det bra !

    Kram
    Anci

    SvaraRadera
  5. Hallå Karolina,
    du har vunnit utlottningen på Broarne! Hör av dig till mig.
    Annmarie

    SvaraRadera
  6. Jag minns också att det var så mysigt med den där kalendern! Jag älskade Martha Stewart-bilden!! Små udda strumpor i rött, grönt o vitt :)
    Kram kram Anna

    SvaraRadera
  7. Åhh jag fick också alltid paketkalender av min mamma, var så himla roligt kommer jag ihåg! Vilka fina alternativ du hittat också!

    /Patricia

    SvaraRadera
  8. Hallå i huset! Med tanke på att snön redan är på ingång och att Ikea har fullt med julprylar till försäljning är det inte konstigt att man drabbats av en plötslig och lite ångestladdad julkänsla.

    Men kalendrarna var ju underbara, allra helst den med små hinkar.

    Alltid inspirerande att besöka din blogg!!

    Marit

    SvaraRadera
  9. Ja hujj vad fort tiden går! Ska nog också gå ner och hämta våra kalendrar och börja fylla dom. Det går inte i ett nafs som sagt. Jättefin kalender du har! Gillar den med de rostiga hinkarna också. Kul ide!. Kram!!

    SvaraRadera
  10. Hej!

    Vilken fin kalender!

    Va kul att du har din kvar. Min mamma gjorde en till mina barn för ett par år sedan (kommer bilder på den såsmåningom) och det är verkligen något som barnen älskar.

    Adam frågade häromdagen om jag hade börjat förbereda kalendern...och det kanske är dags för det nu. När han sa det kändes det så avlägset men tiden springer iväg.

    Ha en go onsdag! Kram Camilla

    SvaraRadera
  11. Jag var så avundsjuk på min kompis kalender när jag var liten, så självklart har mina tjejer en. Fast förra året blev det bara fina paket i en korg där man fick välja ett. då väggen där kalendern brukar sitta var under renovering. Härliga inspirationsbilder på kalendrar!

    SvaraRadera
  12. Visst går tiden fort. Ska också börja se mig om efter små, bra klappar. Men det är rätt så svårt tycker jag, lätt att det bara blir skräp. Så, som sagt, det är bäst att börja i tid!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Å HERREGUD, 6 VECKOR KVAR??!! JAG VÄLKOMNAR VERKLIGEN SNÖ, TÄNDA LJUS OCH JUL. JAG HAR ALDRIG SETT FRAM EMOT DET SÅ MYCKET SOM I ÅR -KAN DET BERO PÅ ATT MAN FÅTT BARN??

    SvaraRadera
  14. Kommer själv såväl ihåg våran adventskalender som barn,, var gjord av tändsticksaskar,, lucka 24 hade en STOR tändsticksask.

    Jag tar gärna också förslag på småsaker att fylla med,, Måste som smått börja planera,,

    Vad fyller ni eran med?????

    SvaraRadera

Annonser: