fredag 8 januari 2010

Äppelsvarv!


Att ni gissade rätt, det trodde jag inte! Imponerande! Det är precis som flera av er trodde en äppelsvarv/äppelskalare som jag hade turen att vinna. Det kan nog låta som ännu en i raden av onödiga köksprylar men ska man skala större mängder så är den kanon, funkar också att skala tex potatis med! I somras fick jag massor av äpplen av grannen, vilket var väldigt kul men det var mindre trevligt att stå och skala, kärna ut och skiva äpplena för att tillslut kunna göra mumsiga pajer och äppelmos. När jag stod där och skalade timme efter timme så tänkte jag att man borde uppfinna en skalmaskin men Moster Huldas äppelsvarv var ju redan uppfunnen. Hur funkar den så? Man sticker helt enkelt fast äpplet på de vassa piggarna (tortyrredskapet jag visade i förra inlägget), sedan är det bara att veva så blir äpplet skalat, urkärnat och skivat på ett par sekunder, helt perfekt till lilla T! Det går också att ställa in så att den bara skalar äpplet/potatisen eller vad man nu vill ha skalat. Moster Huldas äppelsvarv finns i rött, svart och vitt och kostar ca 299kr, klicka här för att se instruktionsvideo och återförsäljare.

PS! Kakelrapportering kommer!

7 kommentarer:

 1. Gokväll mitt i På spåret eller Let´s dance... Väldigt mysig mojäng! Inte så dyr heller, ska kolla efter den på Formex. Kan vara något för butiken kanske? Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag kanske känner att jag behöver en till hösten när jag står där och suckar över att åpplena inte skalar sig själva men tills dess njuter jag av att läsa om dina upplevelser med den.

  Ha en mysig helg!

  SvaraRadera
 3. Jaha, nu fattar jag :) Ok

  Ha en skön kväll! Kram/Nicky :)

  SvaraRadera
 4. aha:-) Ja det hade jag aldrig kunnat gissat rätt på kan jag säga. Vilken tur du hade som vann en.
  kram

  SvaraRadera
 5. Så lustigt, vi köpte en sådan på auktion för ett tag sedan, de börjar bli väldigt populära... undrar om vår funkar, den är gammal och vacker...

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastisk sida! Och så unga och superduktiga ni är!!!!

  SvaraRadera
 7. Hahahah, vad roligt!! måste skaffa en sån :D

  SvaraRadera

Annonser: