lördag 20 mars 2010

Videoinlägg - renoveringskaos!Ni har efterlyst fler helhetsbilder från hur huset såg ut när vi började så jag har laddat upp ett filmklipp åt er på You Tube. När vi köpte huset i april 2006 var det ett hyreshus med fyra lägenheter men vi hade det uthyrt fram till den sista maj 2008 då vi kunde äntligen fick börja riva! Vår lilla T föddes två dagar senare men medan hon låg ute i vagnen och sov passade vi på att riva. Filmen är tagen den 17:e juni 2008 och ni får följa med in genom ytterdörren där ni möts av det utrivna trapphuset, rester av de två badrummen på bottenvåningen och en påbörjad stomme till den nya trappan. Sedan kikar vi vidare in i det som nu är vårt vardagsrum och matrum men där vi då precis hade rivit ut de två köken och mellanväggen som delade av de två lägenheterna på bottenplan. Sist kikar vi in i det som nu är vårt provisoriska sovrum men som ska bli bibliotek, ni får också en glimt av ett gammalt vardagsrum som nu är groventré, kapprum och toalett.

När vi tänker tillbaka på den här tiden så är det nästan enbart positiva minnen! Vi var så otroligt glada att äntligen få börja och förändringarna blev stora och skedde snabbt. Det enda vi minns med fasa är allt spån som bla innerväggarna i trapphuset var isolerade med, närmare 15 kubik spån skulle vi uppskatta att vi skottade ut....

8 kommentarer:

 1. Kul att ha kaoset fångat på film:)

  Ha en fin helg!

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt vilken förvandling av huset. Det är som sagan om den fula ankungen.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Vilket otroligt jobb ni gör. Jag är imponerad.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 4. Haha, jag förstår precis hur ni känner när ni ser tillbaka på bilderna. Det som nu ser ut som ett fruktansvärt kaos och mängder med jobb kvar, var då var en lyrisk era över att äntligen få börja! Och hela tiden ser man ju hur mycket bättre det blir och hur långt man kommer, det är i efterhand man förstår hur mycket jobb man faktiskt har gjort (och tur är väl det! =)

  Jag satt här om dan och kollade på bilder från vårat bygge hösten 2006, och känner nu: Gud! Att vi fick ihop det! (bytt bärande delar mm) och förstår nu alla oroliga kommentarer vi fick från familj o vänner då om vi verkligen skulle grejja det.
  DÅ tyckte tom vi att vi hade kommit så långt på vägen mitt i rivningen att vi kände att vi kunde skaffa barn! haha... (vi var ju nästan färdiga! =)

  Det har ju tagit massor av tid och mitt i föddes vår lilla tjej, och vi är långt ifrån klar och snart är barn 2 på väg, men vi känner fortfarande lika om projekten vi jobbar med nu som vi kände då. Det går ju framåt hela tiden och det viktiga är att glädja sig i allt man har färdigt och gjort. För jag tror nog att de som väljer att köpa och renovera sånna här hus aldrig blir färdiga... man kommer alltid hitta på nya saker man vill göra/göra om. =)

  Kul att se bilder, det är så roligt att se andras renoveringar, både stök och framgångar. Man känner så bra igen sig och man kan ju tom bli glad åt gipsväggar och "finare" renoveringsbilder just för att man själv känner hur det känns när ett rum helt plötsligt börjar ta form.

  Lycka till med ert hus, det kommer bli så fint och verkligen perfekt för er.
  kram!

  SvaraRadera
 5. Hur sjutton har ni lyckats få ordning på allt ? Jag är imponerad !!

  Ha en skön söndag !


  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 6. Vad duktiga ni är, följer din fina blogg har en fråga om ert kök. Vilken glansighet valde ni när ni målade för hand? Ska snart börja måla vårt kök och innedörrar och det blir nog 20 i glansighet, la ni någon mattlack över?

  Kramen
  Ulrika

  SvaraRadera
 7. Åh nu känns det hoppfullare att ta tag i vårt eget renoveringskaos nu när jag har sett att det är möjligt att förvandla det där till det fantastiska hus ni har skapat! Tack för inspirationen!!!
  //Linda

  SvaraRadera

Annonser: