tisdag 7 december 2010

Vi har snö fulla vinden!


Nej inte riktigt men i helgen har vinden fått sig ett 40cm tjockt fluffigt lager av isolering så nu hoppas vi slippa de maffiga elräkningarna under de kallaste vintermånaderna och den tjocka isen som bildats på taket. Tidigare har vi bokstavligen eldat för kråkorna men jag tycker att man känner skillnad på en gång, vi hoppas som sagt att det ska märkas i plånboken också. Här kan man se att huset är heltimrat ända upp i nock men tyvärr har det bytts planlösning ett par gånger även innan vi köpte huset så på bottenvåningen var ingen timmervägg hel nog att behålla synlig men på övervåningen har vi hittat en vägg som vi tror att vi kan bevara. Hoppas, hoppas! Att förbereda vinden för isoleringen har tagit många arbetstimmar och under isoleringen döljer sig ett annat tidskrävande projekt som J ägnat sig åt de senaste veckorna och som fått gå före andra roligare projekt, nämligen ventilationen.

10 kommentarer:

 1. Skönt!
  Här har vi installerat en luftvärmepump ganska nyligen och det är stor skillnad mot innan! Hoppas även vi att det blir stor skillnad på elräkningarna i år ;)
  Hoppas allt är bra!
  Kram Vanja.

  SvaraRadera
 2. Ja alla projekt är inte alltid roliga men däremot väldigt nödvändiga.

  Kram F

  SvaraRadera
 3. Hej! Har inget konto, hoppas att detta funkar!
  Vi har samma problem. VI har bara sågspån och får höga räkningar och MASSOR med is på taket som måste hackas bort. Hur har ni gått till väga? Intressant att höra. Vad har ni gjort gällande ventilation? Allts sågspån ska väl bort också
  :-(
  Vore jätteintressant om du ville svara..
  Hälsningar Ellinor

  SvaraRadera
 4. Jag är också intresserad av mer fakta! =) Vi har spån och funderar på att fylla på med ekofiber. Jag gillar spån eftersom det är så bra på att ta upp/lämna ifrån sig fukt, det känns tryggt med tanke på de fuktvarationer som finns på vinden med varm o kall luft (mot mineralull som inte suger nåt = fukt på bjälkarna istället) + att man slipper plasta då. Hur har ni gjort, valt o tänkt?

  SvaraRadera
 5. skön blogg....skänk pengar till mig för jag älskar pengar, skicka till detta kontot 8169-5,914 844 158-8
  sen kan du besöka min blogg efter det http://www.metrobloggen.se/classeslillablogg

  SvaraRadera
 6. Vad härligt! Hoppas ni får det varmt och skönt framöver.

  SvaraRadera
 7. Åh, vad skönt att ni har fått det fixat! Hela värmegrejen kan ju vara lite spännande...igår kväll kom vi hem till ett kallt hus då pannan hade lagt av. Dessutom trodde vi att cirkulationspumpen hade gått sönder. Men vi fixade det till slut och kunde somna gott vid midnatt. Man lär sig massor varje gång det strular! Kram Maja

  SvaraRadera
 8. Hihi, det ser roligt ut - och inbjudande att hoppa i..! :-)

  SvaraRadera
 9. Oj oj! Tråkigt men nödvändigt projekt!
  Ifjol HADE vi nästan snö på vinden, men nu är taket helt nytt och tätt!
  Ha det fint!!

  SvaraRadera
 10. Ellinor och Maria: Då varje hus har unika förutsättningar så råder jag er att ta kontakt med ett proffs som kan komma och avgöra vad som blir bäst för just er.

  SvaraRadera

Annonser: