tisdag 11 januari 2011

Trapphus bye bye!



Jag vill börja med att hälsa eventuella nytillkomna läsare välkomna som kanske hittat hit från Sandra med bloggen Inspirera Mera. För er som har missat det så har hon samlat ett gäng renoveringar av olika slag på sin blogg och idag skriver hon om oss. Som utlovat kommer här ett nytt före-/efterinlägg, denna gång från hallen. I de flesta hyreshus finns det ett trapphus i mitten, så även i vårt och det var så här sexigt och fint!


Så fort den sista hyresgästen hade flyttat ut, den sista maj 2008, började vi riva trapphuset och det blev fler än en vända till återvinningen kan jag lova =)


Röjningsarbetet var ett perfekt sätt för mig att komma i form igen efter att ha fött lilla T den 2:a juni!


Här har vi precis rivit ut trapphuset och det var en svindlande känsla att stå där nere och titta upp, men minst lika kul var det att se minerna på de stackars släktingar och vänner som stod där och skeptiskt lyssnade på våra planer =) På murstocken hade de tidigare ägarna tapetserat en tegelmönstrad tapet och för att hjälpa er att orientera er så är det där den stora klockan på den sista bilden sitter idag.


Förutom att riva ut själva tapphuset så rev vi även ut de angränsande väggarna till de fyra lägenheternas badrum och hallar. Vill du se den nya och den gamla planlösningen kan du klicka här.



Då alla innerväggar och tak var isolerade med spån så badade vi bokstavligen i spån!!


Nu är toalett, handfat, badkar, innervägg och spån borta och samma hörn ser ut så här.

När allt var utrivet behövde vi en ny trappa och vi visste båda två precis hur vi ville att den skulle se ut men när vi sa att vi skulle bygga den själva var det många som sa att det var omöjligt...



Vilken tur att vi inte lyssnade på dem, för visst var det möjligt! Sambon har snickrat och jag har spacklat och målat, visserligen har det tagit måånga timmar men nu har vi vår platsbyggda trappa till en billig peng.

37 kommentarer:

  1. Ni har arbetat så fantastiskt hårt att ni minst sagt är värda någon form av medalj! Badrummet som ni just visat är så sanslöst vackert att jag har svårt att finna orden. Ert hus är en stor inspirationskälla för mig nu när jag själv renoverar mitt första hus och jag är så tacksam för denna inspiration! Jag blir verkligen mållös av dessa före/efterbilder.

    Varma hälsningar/Karolina

    SvaraRadera
  2. hej
    Har följt din blogg ett bra tag nu och jag är såå himla glad att jag hittade hit för större inspirationskälla har jag nog inte hittat. Jag beundrar er kreativitet, entusiasm, ork och allt ni gör blir bara så himla snyggt. Jag plöjer varenda inredningsprogram på TV och jag hade mer än gärna önskat att er förvandling från hyreshus till nåt av det snyggaste hus jag sett hade varit en TV-serie. Tror många med mig hade bänkat sig för att se hur det går och hur det blir. Hoppas ni är nöjda. Fy fasen jag säger bara WOW, att man ens ger sig på detta och att fullfölja och inte ge upp och dessutom leverera goda resultat. Sträck på er och var stolta och nöjda med det ni har gjort! Var lite osvenska och skryt på en stund vet ja!

    Tack för att du delar med dig, mycket inspiration är det för oss som renoverar, men inte så omfattande som ni.

    Carina i smålänska skogarna!

    SvaraRadera
  3. Shit så duktiga ni är. Allt låter så enkelt... men gud vad mycket hårt arbete och slit det ligger bakom.

    Underbart hus, så kul att ni vågar göra precis som ni vill!!! Så bra inspiration utifall man får skaffa ett eget hus någon dag.
    Kram Magdalena

    SvaraRadera
  4. Oj va imponerad jag är...ni är verkligen duktiga.
    Vi bygger ett nytt hus och ska nu i helgen sätta upp vår trappa, dock köpt. Det ska bli spännande!

    Ert hem är såå fint, här får jag inspiration!

    Kram Clara

    SvaraRadera
  5. Wow, vilket enastående jobb ni gör! Blir så imponerad. Hallen och trappan är verkligen jättefina, men badrummet....ojojoj, jag skulle inte säga nej till ett sånt. ;)
    Hoppas att ni har orken att fortsätta under 2011. För det är ren inspiration för oss andra att titta in hos dig.
    Ha en fin vecka.

    SvaraRadera
  6. Hej kära du, Jag fullkomligt älskar din blogg! Jag är så fascinerad av hur ni har förvandlat detta flerfamiljshus till ett alldeles fantastiskt underbart hus. Jag tycker att det är såååå fint att jag inte finner ord. Fortsätt blogga och skriva och visa bilder. Du förgyller nämligen mina dagar! Ett stort TACK för att du delar med dig!
    Många kramar och Lycka till med alla projekt framöver.

    Alexandra, Sthlm.

    SvaraRadera
  7. Vilken tur att ni trodde på er själva och vågade ge er på er platsbyggda tjusiga trappa. Superimponerande hur ni hittar era egna lösningar för att få det som ni önskar utan att behöva lägga ut fantasipengar...

    Keep up the good work, ni inspirerar många med ert arbete!

    Susie

    SvaraRadera
  8. Grattis till ett underbart och väl utfört arbete. Jag beundrar er verkligen. Kul att se bilder från före och efter. Otroligt vilket jobb ni lagt ner.

    Sara (tittar in här då och då)

    SvaraRadera
  9. Hej rosie här så sjukt fint att man storknar.

    mumsiga bilder o bra blogg ,,me like.

    kram
    Rosie

    SvaraRadera
  10. ...som så många sagt tidigare, vilket otroligt hus, och vilken ork och energi ni har. Så imponerande.
    Ni har väldigt bra smak också...
    Det finns inget jag inte gillar =)

    Hälsningar Viveca

    SvaraRadera
  11. Tycker ni är enastående! Jag är otroligt imponera av er arbetsinsats och drivkraft. Resultatet är fantastiskt!
    Jag sitter kvar på läktaren och fortsätter heja på er!!!

    Ulrika/Mvh Borstahusen

    SvaraRadera
  12. Har ni gjort den sjävla? Hur snygg som helst. Vi ska med göra våran trappa men absolut inte lika fin som eran, blir en vanlig L-trappa.

    SvaraRadera
  13. Den är helt otroligt fin den där trappan. Ni har jobbat duktigt!

    SvaraRadera
  14. Herregud så vackert det blev e helt salig!!vilket ljus å vilka färger.

    SvaraRadera
  15. Mållös!!! Ni är fantastiskt duktiga och man blir såå imponerad. Före/Efter bilder är såå spännande och inspirerande. Hoppas att ni ringer till någon stor inrednings tidning så de kommer och gör reportage om Ert fina arbete. Tack för en super inspirerande blogg!!!

    Hälsn Annika

    SvaraRadera
  16. Vilken skillnad - som natt och dag. Väldigt imponerad av det jobb ni har gjort, så smakfullt! Önskar att jag själv hade varit hälften så händig. Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  17. Nu kommer en ickesöt kommentar, för jag vill säga dig ett sanningens ord: vad har det blivit av alla tidstypiska byggnadsdetaljer som ni har rivit ut och skrotat? Är ni medvetna om att det finns återbruk för sådant? Om inte: shame on you. Om nu inte just ni vill ha kvar sakerna, så kan jag berätta att det finns en marknad för sådant. Om ni däremot har tagit vara på sakerna: bra gjort. /Hälsning Lisa.

    SvaraRadera
  18. För övrigt så vill jag trots min "icke-söta-kommentar", hålla med om att ni är mycket drivna och genomför vad ni verkar ha föresatt er, bra där. Dock är jag inte förtjust i resultatet, det hela blir liksom en lite märklig pastisch. Det jag finner avundsvärt dock, är ditt fina köksland! /Hej från Lisa.

    SvaraRadera
  19. Hejsan. Vad fint det blir och vilken fantastisk drivkraft ni har. Blir lite avis på dig som har en så händig man. Du verkar rätt händig du med förresten :-) Har följt din blogg ett tag, väldigt bra inspirationskälla då jag själv håller på och planerar inredning i vårt nya hus. Kolla gärna in hur det går för oss på http://lovbackenhuset.blogspot.com/

    SvaraRadera
  20. Vilken underbar blogg du har!
    Hit kommer jag komma ofta :D
    Så himla duktiga ni är!
    Kram elli

    SvaraRadera
  21. Hei!
    Nå begynner det å bli gøy her. Er innom hver dag for å sjekke nå. Fantastisk fint det blir:)
    Gleder meg til mer og takk for svar tidligere.

    Er flisene på badet grå med grå fuger?
    Heidi

    SvaraRadera
  22. Lisa: Vi har sålt, gett bort eller återvunnit så mycket som möjligt av det vi rivit ut. T ex så har en man i byn byggt växthus av våra gamla fönster, köksinredningarna har grannarna i sina garage och tegelpannorna från ladugården har en släkting på sin stuga.

    SvaraRadera
  23. Heidi: Ja de är grå plattor med grå fog, dock har vi haft mycket problem med att få fogen den gråfärg vi vill och att den ändar färg när den blivit blöt.... Sambon håller fortfarande på och fixar för att få dem som vi vill ha dem.

    SvaraRadera
  24. Lisa: Jag såg nu att jag skrivit "fler än en vända till skroten" men så heter det ju inte längre utan numer återvinns allt som är möjligt att återvinna och namnet har bytts ut mot återvinningscentral men i folkmun så lever ändå ordet "skroten" kvar men jag har nu ändrat det i mitt inlägg.

    SvaraRadera
  25. Helt otroligt!

    Din blogg är fantastisk och ert arbete gör mig stum!

    Ni måste ha en bra blick och kunna visualisera sådant som ter sig omöjligt i andras ögon.

    Keep it up och låt oss trogna läsare hänga med!
    : )

    Sara i Sundsvall

    SvaraRadera
  26. Hejsan!
    Jag hittade din blogg via en annan piteblogg och när jag såg ett foto av dig så går det upp för mig att vi nog ta mig tusan har läst engelska tillsammans! Kan det stämma?
    Vilket otroligt projekt ni håller på med! Hur vackert som helst! Bra jobbat!
    / Sofia i Piteå som läste Engelska i Umeå i början av 2000-talet.

    SvaraRadera
  27. Helt makalöst det ni åstadkommit och på endast ett par år också. Och med en liten tös mé med allt vad det innebär! Är grymt imponerad, tycker ert hus blivit så fantastiskt fint, vad duktiga ni är på att bygga och fixa och hitta olika lösningar! Lycka till också med nästa lilla bebis :)

    Karin i Umeå

    SvaraRadera
  28. Ni har så otroligt fint hemma! Och vilket arbete med trapphuset!!!
    Ni gör ett toppenjobb! Skönt att ni gör det precis som ni vill ha det! Vi gör precis lika hos oss!

    SvaraRadera
  29. WOW, va duktiga ni är.
    har du nån bild på ert altanräcke? hur det ser ut i sin helhet.
    Verkligen ett kanonjobb och så fint hus ni fått.

    SvaraRadera
  30. Ja, vad ska man säga? Ett helt fantastiskt resultat!!!

    SvaraRadera
  31. Det är så himla kul att läsa om ert projekt! Det är så otroligt fint (men det behöver jag nog inte säga, kan tänka mig att ni lever som kungar hemma i ert fina kök och badrum! =)

    Jag är så glad för allt ni berättar som ni gjort själva, vi har ett liknande projekt här hemma (aningens mindre) och jag är såå trött på dessa ständiga kommentarer om att man inte kan göra själv, så man nästan tror på dom tillslut. Varför kan man inte bygga en trappa själv? (vi har fått samma kommentar) Är det hantverksmaffian som lobbat det så hårt så alla tror på det? Vi skulle aldrig ha råd att renovera vårt drömhus som vi vil ha det om vi skulle låta hantverkare göra det.

    SKa bli kul att följa er "i mål" med huset och spännande att se vem det är som kikar ut snart också!
    kram!

    SvaraRadera
  32. ER blogg är helt grym!
    Ni är helt awesome på att bygga och renovera!

    SvaraRadera
  33. Så härlig blogg!
    Fasiken vad ni är kreativa och duktiga.
    Kikade in på linneas blogg och klickades hit!
    Wow säger jag vilken skillnad!

    SvaraRadera
  34. Vilken vacker trappa! den har ni verkligen gjort bra!

    SvaraRadera
  35. hei
    så skoj å finne bloggen din
    imponert over renoveringen deres og hvor utrolig fint det blir hos dere!

    jeg legger deg til i min bloggroll og gleder meg til å følge deg videre

    hilsen
    Åpent hus

    SvaraRadera
  36. Gud vad snygg trappan blev. Var har ni fått tag i klockan som hänger där? Kan du inte skriva om den? Underbar blogg!

    SvaraRadera

Annonser: