tisdag 18 januari 2011

Vi har vatten igen!!!


Ja nu har vi vatten igen!!! Swoosh var här i går och tryckte loss isproppen med het ånga och vi behövde alltså inte gräva sönder hela gården som jag hade befarat! Men vi kommer nog att gräva ner nya ledningar i sommar för att slippa problemet kommande vintrar. Räkningen har vi inte fått än men just nu känns det bara helt fantastiskt att ha rinnande vatten igen och man uppskattar det som man annars lätt tar för givet något enormt när man haft det borta!

8 kommentarer:

 1. Vi hade problem förra året när vi även hade öppnat upp hela golvbjälkaget. I år har vi nya ledningar, dubbelisolering på dem och värmekabel. Livrem och hängsel brukar man kalla sånt tror jag. Inte en vinter till med droppande kran tack.

  SvaraRadera
 2. Härligt! Kan tro att ni pustade ut!!

  SvaraRadera
 3. Vi hade samma problem förut. Vi har så mycket berg på tomten att vi inte kan gräva ner ledningarna till frostfritt djup. Vi löste det enkelt och hyfsat billigt genom att skicka ner en värmekabel som vi satt timer på. Smiidigt!

  SvaraRadera
 4. Vilken tur ni hade att ni slapp gräva i denna tjäle.
  Så då blir det fram med spaden till våren? Ni kan samla ihop gatan på en grävfest. :-)

  SvaraRadera
 5. Oj oj, men så skönt att vattnet nu är på gång igen :-) Man lär så länge man lever gäller i högsta grad när man bor i hus och fullärd blir man nog aldrig **ler**

  Kram
  Sara Small Town


  Hus&hem blogg
  http://smalltownstyle.blogg.se

  SvaraRadera
 6. Ajaj, inte kul när det fryser! och det kan gå ganska illa så ni hade tur! Om man väntar länge kan det ju frysa på lång bit.

  Ja, man är ju ansvarig själv, glöm inte värmekabel när ni gräver i, det är jätteskönt att ha utifall! Sen vårt vatten frös en natt förra vintern har vi alltid dropp på kranen på natten när det är kallt tills vi hunnit gräva ner värmekabel.

  SvaraRadera
 7. När det blir kallare än -10 har vi en kran droppande... Vi bor på ett berg och kunde inte gräva så djupt.. Men det ska tydligen bli bättre när vi byggt ut färdigt och planerat upp gräsmattan ordentligt!
  Det är så himla kul att se era före/efter bilder!! Blir såååå inspirerad! Fast vi har inte riktigt ert husmaterial... Men ändå!!! Fantastiskt vackert!
  Kram

  SvaraRadera

Annonser: