onsdag 27 april 2011Vi är nu hemma igen efter en helt underbar påskledighet uppe i fjällstugan. Massor av god mat, tid med varandra, skoter- och skidåkning, nöjda barn, klarblå himmel och strålande sol - det blir inte mycket bättre än så!


För ett par veckor sedan var jag och fikade med ett gäng andra bloggare och insåg då att vår Grand Danois Simba inte har synts till så mycket här på bloggen.Att Simba inte är någon ungdom längre vittnar de gråa håren om.

Hon älskar solen och gör mig gärna sällskap i trädgården, ibland snarkar hon så högt att jag knappt hör vad jag tänker =) Idag har jag fortsatt klippa häcken, 450 plantor tar en stund att klippa... Jag har också krattat, rensat och vårfixat i köksträdgården. Förra våren planterade jag 30 jordgubbsplantor i den yttre bädden men kände genast att jag ville ha fler. Men eftersom jag inte hade lust att lägga mer pengar på plantor så jag grävde ner en plastkruka intill varje jordgubbsplanta, fyllde den med jord och ledde dit en reva, vissa fick jag lägga en tyngd på för att de skulle ligga kvar. Efter ett tag hade revan fått egna rötter och då kunde jag klippa loss den från moderplantan och enkelt flytta den dit jag ville ha den. Vips så fick jag 30 nya jordgubbsplantor, helt gratis!

Som ni kan se så håller jag på att mixtra lite med bloggens utseende, jag är inte färdig än så ni får stå ut med lite förändringar fram och tillbaka ett tag.

10 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Mysiga Zimba! Då var det hennes snarkningar vi hörde:-)) Spännande att se den nya designen på din blogg.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig hund. Älskar verkligen stora hundar!

  SvaraRadera
 4. Tänkte inte på det förrän de skrev att du fixa med bloggen.
  Ni verkar haft det skönt där uppe.

  Min dotter vill ha en Zimba och de är fina men stora som hästar. : )

  Gillar dina odlingsbäddar skarpt. Ser så snyggt och proffsigt ut.

  Kram Kia

  SvaraRadera
 5. Visst är det smidigt med jordgubbar, de dör liksom aldrig ut eftersom man använder revorna hela tiden och förnyar sin plantering. Har man bara plats kan det bli hur stort som helst.
  Helt underbart söt hund ni har också;)

  Kram F

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Vilken fin hund ni har! Och vilka alldeles underbara odlingsbäddar du skapat! Vi har införskaffat några pallkragar i år samt ska tillvberka några egna modell större. Det blir så fint och jag hoppas på rikligt med grönsaker till sommaren. Vad sätter du i dina?
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Vilken tjusig vovve! Gillar också stora hundar =)
  Hoppas ni får en mysig Valborg!
  Kram Annelie

  SvaraRadera
 8. Vad mysigt det ser ut! Och den där köksträdgården alltså...vill också ha, haha!

  Hittade din blogg för ett tag sen och har läst mig hela vägen tillbaka till början, så inspirerande!

  SvaraRadera
 9. Vilket underbart trädgårdsland....tänk om man hade så mycket plats i trädgården.

  SvaraRadera
 10. love that dog!
  bonne journée
  sophie *

  SvaraRadera

Annonser: