I samarbete med
dukatbord.se är det dax för tävling här på
It's a house och vad passar väl bättre så här på våren än den fina örtkrukan från Sagaform? Krukan är inte bara snygg utan också praktisk eftersom det lilla hålet gör att örterna vattnas underifrån vilket gör att de står sig längre! Även lökväxter som vill stå i vatten trivs fint i krukan!
För att vara med och tävla så lämnar du en kommentar där du svarar på följande:
1. Vem har formgivit krukan? Svaret hittar du på
dukatbord.se 2. Vad använder du färska örter till?
Vinnaren presenteras torsdag den 21/4 kl 20.00.
Jag vill såklart vinna en superfin och praktisk kruka.
SvaraRaderaDesignat har Pascal Charmolu gjort för Sagaform.
Ikväll ska jag bjuda på middag och tänkte göra potatismos fyllt med parmesan och färsk basilika till grillade hjortreven. Mmmm...
Superfin örtkruka! :)
SvaraRaderaOch Pascal Charmolu har designat den.
Jag brukar använda färsk basilika när jag gör hemgjord pesto, supersmarrigt till färsk pasta och lite tigerräkor! :)
Pascal Charmolu står för designen och våra hemodlade örter använder vi numera alltid när vi marinerar kött! Färsk basilika, oregano mm tillsammans med vitlök olja och soja! Mums! Jag är gärna med och tävlar!!
SvaraRaderaPascal Charmolu har visst designat, och färska örter kan man ju ha i det mesta. Favoriten måste dock vara lamm som knådats in med en blandning av färsk rosmarin, timjan och vitlök. Mums!!!
SvaraRaderaVilken trevlig tävling och kruka. Pascal Charmolu har designat. Vill helst alltid ha färska kryddor hemma och det kan kanske bli möjligt med denna. Marinader, pesto, rosmarin till lammracks ........... listan kan nästan bli hur lång som helst.
SvaraRaderaBästa hälsningar Camilla i helsingborg
Den här krukan har jag länge velat ha! Gillar verkligen sagaform och många av deras produkter.
SvaraRaderaPascal Charmolu står för designen och färska örter använder vi i mycket av vår mat, ikväll blir det marockanska lammburgare med vitlök- och periljesmör!
Pascal Charmolu har designat krukan. Jag lagar Grön lasagne med ricotta, spenat och pinjenötter som jag dekorerar med färsk basilika. krukan var ursnygg!
SvaraRaderaPascal Charmolu är designen. Jag längtar så otroligt till sommarvärmen. Sitta på vårt nya soldäck med ett par vänner och en iskall mojito i handen med egen odlad mynta ;)
SvaraRadera"Håller tummarna"
Linn
Hej hej!! Det superfina örtkrukan är Pascal Charmolu som har designat den. Ett av mina favoritrecept är basilikabakad lax, med massa färsk basilika. Färska örter ger verkligen en ny dimension till de flesta rätter :) Hoppas på dundertur!
SvaraRaderaPascal Charmolu heter designer till denna underbara duo kruka!
SvaraRaderaJag älskar färska örter, och använder dem i det mesta. Basilika i biffarna och såsen, färsk oregano i salladen och på maten, citronmeliss i fruktsalladen. Dill till färskpotatisen, ja listan kan göras lång :) Håller tummar och tår och hoppas på tur!
Enligt sidan dukatbord.se så är det Pascal Charmolu som har designat denna underbara örtkruka.
SvaraRaderaJag tycker om att fylla min kyckling med basilika och färska örter men jag tycker också om att ha färska örter då de luktar underbart gott i hela köket. Och så brukar jag använda örterna som bara dekoration på maträtter=)
Mvh Lisette_elling@hotmail.com
En jättefin kruka designad av Pascal Charmolu.
SvaraRaderaKan inte klara mig utan timjan. Kokt färskpotatis med smör och timjan i folie som får ligga med på grillen och så flingsalt på. Hur mumsigt som helst. Eller klassikern mozzarella, tomat och färsk basilika med olivolja och lite svartpeppar...
Krukan är designad av Pascal Charmolu. Om jag hade turen att vinna skulle jag ha rosmarin i den - bästa kryddan enligt mig och en en krydda som jag alltid vill ha till hands, året om. Jag använder den till all typ av kött och även till potatisklyftor i ugn. Och prova att lägga lite på grillen - dofta underbart!
SvaraRaderaPascal Charmolu, Saga form.
SvaraRaderaJag använder färska örter till mycket, har oftast några hemma, just nu gror massor av frön inför sommsren. Till sallad, i kalla såser, på ungstekta grönsaker osv. Men jag använder dem även till inspiration!! :) ( Av att bara stå där i fönstret ger de ju inspiration till matlagning!! :))
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaJag vill såklart vinna denna superfina örtkruka :)
SvaraRaderaPascal Charmolu står för designen.
Vi använder ofta färska örter och då speciellt nu när grillsäsongen har börjat..
Marinerar gärna kött med färska kryddor. Att ha med Persilja är en favorit..
/Mia
Så fungerar det.
SvaraRaderawww.howitworks.nu
Tack för en inspirerande blogg & nu en rolig tävling. Denna snygga örtkruka hade varit pricken över i:et i vårt nyrenoverade hus.
SvaraRaderaDesigner: Pascal Charmolu för Sagaform.
Färska örter är det bästa som finns och jag använder de friskt i all matlagning. Men mitt favoritrecept är en GI lasagne med keso som ska kryddas med färsk basilika, timjan & oregano. Tre örtsorter som jag inte kan leva utan. Håller mina tummar!
Våra färska örter har en tendens att glömmas bort och då ganska snabbt så en sån här kruka skulle vara perfekt!
SvaraRaderaKrukan har Pascal Charmolu designat. Och eftersom det är min man som i princip lagar all mat måste mitt svar bli: jag brukar mest lukta på basilikan och längta till Italien!
1) Design: Pascal Charmolu
SvaraRadera2) Åhh allt! Jag duttar på örter lite som det faller mig in. Idag har jag mina färska örter hängandes i en rätt opraktisk anordning ovanför diskbänken. Det hade varit snyggt och mycket smidigare att ha en örtkruka på bänken intill.
Såklart jag vill vara med och tävla om den fina örtkrukan Duo, design Pascal Charmolu.
SvaraRaderaÅh, färska kryddor. Det använder jag för det mesta i matlagningen, gärna kyckling panerat i parmesan, brödsmulor, vitlök och persilja.
Lyxa till vardagsfiskpinnarna med egengjord sås med dill och gräslök.
I salladen, på frukostmackan.
Men framför allt, som dekoration. Man ska omge sig med det som är vackert. I love! :)
Mvh
millasv
Pascal Charmolu är designern.
SvaraRaderaFavoritkryddan som alltid finns hemma är basilika som är väldigt gott till tomatbruschetta, mums !
Hälsningar Katja
En sån har vi fast för 3 krukor.
SvaraRaderaTrevlig helg!
/ Kia
Pascal Charmolu är designern som har formgivit krukan.
SvaraRaderaPerfekt när man ska grilla massa i nya trädgården i sommar. Och det blir massa färska örter till kyckling kött och sallader!!
*håller tummarna*
Design: Pascal Charmolu.
SvaraRaderaJag använder örter och kryddväxter i matlagningen. Odlar dill, persilja, gräslök, krasse med mera själv.
Jag bor i lägenhet och har växterna i fönstrena och det går också bra. Matlagningen blir mycket roligare när man kan toppa den med något eget! Eller bara klippa lite krasse på smörgåsen till frukost.
Spagettin blir än godare med egen persilja, och dippen med egen gräslök smakar också godare. Givetvis ska färskpotatisen sedan kokas med egen dill!
Sedan är det roligt att se något växa fram.
Den här krukan från Sagaform är mycket snygg - den odlar jag mer än gärna i!
Designern är såklart Pascal Charmolu. Jag använder färska kryddor till bl a potatissallad innehållande västerbottensost med basilikasmör samt kryddsmör av alla varianter.
SvaraRaderaPascal Charmolu har designat krukan.
SvaraRaderaFärska örter i grytor, krämiga såser eller bara att sticka näsan i och njuta av doften när man har vägarna förbi krukan. =)
Lätt som en plätt.....Pascal Charmolu har designat örtkrukan för Sagaform (svaret har ju den första kommentaren serverat...:-))).
SvaraRaderaFör färska örter finns ingen begränsning - så fort jag har tillgång så använder jag dem till ALLT. Dock så njuter doft- och smaksinnet som mest när en näve med olika färska örter blandas i grillmarinaden.
det är Pascal Charmolu som designat den smarta örtkrukan
SvaraRaderaörter hos oss finns ofta i såser och dressingar men även i marinader
Pascal Charmolu har designat den.
SvaraRaderaJag använder färska örter till ALLT, dock främst kalla såser och i grytor samt pastasåser.
Nu håller jag tummarna! Mvh/Emma W
Vilken fin örtkruka =)
SvaraRaderaPascal Charmolu står för designen. Vad jag kan minnas har jag aldrig använt färska örter, har alltid velat prova, men med tanke på att vi bara är två i "famlijen" så känns det så onödigt för de vissnar ju snabbt, men med en sån här kruka håller de nog lite längre. Än så länge har örterna i kryddform använts flitigt =)
Tack för en intressant blogg!
Pascal Charmolu har designat den fina krukan. Och om jag vann skulle jag pryda den med egen odlad mynta i...till mina goda (alkoholfria) mojito drinkar i sommar. Super gott!!!
SvaraRaderaDesignen hyllar vi Pascal Charmolu för och när det gäller färska kryddor så borde det vara allas rättighet eller kanske skyldighet att använda de i matlagningen. Det blir mer smak och så vackrare färg, men inte minst så har kryddorna en fantastisk doft. Att dra fingrarna genom färska kryddor och njuta av doften är oslagbart!
SvaraRaderaSvar: Pascal Charmolu har designat den.
SvaraRaderaJag kryddar och garnerar det mesta med basilika, oregano, citronmliss eller timjan men framför allt går jag och drar med handen genom kryddorna i köksfönstret för vardaglig aromaterapi.
Pascal Charmolu
SvaraRaderaTill den indiska kyckling gryran jag brukar göra, mums mums....
Designat har Pascal Charmolu gjort. Användningsområdena är många! Turligt nog har jag en sambo som älskar att laga mat och använder sig gärna av närproducerat och färska råvaror. Den här krukan vore en perfekt present till honom!=) Färska kryddor anväder vi i alltifrån matlagning till drinkar!
SvaraRadera1. Designer: Pascal Charmolu för Sagaform
SvaraRadera2. Jag använder kryddörter till vardagsglädje - både att piffa till maten med (favoriterna är nog basilika och persilja) samt för att vila ögat på! Vem blir inte glad av lite grönt?! :o)
hei
SvaraRaderasvaret er naturligvis Pascal Charmolu. :)
fine krydderkrukker.
jeg bruker mest Basilikum. Og den er god både til pesto, men også som topping på et herlig mozzarellasmørbrød eller i en frisk salat.
mine krydderurter lever ikke særlig lenge hos meg, så denne kunne jeg trenge! :)
beste hilsner
Åpent hus
Åh vad roligt med en tävling där man kan vinna Sagaforms örtkruka som jag så länge suktat efter!
SvaraRadera1. Pascal Charmolu har designat örtkrukan för Sagaform.
2. Jag använder färska örter i t.ex. min hemgjorda skagenröra (dill), i marinaden till köttet (oregano), i kryddsmöret (persilja), i färskpotatissalladen (persilja) och ibland kan det hända att de används i en kall mojito (mynta) en varm sommarkväll.
Den fina örtkrukan som länge har varit på min önskelista har Pascal Charmolu designat för Sagaform.
SvaraRaderaJag odlar själv egna örter, och bland favoriterna finns marinerade sojabönor i olivolja, vitlök och färsk timjan + salvia. Ett hälsosamt & mumsigt tillbehör på middagsbordet!
Pascal Sharmolu heter formgivaren och den är verkligen fin.
SvaraRaderaJag älskar att ha kryddor lite varstans i huset. Har dem både i köket, vardagsrummet och på vår inglasade altan. Dofterna är ljuvliga och det är så lätt att lägga till lite olika kryddor i salladen, eller till mackan när man har dem nära till hands. Förutom i maten då.
Designat krukan har Pascal Charmolu gjort...och vi i vår familj använder mycket örter i matlagning och i drinkar, till dekoration och desserter, men vi brukar ha dem ute vilket bara fungerar på sommaren. Hade varit underbart att ha örterna inne och denna fina kruka hade passat perfekt i vårt kök!
SvaraRaderaDet är Pascal Charmolu som har designat krukan, och på ett mycket snyggt och praktiskt sätt!
SvaraRaderaJag använder färska örter i all mat jag lagar under sommarhalvåret. Jag sliter med att driva upp dem i krukor på balkongen och längtar verkligen efter ett eget kryddland i en egen trädgård där jag dessutom kan odla egna grönsaker. Någon gång!
Krukan är formgiven av Pascal Charmolu.
SvaraRaderaBortsett från att använda färska örter i mat använder jag dem gärna till att göra köket trivsammare. Vi har nyss flyttat till en större lägenhet (med fler fönster) och är på gång att införskaffa fler gröna växter. Gärna ätbara.
Formgivare är Pascal Charmolu.
SvaraRaderaJag älskar kombinationen av tomater och färsk basilika och gör gärna en mozarella/tomatsallad med massor av basilika. En annan favorit är en enkel bruschetta med
hackade tomater, vitlök, olivolja och hackad basilika.
Örtkrukan skulle vara perfekt till mina basilikor :-)
Jag är gärna med och tävlar.
SvaraRaderaformgivaren är Pascal Charmolu.
I fjor sommras så kom vi på att det var riktigt gott att koka färskpotatis tills dom nästan var klara sedan slänga vi indom den sista stunden i ugnen, på med någon god olja och massor av goda örter, vi tog blandning av vad vår kryddträdgård hade att erbjuda. Det är så smarrigt! en Favorit.
/Maria
Designern är Pascal Charmolu. Färska örter passar till det mesta, men jag använder dem framförallt till grytor och som en vacker prydnad hemma som även sprider en hemtrevlig doft :)
SvaraRaderaJag vill gärna vara med! Pascal Charmolu har designat den, för Sagaform.
SvaraRaderaVi brukar använda färska örter bland annat när vi gör bearnaissås, mums! :)