onsdag 11 maj 2011

Nu gräver vi ner studsmattan!


En studsmatta är oerhört uppskattad av de flesta barn så även hemma hos oss men eftersom esteten i mig mår illa av att se den så har vi valt att gräva ner våran. Förutom att den blir betydligt mer diskret så blir den också åtkomlig även för de mindre barnen. För att man ska kunna studsa säkert så måste gropen vara minst 90cm djup i mitten och sedan slutta uppåt sidorna och stommen måste förankras så att den inte kan glida omkring. Beroende på markens beskaffenhet så kan dränering behövas, vi har placerat vår nära slänten och jag kommer att gräva ut ett rör dit för att på så sätt slippa ha regnvatten stående. Vi hade först tänkt hyra en grävare för jobbet men jag blev lite snål och gräver med vanlig hederlig handkraft i stället, så något gymkort behöver jag inte just nu =)


Jag lovade ju er en uppdatering på mitt försök att bleka rabarber som jag skrev om här. Jag täckte över dem den 20:e april och idag ser de ut så här och man kan tydligt se skillnad på den del av plantan som har stått under krukan. Däremot var det ingen skillnad på den som stått under terrakottakrukan och under den svarta krukan men den svarta var för lätt och lyftes upp av rabarbern allt eftersom den växte så en tyngre kruka är alltså att rekommendera. 


Så här röda och härliga ser den blekta rabarbern ut nu! Vi har såklart provsmakat och jämfört och den blekta rabarbern har vuxit snabbare, är mjukare och betydligt mindre trådig men jag kan inte påstå att jag känner någon jätteskillnad i smaken. Nu är jag såklart sugen på att plocka in ett knippe och laga till något gott så har du något smarrigt recept med rabarber får du gärna dela med dig!

18 kommentarer:

 1. Men vilken smart idé!!
  Jag håller med om att dom är rätt missprydande! Men nu blir det ju "mindre" av den!!
  Hade!

  SvaraRadera
 2. Kvinnor med spade rules!

  Vilken grymt bra idé, då kanske mina också kan få en studsmatta i framtiden, om man slipper titta på den :)

  SvaraRadera
 3. Smart smart:)) Här har den åkt väck pga lilla benbrottet så skuttande i år blir det inget mer!

  Tack för fint rabarber tips:))

  KRAM

  M

  pss snygg ny layout:))

  SvaraRadera
 4. Smart och kommer säkert bli betydligt snyggare. Hoppas vi får se en bild på det färdiga resultatet sedan;)

  mvh/ Teres

  SvaraRadera
 5. Ja, smarriga rabarbertips ser även jag fram emot att få här!
  De är ju så tacksamt enkla och växer som galet. Dock har jag aldrig provat sk blekta rabarber, kanske man skall göra nån gång.

  SvaraRadera
 6. Smart lösning. En vanlig rabarberpaj brukar bara gott :O)

  SvaraRadera
 7. Jag brukar göra en jordgubb- och rabarberpaj, funkar nog med vilka söt frukt som helst tillsammans med rabarber. Gärna en knäckig pajdeg med havregryn på :-)

  SvaraRadera
 8. Smart att gräva ner studsmattan! Lär bli lite säkrare då med eftersom det inte är lika hög fallhöjd.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Här kommer ett recept på Rabarberkyckling som är underbart och väldigt lättlagat!
  http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=31667

  SvaraRadera
 10. Smart idé! Så mycket snyggare. Efter en sekunds fundering insåg jag att det inte går att göra på en bergstomt...er tomt ser underbart stor ut.

  SvaraRadera
 11. Vilken inspirerande blogg:)Vi håller på med ett "litet" renoveringsobjekt och ska försöka ge oss på köket och kommer att låna lite idéer från er:)
  Vi har också grävt ner vår studsmatta och det kan jag varmt rekommendera...man slipper se den och den är tillgänglig för alla...och än så länge inga skador "peppar" "peppar"
  /Elisabet

  SvaraRadera
 12. Det var smart av dig med en sådna lösning för studsmattan.

  Härliga ljuvliga rabaraber!

  SvaraRadera
 13. Ja vi gjorde det samma förra året och det har varit super. Hela familjen studsar av sig all överlopps energi på den på sommarkvällarna... Jag var totalt emot dessa före min man kom hem med våran nergrävbara version. Han fick mig sen att storgilla.

  SvaraRadera
 14. Hade tänkt skörda i morgon, mina har bara växt under ett fönster i odlingsbädd.

  SvaraRadera
 15. Jag såg Jamie Oliver mixa rabarber med chili, olivolja, olika kryddor och något mer. Detta blandade han med grytbitar i en gryta, satte in den i ugnen på 180 grader, men jag kommer inte ihåg tiden i ugnen. Du kan säkert googla på hans recept.

  Mvh Carina

  SvaraRadera
 16. Fick en supersmarrig rätt hemma hos en väninna härom dagen: rabarberkyckling! Låter lite mysko men var hur gott som helst. Recept finns på arla.se

  SvaraRadera
 17. Vi gör ofta rabarberchutney hemma. Kolla receptet på min sida. Jag vet det låter skitkonstigt, med det är supergott och jätteenkelt. Gör man en dubbel sats tidigt på sommaren så har man god grillsås resten av säsongen! Det står sig bra över sommaren i kylskåp. Vill man variera såsen rör man ut den i lite matlagningsjoghurt, gott till kyckling och lax.

  http://enmammasdrommar.blogspot.com/2008/04/rabarberchutney-underbar-till-grillat.html

  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 18. Vilka fina rabarber! Mums!

  Måste säga att jag imponeras av erat slit och idoga arbete med huset och dess omgivning. Vi äger en gammal skola på Gotland på som vi köpt 2009 och fast det känns som man jobbar med huste jämt så känns det som man aldrig kommer framåt. Ni imponerar mig verkligen!

  Härligt jobbat!

  SvaraRadera

Annonser: