torsdag 9 juni 2011

Bloggtips - Trädgårdsflow




Nu har sommarvärmen kommit hit till oss och det med besked, närmare 30 grader i flera dagar och inte ett moln! Så nu njuter jag lite extra mycket av att få vara mammaledig, slippa gå till jobbet och kunna vara ute och påta i trädgården i stället! I takt med att husrenoveringen trappas ner lite smått så kan trädgårdsprojekten få ta mer tid. Jag läser trädgårdsböcker och tidningar men framförallt finkammar jag nätet i jakt på inspiration och det finns så otroligt många inspirerande bloggar så jag tänkte starta en ny kategori här på bloggen där jag tipsar om bloggar som jag gillar. Först ut är Charlotte med bloggen Trädgårdsflow. Charlotte tar underbara närbilder, hon har tulpaner i mängder, en fantastisk fingertoppskänsla och en nyanlagd köksträdgård som är to die for. Dessutom bjuder hon på mängder av inspirerande bilder från mitt nya drömresmål Chelsea Flower Show. Här kommer en liten miniintervju som jag har gjort med Charlotte;
Kan du berätta lite om dig själv och din trädgård? 
Jag är en riktig trädgårdsälskare som gillar allt som har med trädgård och trädgårdsliv att göra. Bor i södra norrland i ett hus från slutet av 1800-talet och trädgården är ungefär 2000 kvm stor. För mig har trädgård väldigt mycket att göra med välbefinnande och kreativitet. I trädgården kan man både få återhämtning och stor inspiration. Det är något som händer i kroppen hos mig när jag är i trädgården som gör att jag nästan blir förtrollad,  ja på ett positivt sätt....   I trädgården är det dessutom lätt att verkligen vara i nuet. Varje dag händer nya saker man vill uppleva. 
Vad är du mest nöjd med i din trädgård?
Jag är mest nöjd med att jag den sista tiden börjat omsätta en del av alla miljarders tankar och idéer jag haft i många år. Nyligen är det en köksträdgård som blivit klar. Är också nöjd med att jag  planterat en hel del med buxbomhäckar i trädgården i vår. Annars är jag mycket glad över att trädgården har stora träd, nivåskillander, stora stenar och helt enkelt har karaktär att ta hänsyn till. 

Vilken är din favoritväxt och varför?

Min favoritväxt är nog buxbom... om jag måste välja.... Men älskar allt som kan formklippas egentligen. Hos mig i norr kan man inte ha allt man skulle vilja. Men buxbom fungerar faktiskt. Att ha planteringar omgiven av låg buxbomhäck är bland det finaste jag vet. Har förstås massor av både gröna och blommande favoriter.

Varifrån får du din inspiration?

Inspiration får jag överallt. Av naturen, andras trädgårdar, färger, av oväntade saker och ställen. Oftast börjar det med att jag får en känsla och en inre bild av när en idé dyker upp. Sen är det den känslan som styr hur jag omsätter idén till verklighet. När det gäller trädgårdsstilar är jag mest inspirerad av engelsk cottage, men jag är också stor fan av Ulf Nordfjells nordiska och arkitektoniska grepp, Piet Oudolfs mix av stramt formklippt och yvigt vilt. Lite japanskt smyger sig på också i inspirationsfältet. Lugnet och enkelheten tilltalar mig enormt där. 

Vilket är ditt bästa trädgårdstips?

*Se det som är vackert!
*Vara snäll mot sig själv och göra det man har lust med i trädgården. Begränsa inte trädgårdsglädjen med för många 'måsten'. Huvudsaken är att man tycker att det är härligt att vara ute.


Och här följer fler bilder från Charlottes trädgård, kika och njut!




6 kommentarer:

 1. Jag njuuuter, vilka härliga bilder. Måste kika in på hennes blogg och titta också. Tack för inspirations-tipset!

  Kram F

  SvaraRadera
 2. Åh vilken härlig blogg, måste defenitivt spanas in:)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Gulle dig!!

  Önskar dig en toppenhelg!
  /Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Vad rart av dig att dela med dig av fina bloggar du funnit på nätet.

  Jag förstår att du är nöjd med att vara mammaledig. Årstiden är den bästa :-)

  SvaraRadera
 5. Wow vilken blogg! Tusen tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Hej vilken fin blogg du har. Hittade hit idag och har kikat runt lite. Vilka fina trädgårdsbilder du bjuder på. Jag tycker gaffel-idéen är ljuvlig. Får kika in där också.

  SvaraRadera

Annonser: