fredag 7 oktober 2011

Washi washi   Washitejp, papperstejp eller japansktejp är alla olika namn för samma sak. Washi ('wa' japanskt och 'shi' papper) är inte som vanlig tejp, för det första är den snygg, tejpen finns i grafiskt svart eller vitt men också i alla tänkbara färger och mönster. Dessutom är den mycket mild mot underlaget så man kan alltså ändra och ha sig utan att ha sönder underlaget och som om det inte vore nog så fäster den på de flesta material. Den stora sjukan som drar över landet i höst är tejpade moodboards och Weronica har, precis som vanligt, magiska fingrar! Detta är verkligen godis för mina ögon! Den snygga Bokstavsbannern finns att köpa hos t ex Favoritsaker & Little Cute Mokkasin.En annan hejare på tejpade moodboards är Stil inspiration. Visst blir man galet sugen på att plocka fram favvistidningarna, riva, klippa, tejpa och fixa!?


Vad kan väl passa bättre att tejpa upp än Therese Sennerholts posters? Rykande färska nyheter finns dessutom sedan någon vecka tillbaka. 


Men washitape går att använda till det mesta, som här på en vas, till scrapbooking, paketinslagning, vimplar, på askar, burkar, flaskor, magneter, kuvertpresentpåsar, ja enbart fantasin sätter gränser!

Har ni drabbats av tejpsjukan? I så fall ska ni hålla utkik nästa vecka för då kommer en liten tävling här på bloggen med washiptape i potten!

5 kommentarer:

 1. Yes! Tejpsjukan har slagit till här hemma också. Det är ju så rackarns praktiskt att inte behöva borra och förstöra väggarna när man ändrar sig så ofta som jag gör. :)

  Spännande med tävling. Jag håller utkik!

  Fin fredag!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Har missat tejpsjukan! : )
  Verkar praktiskt.

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 3. Har precis hittat din blogg, eller nej, det var nog 2 timmar sen men tills nu har jag suttit och kollat bakåt och kikat och facinerats. Vilken underbar blogg du har! Känner en stor glädje att jag hittat den :D Pysselgalen som jag är och med ett hus på 250 kvadrat som är långt ifrån färdiginrett så är det här som skatten i slutet på regnbågen. Du blir inte av med besöken från mig, jag kommer återkomma måååånga gånger! Keep up the good work :) Kramar från linda

  SvaraRadera
 4. Blev sugen på lite turkos tejp just nu.. Måste nog inhandlas! =)

  Trevlig helg!
  Kram Annelie

  SvaraRadera
 5. Jag kommer kanske att drabbas av den nu :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera

Annonser: