fredag 23 december 2011

Enklaste islyktan!


Med en eller ett par islyktor vid entrén fixar du stämningen på nolltid och nästan gratis dessutom! I år har jag gjort mina islyktor med hjälp utav ballonger och det är så galet enkelt att du hinner fixa ett gäng till i morgon om du bara har fem minuter till övers och ett par ballonger. Du fyller helt enkelt bara en eller ett par ballonger med vatten, knyter åt och ställer ut över natten (om det är minusgrader annars funkar ju frysen precis lika bra). Jag ställde mina på bakplåtspapper bara för att vara säker på att gummit inte skulle fastna på altangolvet. När ytskiktet sedan frusit lyfter du försiktigt upp ballongen, knackar hål i botten, låter allt vatten som ännu inte hunnit frysa rinna ut och skalar bort ballongen. Det bilas helt av sig självt en naturlig platå på ljuslyktan som gör att de står stadigt. Ett tips är att sätta något under värmeljuset innan du stoppar ner det i islyktan annars äter ljuset sig igenom isen och slocknar efter en stund. Barnmatsburkslock har jag gott om så jag använde sådana. 

Att göra islyktor den traditionella vägen med två hinkar eller skålar i varandra funkar ju så klart också men är ganska omständligt i jämförelse och den fina stjärnformade islyktsformen jag använt tidigare har slutat funka och isen släpper inte formen så hädanefter är det ballongtricket som gäller här hemma!

Det får bli mitt sista-minuten-tips så här dan före doppredan och sen vill jag också passa på att önska er alla en riktigt god och mysig jul med massor utav smarrig mat och mys! Kram på er!

7 kommentarer:

 1. Jag skulle göra islyktor denna jul hade jag planerat, men här är det sju plusgrader just nu. Men jul får det lov att bli ändå :) Allt gott till dig i juletid!

  SvaraRadera
 2. Älskar islyktor men har aldrig testat att göra i ballong. Tack för tipset.

  Önskar dej en riktigt God Jul! ♥

  SvaraRadera
 3. Beautiful idea...I love the picture. Happy Holidays to you.

  SvaraRadera
 4. Vilket kul tips det ska jag prova, men en dag när det är minusgrader...Jag har faktiskt tittat på de där stjärnformarna som man kan göra lyktor i men om du säger att de kan sluta funka så tar jag mycket hellre ditt tips!Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 5. Kikar in och önskar en riktigt god jul!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Önskar dig en riktigt riktigt GOD JUL! Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Men vilket bra tips, man tackar! Ljuslyktorna är verkligen jättefina.
  En riktigt god jul till er!

  SvaraRadera

Annonser: