måndag 19 december 2011

It's a house adventskalender - lucka 19


Lucka nr 19 presenteras i samarbete med Markslöjd och bakom dagens lucka hittar vi inte mindre än två stycken härliga taklampor i räfflat glas. Lampan Åsnen som är en nyhet för i år passar lika bra i ett klassiskt hem som i ett modernt. Ett tips för att få fin balans när du ska ljussätta avlånga ytor som t ex ett matbord eller en köksö är att hänga upp två lampor i stället för en och för att du ska ha möjlighet till detta finns två lampor i potten idag värde 445kr styck, totalt värde 890kr. 

Tävlingssvaret kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på It's a house facebooksida eller maila till itsahouse@hotmail.com. Om du gillar, delar eller länkar gillas det så klart lite extra.

Dagens tävlingsfråga;

1. Var skulle du hänga lamporna om du vann?


Tävlingen är nu avslutad och vinnare blev:


Lennart som lämnade följande kommentar:Jag vill vinna dom till min kära fru som fixat och donat så fint i vårt lilla hus. Lamporna hade passat perfekt till hennes stil och allt. Hon hade förmodligen hängt dom i köket till hela familjens förtjusning.
Stort grattis till dig! Maila mig din adress så kommer lamporna med posten inom kort!
Varje tävling ligger öppen ett dygn (mellan kl 00.00 och 00.00). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren och juryns beslut går inte att överklaga. Om vinnaren inte hört av sig inom en vecka från det att vinnaren utannonseras utses en ny vinnare.

144 kommentarer:

 1. Vi har bott i vårt nybyggda hus i snart 3 år och har fortfarande inte hittat någon bra belysning till vårt matsalsbord!!! Dessa lampor skulle ju vara perfekta över det matbordet!!
  Hoppas jag vinner!!
  Kram Jessica

  SvaraRadera
 2. Vilka snygga lampor! jag skulle sätta dem ovanför mitt nyinförskaffade aktivitetsbord (en 3 meter lång laminatbänk i svart med svarta bockben) där hela familjen kan sitta och pyssla!

  mvh

  Carina LM

  SvaraRadera
 3. Åh wow, en bättre julklapp än belysning kan vi inte få! Vi har bott i vårat hus i snart tre år och vi får inte riktigt till det där med belysningen. Vardagsrummet saknar fortfarande taklampa (!) och min man som har dåligt mörkerseende blir galen!! Så, över soffborden i vardagsrummet ska dom fina Åsnenlamporna få hänga :) Dubbla lampor, dubbelt ljus och dubbel glädje!

  SvaraRadera
 4. De skulle absolut hänga i vårt trapphus. Där har jag länge velat ha riktigt snygga lampor som dessa.

  SvaraRadera
 5. Detta är en tävling som gör mig tårögd och som får mitt hjärta att slå dubbla slag!
  För 4 dagar sedan firade vi att vi bott i vårat hus i 5 år. Lika länge som vi bott här har vi letat efter de perfekta lamporna till vårat köksbord utan att finna dem. Men, här är dom ju, i denna tävling i din blogg!

  Om dessa lampor får flytta in hos oss, ja då finns verkligen Jultomten på riktigt!!

  Hälsningar Suzanne
  (suzanne.selander@hotmail.com)

  SvaraRadera
 6. Hannah Larsson19 december, 2011

  Hej och tack för chansen! Superfina lampor med ett härligt sken!

  Om jag vann dessa godingar skulle jag hänga upp dem i köket ovanför köksbordet, dem skulle passa perfekt där! (:

  (larssonhannah@live.se)

  SvaraRadera
 7. Helt klart i vårat kök så kunde jag se bättre då jag höll på med mina tårtor ha ha ha
  sen e de dessutom rå snygga så alla som gick förbi kunde bli avundsjuka ha ha

  tartpalatset@live.se

  SvaraRadera
 8. Jag skulle faktiskt hänga upp dem i mammas kök som överaskning, det behövs mer lyse där :)

  SvaraRadera
 9. Lampor som dessa skulle få lysa fint över köksbordet uppe i Norrlands mörka tider, bara att hålla tummarna att tomten hittar hit :)
  Mvh/Camilla.B

  SvaraRadera
 10. De skulle få hänga över vårat köksbord är vi nu har en lampa vi för länge sedan borde bytt ut.

  Annica
  annicamarie79@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. I köket absolut!!
  Just nu har vi bara en gammal ful lampa, men vi kan inte enas om vad vi ska köpa för ny lampa,..så vi har ännu inte köpt någon.

  Har jag tur här, så är ju frågan löst!! Ingen skulle bli gladare än jag! :)

  gotland(at)speedmail.se

  SvaraRadera
 12. I vårat kök skulle jag hänga dom supersnygga lamporna. Håller tummarna att det blir så....

  SvaraRadera
 13. Jättefina lampor! De skulle sitta fint i mitt kök, över köksbänken, där vi behöver en ljuskälla.

  SvaraRadera
 14. Om jag svarar var jag skulle hänga dem just nu, skulle svaret bli - ingenstans :) Vi ska göra om vårt kök, och då skulle dom passa perfekt ovanför ena långa arbetsskivan. Så innan dess får dom ligga varsamt nedpackade :)

  SvaraRadera
 15. Så fina lampor!

  Skulle passa så bra över vårt köksbord.

  Hoppas nu på turen.

  //Petra

  SvaraRadera
 16. Självklart skulle jag hänga dem över vårat vardagsrumsbord, vi har inga lampor där, trots att vi nyss har blivit sambos och har en del möbler från honom och en del från mig!

  SvaraRadera
 17. jag skulle hänga dom över köksbordet så kanske det kan bli fint äntligen!
  Miriam
  luzen_89@hotmail.com

  SvaraRadera
 18. Eftersom jag och min sambo nyligen här flyttat från en 2:a till ett stort hus finns det många ställen som skulle behöva en lampa. Men dessa gooingar skulle jag sätta över matbordet i salongen som jag envisas med att säga (min sambo föredrar matrummet) men jag tycker det låter lyxigt och bra med salongen och vårt nya Dalarö matgrupp skulle lysas upp i vintermörkret :)
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 19. De här jättefina lamporna skulle jag sätta upp ovanför mitt blivande arbetsbord där jag bl a ska ha min symaskin. Perfekt med två lampor ovaför bordet för att få bättre arbestbelysning.

  Hälsningar Anna-Karin

  SvaraRadera
 20. jag skulle helt klart hänga dom i köket där är man ju nästan jämtden gamla skulle behöva bytas till något mera häftigt

  SvaraRadera
 21. Jag skulle faktiskt hänga dem i vardagsrummet!

  //Erika

  SvaraRadera
 22. Snart snart får jag ett matrum (har ätit vid soffbordet alldeles för länge nu), dessa lampor hade passat fiint ovanför mitt vita klaffbord som ska stå i matrummet!

  SvaraRadera
 23. Åh vad fina! Skulle hänga dem över vårt matbord som faktiskt är ganska långt! Idag har vi en lampa av metall så skenet är väldigt avgränsat. Tror verkligen att dessa två lampor skulle lyfta vår matplats!
  /Ylva

  SvaraRadera
 24. Superfina!

  De hade passat kalasfint i vårt gästhus som i sommar kommer fyllas med vänner från jordens alla hörn- huset skulle lysas upp av skandinavisk härlig, vacker och elegant design! Klockrent!

  Sanna

  SvaraRadera
 25. skulle få svårt att välja endast i köket där jag har haft svårt att hitta bra belysning eller över min sons nya airhockespel som e enormt ( inget litet leksaks) så att lilla hjärtat o hans vänner får perfekt ljus när de spelar

  SvaraRadera
 26. Jag skulle hänga upp lamporna i vårt sovrum. Har slagit upp en vägg mellan två rum och har numera ett jättestort å härligt sovrum där dom här lamporna skulle passa perfekt!!

  SvaraRadera
 27. Åh jisses vad snygga lampor!!! De vill jag vinna! :-)

  De skulle få hänga i köket som vi precis håller på göra om från en stil till en annan! Bort med ikea-lampan och in med Markslöjd! :-)

  SvaraRadera
 28. Jättevackra och stilrena lampor!
  Hade jag haft den stora turen att vinna så skulle jag ha dem över borden i vardagsrummet - hade gjort sig helt perfekta i sin omgivning (och jag slipper bli tokig för vi har ingen taklampa alls där inne, bar en golvlampa med dåligt ljus^^)

  God Jul!

  /Corina

  corinacadbrand@hotmail.com

  SvaraRadera
 29. Jag skulle hänga dem över vårat köksbord. Det behövs definitivt eftersom den lampan som hänger där har blivit så repig. Och två lampor är perfekt eftersom vi har ett rätt stort matbord.

  fagelvagen@hotmail.se

  SvaraRadera
 30. Kul med en tävling där företaget kommer från mina trakter!! Kinna.

  Jag skulle sätta upp lamporna i köket. Vårt hus blev färdigt för fyra år sedan och jag har inte hittat några snygga men dessa föll jag pladask för!!

  Jag länkar till min blogg idag :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 31. Hej! verkligen en härlig kalender du har! Vi har just renoverat köket i vår lägenhet men ännu inte hittat nån bra belysning då det är ett sånt smalt kök (ett sånt man lagar maten i men inte äter i, vill hemskt gärna bli av med lysröret och få fint en gång för alla!

  håller tumarna=)

  MVH
  Moa Brännström

  SvaraRadera
 32. ...och delar på fecebook!

  Kram Anna igen!

  SvaraRadera
 33. Men va fina, jag vill verkligen hänga just dessa lampor i mitt kök som har världens tråkigaste lampa nu.

  Vinner jag inte så måste jag nog skaffa mej ett par !

  johanssonlina84@hotmail.com

  SvaraRadera
 34. Jag skulle hänga lamporna över vår köksö där vi nu inte har några hängande lampor alls utan bara takspottar som allmänbelysning. Det skulle göra så mycket till rummet att få hängande taklampor också.

  SvaraRadera
 35. Vi har just flyttat från lägenhet till hus och har upptäckt att det är rätt tomt :-) Med en liten femmånaders kille går det inte så fort att skaffa det vi vill ha heller. Dessutom är man ju inte rik som ett troll när man har föräldrapenning heller. Det blir till att googla och sedan skriva långa "vill ha-" och "att göra listor".

  Lamporna skulle sitta perfekt över vårt nya stora matsalsbord.

  SvaraRadera
 36. Åh vilka snygga lampor. Denna helg har vi försökt oss på något nytt, vi har nämligen byggt ett nytt köksbord. Åh så roligt det var och åh så fint det blev i slutändan. Nu ska det bara upp belysning och sen är det klart för att fira jul. Dessa underbara lampor skulle vara pricken över i:et.

  SvaraRadera
 37. De skulle klart få hänga i köket! Åå så snyggt

  SvaraRadera
 38. Jag skulle hänga dom över matbordet i sommarstugan. Där har vi just nu en omöjlig lampa från Ikea, som tänder och släcker sig lite som den själv vill. Inte så kul att behöva åka till 4 mil stugan mitt i vintern och släcka lampan när stug-grannen ringer och sett att det lyser trots att ingen är där.

  SvaraRadera
 39. Vi har inga stora bord som kräver två lampor men en av dem skulle passa mycket bra över vårt köksbord, den andra skulle jag ge till min syster som mycket gillar dessa typer av lampor.

  SvaraRadera
 40. Vi har ett stort torg, alltså när man kommer in genom ytterdörren så är en lång korridor, i korridorens avslut börjar en stor kvadratisk yta som vi kallar torget, jag skulle gärna vilja göra det trevligare för just nu står det felplacerade möbler och vi har en stor glödlampa som ljus. Endera är det för starkt ljus eller så är det för mörkt när den är släckt. Och när man kommer in så är det det första man ser, bra första intryck...Så jag/vi är i behov av lamporna och skulle använda dom på bästa sätt, på torget :)

  pernillaallstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 41. De skulle hänga i köket, hemmets hjärta, ovanför matbordet! Det vore underbart om jag fick äran att ha de hängandes där, då jag under två års tid (sen vi flyttade in) har letat efter de perfekta taklamporna men inte hittat några förrens Nu när jag såg dessa! De var verkligen jättefina och skulle passa in i vårt hem!

  God Jul
  Linnéa

  SvaraRadera
 42. Åhhh! Jag skulle byta ut våran brun/beiga lampa som hänger ovanför matbordet, den smälter in i dom hemska gula tapeterna (som man inte får byta när man bor i hyresrätt....). det skulle bli betydligt fräschare med ett par av dom här fina lamporna :)

  SvaraRadera
 43. Jag skulle hänga den över matbordet och äntligen få bort vår tråkiga lampa som hänger där nu!

  SvaraRadera
 44. Vi har en dröm, om huset med stort H.
  Ett gammalt sekelskifteshus med knarrande golv och stort härligt kök. Jag brukar surfa runt ibland och samla inspiration när det gäller rätt stil på möbler och tapeter m.m
  Och just kökslampor har jag funderat en del på, vad som skulle passa i ett sekelskifteskök och så dyker dessa lampor upp, de skulle defenitivt få pryda sin plats i köket och innan vi hittar huset med stort H skulle de få påminna mig om att inte ge upp vår dröm! :)

  SvaraRadera
 45. Åh jag skulle hänga dom över vårat matsalsbord.. Så vi får fint och "varmt" ljus när vi äter!

  Det skulle bli toppen!

  Kram Susanne W

  SvaraRadera
 46. Vilka snygga lampor! Dessa två skulle göra sig perfekt över vårt matsalsbord där vi inte har någon taklampa (maken och jag har svårt att enas). Jag är säker att även maken skulle godkänna dessa skönheter!

  SvaraRadera
 47. Om jag vann skulle jag ge lamporna till mina föräldrar. De har gjort om hemma i köket men det fattas snygga lampor, eller snarare detta fattas nu eftersom att vi råkade ha sönder glaset på en av deras lampor när vi spelade bordspingis på matbordet >< Mina föräldrar ställer alltid upp och därför skulle jag vilja ge dem dessa lampor :D

  Mvh Viktoria Larsson (vicky.larsson@gmail.com)

  SvaraRadera
 48. Åh, vad svårt...! Spontant så passar de sjukt fina lamporna bäst i vårt kök, som går i svart/vitt, men där har vi idag en kristallkrona som bryter av rätt bra. Det färgglada vardagsrummet och det dova sovrummet har mycket sämre lösningar i taken så egentligen behövs de mera där... Skulle prova dem i sovrummet, går bäst med färgerna och 50-60talsstilen där!

  Nu är det sista veckan innan jul! Hohoho! (emma.johansson(snabela)mac.com)

  SvaraRadera
 49. Malin Lundberg19 december, 2011

  Jag skulle hänga dem över vårt matbord istället för den omöjliga IKEA-lampa som hänger där idag. Den befintliga lampan skulle ge ett mysigt sken och har "touch-funktion" för att reglera ljuset...jo, tack. Möjligen av och på - lampan är inte kompatibel med mina fingrar helt enkelt. Dessutom hänger det ca 2 meter sladd i taket, det var liiiite för lång sladd om man säger så :-). Nu vill jag ha två stiliga lampor som kan förgylla våra middagar. Ett stort tack för en fantastisk blogg med många bra tips! /Malin

  SvaraRadera
 50. Så fina lampor, men så har ju Markslöjd så många snygga saker oxå. I mitt fritidshus från 20-talet hänger just nu två stycken urfula lysrör i kökstaket. Vad tänkte man på när man installerade dessa kan man undra. Vi köpte huset i somras och har inte hunnit så mycket i handling ännu, desto mer i tanken. Köket är inte så stort men en av dessa lampor över köksbordet och en över diskbänken, wow vad det skulle bli fint ....
  Kram Amie amie-01@hotmail.com

  SvaraRadera
 51. De skulle få hänga över köksbordet för den lampan har varit trasig länge nu, men först får jag nog köpa nya köksmöbler så att de lyxiga lamporna passar in.

  SvaraRadera
 52. Jag skulle sätta dessa över mitt matsalsbord i vårt vardagsrum, skulle bli väldigt fint! /Kram Caroline

  SvaraRadera
 53. jag skulle hänga den ena i köket. skulle passa väldigt bra där. och den andra skulle jag hänga i vårat sovrum.?. då vi inte har någon belysning där, så bättre än inget kanske.


  min mail: mixenpixen@hotmail.com

  SvaraRadera
 54. Jag skulle hänga dem ovanför matsalsbordet med sin vita matta yta och mönster som en spegeldörr. Vårt matrum hade fått pricken över i med dessa lampor bland träbjälkar och hundraårigt gammalt trägolv.

  SvaraRadera
 55. I mellandagarna ska vi inreda vår nya ovanvåning. I pysselrummet skulle jag hänga dessa. Hade passat perfekt!

  idapida@banck.se

  GOD JUL!

  SvaraRadera
 56. Wow, de var verkligen snygga. Så de skulle absolut få hedersplatsen här hemma - dvs över matsalsbordet som är det gammalt "äpple"-möblemang. Kommer bli så snyggt med det råa, lite industriella mot det gamla knarriga trämöblerna.
  Kram Catrin.

  SvaraRadera
 57. Vi har öppet mellan kök o vardagsrum och Jag skulle hänga en över köksbordet och en över soffbordet älskar dem

  SvaraRadera
 58. Hej jag är med o tävlar och lamporna skulle jag hänga i vårt tvrum.

  SvaraRadera
 59. Jag skulle hänga dom båda ovanför vårt köksbord och flytta lampan som hänger där nu till vårt tv-rum där det i dagsläget hänger en trasig risbollslampa.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 60. Fina lampor och om jag vinner blir de nog separerade, en över köksön och en över matbordet ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 61. Supersnygga! De skulle få hänga över köksbordet :D

  SvaraRadera
 62. frida norman19 december, 2011

  Jag skulle hänga dom i vårat uterum.. just nu är det ett par fula utelampor som hänger på väggen. Kan gissa på att dom är från 80talet. Vi har bott här i tre år och det enda vi har fixat roll är golvet.. belysning måste upp, men vi har inte riktigt kommit på hur och var.. tak eller vägg? Nu är problemet löst. Dessa haddr passat som handen i hansken. Äntligen kommer uterummet bli fulländat :)

  SvaraRadera
 63. En skulle få bli taklampa i vårt vardagsrum och den andra skulle jag ge till min syster som har en så ful!

  carola(at)officefixarna.com

  SvaraRadera
 64. Wow vilka snygga!! Precis vad jag letat efter men ännu inte hittat, förrens nu när ni visar dem!!
  De skulle hänga, båda två, ovanför vårt köksbord. Skulle bli jättesnygga i vårt kök som går i ek och rostfritt!!
  Nu har jag en ful taklampa som jag fått av svärmor en jul & den är inte kul.... :-/
  Vann jag dessa fick jag verkligen en orsak att byta ut den!!! :-)

  *HOPPAS PÅ TUR!!!!*

  SvaraRadera
 65. Vilken underbart fin lampa! Självklart vill jag vara med och tävla om dem!

  Ovanför köksbordet är en given plats, då jag har letat efter en bra lampa länge.

  *håller tummarna*

  Mvh/Anna.

  SvaraRadera
 66. Kan man bli kär i en lampa? ja jag tror det jag blev det i dessa skulle sätta dom i köket ovanför köksbordet sen skulle jag bo köket hela tiden.

  Kram Mona.G

  SvaraRadera
 67. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 68. Jag tror att min kommentar inte kom med så jag skriver igen =)
  Vi håller på att bygga ut våran gamla vindslägenhet och till den nya utbyggnaden kommer vi få ett till stort fint fönster. Där håller vi på att bygga en kuddhörna så man kan sitta och bara mysa och kolla upp mot Uppsala Slott. Där över skulle en sån här fin lampa passa in kanske med en dimmer till så man kan få lite mysbelysning.

  MVH Emma Forsell

  SvaraRadera
 69. Hej!
  Jag skulle helt klart hänga dessa ursnygga lampor i köket. Har äntligen lyckats övertala mannen att vi ska ta ner en väg och öppna upp mot vardagsrummet. Lamporna hade blivit pricken över i.
  Ha det gott!
  MVH
  Linda

  SvaraRadera
 70. Åh världens finaste lampor! Vill ha dom i köket såklart.
  Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera
 71. Jag vill vinna dom till min kära fru som fixat och donat så fint i vårt lilla hus. Lamporna hade passat perfekt till hennes stil och allt. Hon hade förmodligen hängt dom i köket till hela familjens förtjusning.

  lennart@musiker.nu

  SvaraRadera
 72. Vi planerar att renovera köket i början av nästa år och dessa lampor skulle passa perfekt över matbordet efter renoveringen!

  SvaraRadera
 73. Dessa har jag trånat efter länge, men eftersom ekonomin inte hänger med och nu blir även min man arbetslös (SAAB) så ser det inte ljust ut..har jag turen med mig så skulle dessa vackra lampor få hänga i vårt fina kök. Där hade dem varit perfekt!
  // Bella

  SvaraRadera
 74. Jag skulle hänga dem ovanför vårt matbord i vardagsrummet.
  mnasstrom2000@yahoo.se

  SvaraRadera
 75. Anna Pettersson19 december, 2011

  Vi skulle hänga lamporna i vårat nyrenoverade kök. Vi har slitit med köket i ca 8 månader då vi gjort det mesta själva... saknas fortfarande en del för att det ska bli klart. Bland annat belysning ovanför köksbordet!!!

  pettersson_a@spray.se

  SvaraRadera
 76. I min mamma och pappas vardagsrum skulle de passa ypperlig! Mina föräldrar har hjälpt mig och min man väldigt mycket med renoveringen av vårt hus att de är värda dessa snygga lampor :-)

  SvaraRadera
 77. Jag skulle hänga upp dem i matsalsrummet, där de skulle passa in helt perfekt!

  SvaraRadera
 78. Jag skulle hänga dessa över vår matsalsmöbel som efter nyår ska fungera som middagsbord varje kväll då vi ska sätta in en köksö istället i köket. Vore mycket passande med dessa båda lampor. Vi få ha kvar vårt gamla bord men det gör inget om det kommer två nya fräscha lampor istället.
  Mvh ulrika@hill.nu

  SvaraRadera
 79. Jag skulle hänga lamporna i vårt kök som just nu håller på att bli just ett kök. Vi har öppnat upp en vägg mellan kök och vardagsrum och där tänkte vi ha ett stort matbord, lamporna skulle göra sig SÅ fina ovanför matbordet, och det skulle vara en väldigt rolig julklapp och också en "renovera-klart" present :-)

  Kul med alla dina tävlingar!

  Mvh Emma

  SvaraRadera
 80. Lidda

  Dessa lampor skulle ju vara perfekta till min köksbord, lamporna absolut passar med köks inredning.

  SvaraRadera
 81. Jag skulle ge bort lamporna i julklapp till min kompis som nyligen flyttat. Hon förtjänar en riktigt fin julklapp och jag tror hon skulle gilla dem. :)

  SvaraRadera
 82. Jag skulle antingen hänga dem över köksön eller över matbordet.
  Sara

  SvaraRadera
 83. Sara Bengtsson19 december, 2011

  Jag har gillat och delat på fb. Om jag skulle vinna så skulle lamporna få hänga i köket. Vi har ett avlångt kök, där det just nu sitter en lampa med fyra spots. Den lyser inte upp så bra utan lämnar mörka partier kring fönstret t.ex. Så skulle jag vinna så skulle den åka ner och dessa åka upp, just så att man kan se vad man gör där inne =)
  Mail adr är: bogin_84@hotmail.com

  SvaraRadera
 84. Äntligen ett par lampor som skulle passa perfekt i köket ovanför slagbordet i min Västerbottensgård. Väck med den gamla PH-lampan som bara ger mysbelysning

  SvaraRadera
 85. Om jag nöjet hade att äga dessa två
  så skulle vi hänga dem i vår mysigaste vrå.
  I soffan trivs vi allra bäst,
  med böcker, pyjamas och strumpläst.
  Vi saknar dock ett allmänljus
  i vårt annars rätt så trevliga hus.
  Snälla tomten håll din tumme
  Nu tävlar vi för vardagsrummet!

  Kramar och tack för en fin blogg
  /Mamman och Alice

  SvaraRadera
 86. jag har bott i min lägenhet hur länge som helst och jag har alltid saknat takbelysning i vardagsrummet. Så det hade varit en jättefin julklapp till mig själv
  emmar23@hotmail.com

  SvaraRadera
 87. Jag skulle hänga dom i vårt nyrenoverade kök, ovanför vår nya köksö! Det skulle sitta fint med lite extra punktbelysning i köket, och framförallt över ön!

  SvaraRadera
 88. Wow vad snygga! De skulle passa som gjutet i vår nya lägenhet som vi flyttar in i sista januari. :D Jag skulle hänga de fina lamporna i köket, i mitt finfina kök. Perfekt över matbordet. Åh, det skulle bli såå snyggt! :D

  sunnydrop@hotmail.com

  SvaraRadera
 89. anna klara wiström19 december, 2011

  Supersnygga lampor som skulle bli så snygga i mitt vardagsrum. Nu är dte väldigt mörkt där inne och jag skulle bli så glad för lite behagligt ljus

  mortsiw@hotmail.com

  SvaraRadera
 90. Oj vad jag skulle hänga dom i syrrans, nu äntligen, färdigrenoverade kök. Av olika anledningar har det tagit jättelång tid för dom att få det färdigt, men NU!

  SvaraRadera
 91. Båda skulle få hänga framför fönstret uppe i vår hall. Där har jag mitt skrivbord som är rätt långt. Tror att det skulle bli toppenfint:)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 92. Jag skulle hänga de i våran hall som länge har varit ful och tråkig. Tror att dessa lampor hade spiceat upp det lite!

  elina.soderberg@hotmail.com

  SvaraRadera
 93. Jag skulle låta de jättesnygga lamporna lysa upp vårat köksbord som saknat lampa i mer än fem år nu. Skulle vara superroligt att få vinna dem så håller tummarna :)

  SvaraRadera
 94. De skulle hamna ovanför vårat matbord som idag endast lyses upp utav en bordslampa eller värmeljus ;)

  Anna H

  SvaraRadera
 95. Ovanför vårt matbord så man ser vad man äter.

  SvaraRadera
 96. Camilla Thåström19 december, 2011

  Hej hopp!!! JAg skulle hänga en mitt kök och en i dotterns kök, där har hon bara lampa under skåpen så det e inte så lätt att laga mat där :)
  Juliga hälsningar Camilla Thåström
  Krakel67@hotmail.com

  SvaraRadera
 97. Camilla Thåström19 december, 2011

  Hej hopp!!! JAg skulle hänga en mitt kök och en i dotterns kök, där har hon bara lampa under skåpen så det e inte så lätt att laga mat där :)
  Juliga hälsningar Camilla Thåström
  Krakel67@hotmail.com

  SvaraRadera
 98. De lamporna skulle hamna i köket hos min mamma, som är på väg att flytta från hus till lägenhet. Tror de lamporna skulle lysa upp hennes vardag och göra köket mer trivsamt.

  SvaraRadera
 99. ♥Ovanför vårat köksbord♥ Såg dessa hos en kompis så jag vet att dom lyser jätte fint i verkligehten.Har delat & gillat;)

  Mvh Maria Emilsdotter

  SvaraRadera
 100. 1. Jag skulle hänga dem över det stora matbordet i sommarhuset. Där vi samlar vår familj och vänner över hääärliga middagar.

  SvaraRadera
 101. Jag skulle hänga dessa fina lampor i vår tvättstuga där vi har en lååååång arbtsbänk över tvättmaskinerna och tumlaren.
  belysningen är usel och består av en trist tre-spot från ikea som fd ägarna satt Skulle uppskatta oerhört att se när jag viker och stryker och sorterar...
  Varma hälsningar Maja

  SvaraRadera
 102. Jag skulle hänga dem över vårt matbord, vi har renoverat "matsalen" men just lampor har vi ännu inga. Dessa skulle binda samman den gamla kökssoffan med allt det nya. Skulle bli super!

  SvaraRadera
 103. Jag skulle hänga dem över våran köks ö. Åh så fint det hade blivit. Håller tummarna!

  Kram
  Alexandra
  stjarna_93@hotmail.com

  SvaraRadera
 104. En över köksbordet (litet) och en över skrivbordet/matbordet i rummet.
  Gillat (Nonna)

  SvaraRadera
 105. matildabryngelsson@hotmail.com19 december, 2011

  Jag hade hängt den nere i vår stuga som ligger vid kusten där det är mörk och ruggigt så här års. Den hade fått hänga över vårt matbord som länge saknat belysning!

  SvaraRadera
 106. Yes, vilka snyggingar. Dom skulle göra sig perfekt över över vårt ellipsbord, där det hela tiden händer något, mat, läxor, pyssel, datorplats osv osv........
  Vi håller alla 8 tummarna
  Kramiz C+J+J+J

  SvaraRadera
 107. Så smart med två lampor. Skulle följa rådet och ordna ordentlig belysning över matbordet. Det skulle ju faktiskt bli mycket roligare att duka och pynta när lamporna är snygga. Ja vem vet, kanske skulle bordet då äntligen målas om=)
  Mvh Annelie
  a.e.m-49@hotmail.com

  SvaraRadera
 108. Anna Berglund19 december, 2011

  I årt kök som just nu är lite trist med en gammal tråkig lampa

  anna.berglund70@yahoo.se

  SvaraRadera
 109. De skulle vara perfekta över vår köksö, där det nu sitter en hemsk IKEA-lampa med 3 spotlights som lyser alldeles för starkt och som därför aldrig används annat än i nödfall (läs vid städning).

  AnnaEn

  SvaraRadera
 110. Lamporna skulle få hänga och lysa över mitt stora arbetsbord där jag sitter och syr om dagarna. Just nu håller jag förståss på med julklappar och pyssel inför julen.

  GOD HELG önskar
  /Gunilla Sjömar

  SvaraRadera
 111. Nu åker äntligen den fasansfulla furulampan ut från sommarstugan! De där två lamporna skulle vara fantastiskt snygga över vårt stora matbord i släktens gemensamma sommarnöje vid havet. Troligtvis skulle de förgylla middagarna under längre tid än de gissningsvis 50åren som furulampan hängt där. En så tidlös snygg design faller nog hela släkten i smaken, från 8 månader till 80 år...

  SvaraRadera
 112. Jag skulle sätta upp dom ovanför vårt gamla långa vitmålade köksbord. Skulle vara underbart att få bra belysning ovanför det.

  SvaraRadera
 113. om jag vann dessa snygga lampor skulle jag hänga dom över köksbordet:)

  sannafernqvist@hotmail.com

  SvaraRadera
 114. Jag är ganska kräsen när det gäller belysning och är hellre utan än att det blir "fel stil". Det resulterar i att det är lite för mörkt i vissa rum... Jag skulle definitivt sätta upp dessa lampor ovanför min köksö. Då skulle vi få perfekt belysning över hela ytan även på kortsidan där lilla Tove ofta sitter och "pluggar"! Oj, vad perfekt det skulle bli!

  Kram
  /Anna

  SvaraRadera
 115. Jag skulle hänga de supersnygga lamporna över vårt matsalsbord. Vi har väntat länge å¨de "rätta" lamporna och nu tror jag att vi har hittat dem. Det är mörkt vid bordet nu. Visst är det mysigt att tända ljus och mysa, men ibland vill man se lite mer också. Hoppas, hoppas att vi vinner :)

  SvaraRadera
 116. Jag skulle hänga dem i vårt vardagsrum och byta ut de fula blå spotlights som hänger där nu :)

  Kram, Ingrid

  lilla_ingrid1@hotmail.com

  SvaraRadera
 117. I sovrummet & i köket :-)

  Spacegirl_@spray.se

  SvaraRadera
 118. Jag och sambon flyttar till vårt första hus om två veckor och insåg bara häromdagen - vi har ju inga taklampor! Så det skulle vara guld att vinna den här tävlingen! De här lamporna skulle vara jättefina i vårt kök.

  SvaraRadera
 119. Vilka perfekta, fina, och vackra lampor. Dem skulle vara perfekta över vårat matbord som har 8 stolar och en liten fjuttig lampa idag;) Vi har en blandning av nytt och gammalt hemma i vårat 50-tals hus.
  Håller tummarna, kram

  SvaraRadera
 120. Helen Bygdemark19 december, 2011

  Jag skulle byta ut den gamla furulampan (avlång med träraster, lyser typ ingenting)som hänger över matbordet i sommarstugan. När vi nu i vår målar de gulande furuväggarna vita skulle de här lamporna bli pricken över i:et.

  SvaraRadera
 121. Är tyvärr dålig på att prioritera det här med lampor men dessa var ju jättesnygga! jag skulle byta ut vår gamla ikealampa ovanför vardagsrumsbordet alternativt hänga båda ovanför matsalsbordet, håller tummarna ;-)
  Veronica E Östersund

  SvaraRadera
 122. Är tyvärr dålig på att prioritera det här med lampor men dessa var ju jättesnygga! jag skulle byta ut vår gamla ikealampa ovanför vardagsrumsbordet alternativt hänga båda ovanför matsalsbordet, håller tummarna ;-)
  Veronica E Östersund

  SvaraRadera
 123. Ååå vad fina, de skulle få det bra här hemma hos mig... ovanför köksbordet... =)
  Nu håller jag tummarna. Kram på dig.

  SvaraRadera
 124. Jag skulle sätta dem över vårt köksbord ! Då det är såpass stort så behövs det två lampor över, men har ännu inte hittat några som passar bra. Som både är snygga och moderna :) Vilket dessa var ! Så skulle bli en perfekt julklapp för mitt kök :)

  Mail: emelies_blogg@hotmail.com

  SvaraRadera
 125. Precis vad vi behöver till vårt 1700- talshus! Vi har ett stort gammalt bakbord från1848 som kväver rätt belysning. Har inte hittat rätt ännu, men detta kan vara en fullpott! Vi skulle få mer ljus i vårt liv. Tack för en fantastisk blogg!! God jul! Hälsningar Karin

  SvaraRadera
 126. Jag skulle givetvis ha dem över köksbordet, köket skulle få ett lyft! Dessa lampor passar bra i mitt hem!

  liem.95@hotmail.com

  SvaraRadera
 127. Precis vad vi har letat efter! Vi bor i ett hus från 1800- talet och vi har ett stort bakbord från 1848 som kräver rätt belysning. Vi har inte hittat rätt ännu men detta kan vara en fullpott! Det skulle passa perfekt och ge oss mer ljus. Tack för en fantastisk blogg! God jul önskar Karin

  SvaraRadera
 128. Jag är gärna med!

  Gillat och delat på min FB: https://www.facebook.com/home.php?ref=hp#!/profile.php?id=1416849716

  Är tyvärr inte så lyckligt lottad att jag har en köksö, eller ens mitt drömhus... men som jag drömmer! Och skulle jag vinna så snygga lampor skulle de få följa mig vart jag gick i livet...

  Skulle garanterat hänga lampduon på hedersplats ovanför köksbordet förstås, platsen där jag ändå håller till mest! Där skulle de hänga och sprida ett vackert sken över mig och oj, vad jag skulle njuta av den tuffa, uppdaterade designen!

  Bara för att jag så gärna vill vinna totade jag ihop ett litet rim också, på engelska. Som med allt som figurerar på nätet, ta det med en nypa salt ;) Här kommer det:

  Fabulous thing! You simply have to be a fool
  if you don´t think this grooved glass lamp by Markslöjd is cool!

  Merry christmas!

  Hoppfulla julhälsningar
  Elisabet Andersson
  in_cava_vita@hotmail.com

  SvaraRadera
 129. Vi har precis köpt ett nytt hus och ska flytta in där om några månader. Sådana fräscha lampor hade varit perfekt att hänga över köksbordet!

  SvaraRadera
 130. Dom skulle göra sig så fina ovanför vårt fina ekbord i köket, som fortfarande inte har någon bra belysning. Dom här skulle bli en fin julklapp till familjen

  SvaraRadera
 131. Jag skulle hänga dem i hallen. Vi har precis flyttat och håller på och letar efter bra lampor att ha i vår ganska stora hall. 2 såna här vore underbart. Otroligt snygga lampor som jag aldrig har sett förut!

  gustav_k85@spray.se

  SvaraRadera
 132. Vinner jag lamporna - ja då flyttar jag.

  För lampornas skull.

  De skall hänga i en fantastisk sal, i ett fantastikt hus, över ett fantastiskt långt bord med en fantastisk dukning och bara vara sig själva - för de är verkligen fantastiskt fina !

  Tänk om jag vinner - då förändras kanske mitt liv fantastiskt mycket...

  Spännande!

  mvh

  Robine
  volpino@live.se

  SvaraRadera
 133. De skulle bli perfekta i vårt kök, där det för tillfället enbart finns två fula plafondlampor som suttit sedan anno dazumal ;-)

  SvaraRadera
 134. Jag skulle ge dem till min mamma (eller ja, pappa också) då de ska flytta om ett par månader och känner för en rejäl ansiktslyftning av diverse bohag.

  SvaraRadera
 135. Vi har öppet mellan kök och vardagsrum. Dessa lampor tror jag skulle hängas över köksskänken som står emellan rummen för att dela av ytan något.

  SvaraRadera
 136. Åh, jag behöver belysning ovanför handfatet i badrummet. Två lampor skulle passa perfekt över kommoden i vårt badrum på övervåningen. Där skulle jag hänga dem!
  /Lisa

  SvaraRadera
 137. De skulle så klart hänga över vårt matbord. Då vi inte på 10 år inte riktigt prioriterat det förrän nu när vår äldste son mer än gärna, sitter vid köksbordet och gör sina läxor, så skulle det vara toppen med lite extra bra ljus... Önskar mig själv lycka till!
  Ha det bäst / Liv

  SvaraRadera
 138. En skulle få hänga över matbordet och en i köket. Nej vi har inte matbordet i köket faktiskt, köket är en avskiljd del med köksö och så. Sen har vi en separat matplats (inte matsal alltså). Supersmidigt så sett, men har ju gärna samma stil på lamporna, i dagsläget har vi ett lysrör i köket och en fläkt (!?) över matbordet. Dags för förnyelse va? ;)

  SvaraRadera
 139. Dessa underbara lampor skulle passa perfekt i vårt matrum som vi tapetserar på kvällarna när småtjejerna somnat :) Kanske blir vi klara innan julafton...

  Hälsningar Eva

  (eva.marie.json@gmail.com)

  SvaraRadera
 140. Åh vilka vackra, underbara lampor. De skulle självklart få hänga ovanför vårt stora köksbord där det nu hänger en ful furulampa från slutet på 80-talet som vi alltför länge har pratat om att byta ut. Nu har man nog blivit hemmablind ett tag, har inte "sett" lampan på länge, kanske p.g.a. mycket att göra. Men nu när man fick se dessa underbaringar så kändes plötsligt behovet av att byta ut vår fullampa mot dessa skönheter innan jul (då tjocka släkten kommer hit) accelerera till akut brådskande. =)
  Håller tummarna nu...

  SvaraRadera
 141. Hej
  Åh, vilka snygga lampor.
  Haha - jag skulle göra en kupp och hänga dem i köket i min dotters och hennes sambos lägenhet. De skulle passa alldeles utmärkt i deras nyinköpta (nåja sedan 1 år) lägenhet.
  De har inte hittat lampan med stort L ännu och hon har förklarat ungefär hur de ville ha det.
  HÄR ÄR DE JU!!! Drömlamporna.
  Inte för att jag brukar lägga mig i hur de har det - men jag har tröttnat lite på att se takuttagen tomma med ledningarna hänga och inga lampor ännu över köksbordet.
  Vore jätteroligt om jag kunde överraska dem med två så snygga takprydnader. :-)
  PS. De har också tröttnat på att famla i dunkel, men drömlampan är inte hittad och alltså blir ingen inköpt.

  SvaraRadera
 142. i vårt vardagsrum i huset vi ska bygga :)

  SvaraRadera
 143. Vilken lucka och vilken lycka att få vinna dessa lampor.

  De skulle passa så fint över vårat köksbord Aspen från EM-möbler.

  Tack för en väldigt inspirerande blogg.

  Mvh Maria.BJ

  SvaraRadera
 144. HIER IST MEIN ERFOLG STORY:

  Ich war in einem kritischen Suche nach einem echten Darlehen Darlehen Unternehmen wurden kann ich ein Darlehen von $ 150,000.00 USD erhalten einige Kreditgeber, die zu mir kamen Schafe Kleidung ich nie wissen, wo Betrug, bis ich die Bedingungen für ihre Darlehen gegeben wurde und ich stimmte schließlich war ich betrogen sie betrogen mich über meine harte Geld verdienen bis zu vier Kreditgeber, die mich betrogen die Summe von $ 32,000.00 USD und ich dachte, dass alle über das ist es nie eine andere echte Kreditgeber bis zum Freund meines Mannes Mr. Garrett Lugard der General Manager von Cotsat und cotsat Firma erzählte mir, dass es eine echte Kreditgeber, dass er ein Darlehen in Höhe von 1,5 Millionen Dollar erhalten bei 3% Zinsen ab, die ihn besitzen eine private Geschäft und ein eigenes Haus er verwies mich an eine Firma Mr.Watson Holz Loan macht Finance Company, E-Mail: {watsonwoodloanfinancecompany@yahoo.com} wo er das Darlehen von ($ 1,1 Millionen Dollar) i erzählte ihnen, wie verwies mich an ihnen i beantragte ein Darlehen in Höhe von $ 180,000.00 USD nach meiner Bewerbung und ich schickte ihnen die nützliche Informationen für sie, meine Darlehen nach 4 Stunden i eine Benachrichtigung von ihrem Unternehmen, dass mein Kredit genehmigt wurde und in den nächsten 4 Stunden meiner Darlehen in Höhe von $ 180,000.00 Dollar wurde in mein Konto überwiesen verarbeitet empfangen werden. Und ich verspreche ihnen für ihr Kommen zu meiner Rettung werde ich die gute Nachricht für die ganze Welt zu Watson WOODLOAN Finance Company Spread ist die beste in der Welt.

  Und ihnen sagen, i

  Frau Walter Kerter, bezeichnet man sie und Ihr Wunsch wird erfüllt werden ...

  Frau Walter Kerter,...

  SvaraRadera

Annonser: