måndag 19 december 2011

Vardagsrumsrenoveringen går framåt


Vardagsrumsrenoveringen går framåt. Sakta men säkert. Elen är indragen, golvvärmen har kommit på plats, väggarna är gipsade och taket spontat. Igår var min snälla pappa här och spacklade väggar och målade tak med lilla T som engagerad lärling. Det ska börjas i tid det som krokigt ska bli. De gamla pardörrarna vi hittade på Blocket har kommit på plats (till vänster i bild) men jag väntar fortfarande på inspirationen för att ta tag i restaureringen utav dem. Men den kommer väl. Snart. Hoppas jag. Annars är det ju ett år nästa år också.

Trots att vi lever med huset fullt av byggdamm så här några dagar före jul så har jag ändå känt mig överraskande lugn ända tills centraldammsugaren la av igår... Pulsen rusade, såg framför mig en jul i byggkaos men felet hittades (en ballong...) och åtgärdades så nu är allt frid och fröjd igen.

Här kan du se rummet som det såg ut när vi precis hade börjat och det här två rummen är faktiskt de enda i huset som fått behålla sin ursprungliga funktion annars har vi rumsterat om hejvilt i planlösningen och förvandlat sovrum till matrum, vardagsrum till kökhall till skafferi och sovrum till badrum. Till exempel.

7 kommentarer:

 1. Föräldrar som hjälper till måste vara det bästa man kan ha som husägare! Och som förälder! Ni gör så fantastiskt fint och jag längtar efter bilder på slutresultatet :-) God Jul! /Carina

  SvaraRadera
 2. SPÄNNANDE! Vi väntar med spänning på resultatet av ännu ett rum :D

  SvaraRadera
 3. Ni gör ett helt otroligt jobb -- det ska bli spännande att följa det här rummet (också)

  SvaraRadera
 4. Det r så roligt att du visar dessa mitt-i-bilder! Det gillar jag, när man får en liten föraning om vad som komma skall. Vad skönt att du behållit lugnet inför jul trots allt byggdamm. Vet ju själv, att det inte är det lättaste att leva med... ;)
  Men jul kommer det bli ändå, och det viktigaste är inte hur det ser ut utan hur det känns. Att få samlas tillsammans med nära och kära och bara mysa och äta gott.

  stor kram

  SvaraRadera
 5. Jag började renovera kök vid lucia för några år sedan. Samtidigt som jag skrev D-uppsats. Samtidigt som jag hade en två-åring hemma. Inte mycket lugn där inte. Ska bli spännande att se när det är klart

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Ja jag säger som alla inläggen innan, gudars så spännande! ; ) Men.... jag är lite förvirrad. Ni har ju redan ett renoverat vardagsrum?.. om man tittar på " vardagsrum " i menyn så ser man ett med svarta väggar - skitsnyggt by the way!! har ni två vardagsrum nu?
  God Jul och lycka till, vill se mer mer mer ; )
  / Linnie

  SvaraRadera
 7. Linnie: Jo det stämmer vi har ett färdigt vardagsrum redan på nedervåningen. Men detta vi pysslar med nu ligger på övervåningen. Det övre kommer att bli TV rum med stor skön soffa antar att det kommer att bli barnens vardagsrum när de blir större.

  SvaraRadera

Annonser: