torsdag 2 februari 2012

Utsikt & insikt


Sahra undrade i förra inlägget över vår utsikt från altanen och here it is. En frusen älv. En av de främsta anledningarna till varför vi köpte huset. Frihetskänslan som vattnet ger betyder så mycket för oss.


Och åt andra hållet. Våra tre gammelaspar. Och mera frusen älv. På andra sidan älven har vi skidbacken, lyxigt nära. 


Men idag blir det varken skidåkning eller fortsatt samlande av fräknar. Första dagen denna milda vinder som tempen visar på -23 och vår värmepanna tyckte att det var ett lämpligt tillfälle att lägga av. Så i väntan på en ny kompressor är det raggsockor och eldning i kaminen som gäller för att hålla värmen. Men i avsaknad av galler och med en nyfiken 11 månaders bebis här hemma så blir det till att sitta vakt. Inte mig emot. Lille W som i princip hela sitt liv sovit ute varje dag blev lite konfunderad när han idag skulle sova inne. Att få honom att somna i sin säng gav jag upp ganska snabbt så vi myste ner oss i stora sängen tillsammans i stället. Inte mig emot det heller. Tvätthögen finns kvar i morgon också.

17 kommentarer:

  1. Åh vad mysigt och vackert!!! Men träligt med värmepannan är inte den ny??? Hoppas det löser sig snabbt!
    Sofia

    SvaraRadera
  2. Makalöst vackert. Jag förstår att ni föll för det läget. Tack för bilderna

    SvaraRadera
  3. Nej men skitans att det ska krångla när det precis är lite kallt. Hoppas det löser sig fort!!
    Otroooligt vacker utsikt!!! Kram!

    SvaraRadera
  4. -23 är lite väl mycket! Vi hade sådär i Finland ett år. Ut till utedasset i -17, då sitter man inte så länge!

    Underbara bilder!
    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  5. Ja det verkar som gjort för att krångla såna här dar :-/ MEn ni verkar ha fina eldstäder så hoppas det ordnar sig. Och jättefina vyer från ert hus!

    SvaraRadera
  6. Åh..så fint...hærlig idyll..
    Man kan "se" hvor kaldt det er!
    Helt utrolig hva dere har fått til med det huset altså!!!
    Nydelig fasade, og jeg elsker verandaen..
    Virkelig vakkert hjem dere har skapt!!
    Klem Iris

    SvaraRadera
  7. Du bor så vackert! Jag skulle vara lite orolig för vattnet när man har små barn men det brukar ju vara mest farligt för sådana barn som kommer på besök. För jag håller med att det är en frihetskänsla också!

    Mys vid kaminen gillas :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. haha skönt! ja tvätthögen finns ju alltid där fast man tömt o tvättat så blir det alltid en ny :) skön utsikt i har och jag förstår varför ni vill bo där!

    SvaraRadera
  9. Känner värmen och knastret från brasan ända hit.... gulliga sockor :D

    Ha deet bra!
    Åsa

    SvaraRadera
  10. Otroligt vacker utsikt! Vilket drömläge! :)

    SvaraRadera
  11. Magisk utsikt!!! Njut på. Kram

    SvaraRadera
  12. Hej
    Kan du inte tipsa om några bra bloggar som är inspirerande. Både stora (med massor av läsare), men framförallt om du har några små bloggar som man inte hittat :) gärna nått som är lite DIY baserade men oxå rena inredningsbaserade, eller vad som. Jag vill hitta några guldkorn :) - vad läser du?

    SvaraRadera
  13. Men hjälp vilken vacker utsikt ni har!

    Mindre kul med värmepumpen, hoppas det fixar sig. Ha en fin fredag! Kram

    SvaraRadera
  14. Tusen tack för en fantastisk blogg, har följt den ett tag och fått mycket inspiration. Nu undrar jag över din målningsteknik =). Din man gör många väldigt fina möbler i mdf och du skriver att du brukar måla, hur gör du för bäst resultat? Pensel? Roller? spray? Tänker främst på köket och walk in closet.
    Tack än en gång! Åsa

    SvaraRadera
  15. Tack alla!
    Lisa: Visst kan jag det! Läser så galet många bara =)
    Åsa: Tusen tack! MDF är lite lurigt för det reser sig så jag slipar ner ytan efter att jag grundmålat den. Större ytor som jag vill få släta målar jag med roller t ex vår WIC medan jag t ex ville ha en handmålad känsla i köket så där har jag penselmålat. Hoppas att det var svar på dina frågor, annars får du maila mig. Lycka till med din målning!

    SvaraRadera
  16. Alltså - ni är så duktiga och praktiska personer. Så unga....jag kan bara berömma er 100%.....Utsikten är helt underbar. MEN....själv skulle jag vara MEGA-OROLIG att bo så nära vatten med små barn. =(
    Och så FINT ni skapar! Jag kan inte nog rosa er. Men.....jag hade inte orkat med oron till en älv....med små barn!
    Önskar er all framgång och lycka! ♥

    SvaraRadera
  17. Det var väldans vad oroligt det ska vara för älven då. Varför ta upp en sådan sak när man ska berömma ett fint läge. Barn som bor nära vatten får tidigt lära sig vad det innebär. Hört talas om flytväst och vettiga föräldrar? Otroligt fint ni bor!

    SvaraRadera

Annonser: