måndag 5 mars 2012

Groventré & vintermagi


Tusen tusen tack för alla era fina ord i förra inlägget, det betyder så mycket. Man skulle kanske kunna tro att jag har blivit avtrubbad av alla fina kommentarer men jag blir fortfarande lika glad för varenda en. Så tack. Verkligen! Kom på att jag nog aldrig riktigt visat er vår groventré, entrén som leder in till det här rummet. Men här är den. Vi blev klara med den sent i höstas. Så sent att vi aldrig hann måla klart ribben på väggen ovanför.... Så det blir ett av vårens många småprojekt. 

 

Förra året hade vi inget räcke på balkongen och altanen var förbommad i väntan på trappor så i år är första våren vi kan utnyttja balkong och altan på riktigt. Och som jag njuter!


Jag kunde inte låta bli att trippa iväg över skaren till komposten i morse. Fortfarande snötäckt men jag kunde i alla fall konstatera att det överfulla facket från i höstas nu sjunkit ihop till knappt halvfullt. Å det börjar rycka i trädgårdsnerven nu känner jag.


Det var så galet vackert i morse när solen sken på de frostiga grenarna och morgondimman låg kvar över älven. Magiskt.


Att ha en egen direktnedfart till älven är inte annat än magiskt det heller. 


Efter en ljuvlig morgonpromenad på isen kom jag in med frostnypna kinder, redo för en ny vecka.

Translation: This morning was crazy beautiful so before the rest of the family woke up I snuck out for a walk on the frozen river. Days like these are nothing but magical. I've realized that I haven't showed you our mud room entrance before but here it is, the entrance that leads into this room. And how I enjoy having the balcony railings in place, last spring the balcony doors were barricaded to prevent accidents but now I can open them up and let the fresh crisp spring air in! 

19 kommentarer:

  1. Vilket vinterland du bor i! Förstår att du älskar vintern när den är så vacker och vit =)

    SvaraRadera
  2. Åh... nu längtar jag hem när jag ser bilderna från älven!

    SvaraRadera
  3. Åker dit i morgon och lämnar kidsen ett par dagar. Dyker det upp en snakcsalig tös i mörka flätor är det fröken P :)

    SvaraRadera
  4. Jessica Lindgren06 mars, 2012

    Jag är som vanligt grymt imponerad av allt ni gjort och gör i ert underbara hus. Man tror knappt det är sant att det är samma hus på före- och efterbilder.
    Något jag skulle uppskatta enormt (och jag tror inte jag är ensam) är en liten guide till hur ni bygger era platsbyggda möbler - t ex hallmöbeln eller walk-in-closeten (är den klar förresten??? Sjukt nyfiken på hur det blev) - dvs vilket material används, vilka verktyg behöver man, vad ska man tänka på osv för att själv bygga något liknande? Det vore underbart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår walk in är i det närmaste klar, lite småfix kvar innan jag vill visa er. Har du sett de här inlägen: http://itsahouse.blogspot.com/2011/11/platsbyggd-forvaring.html
      http://itsahouse.blogspot.com/2009/01/hallmobel-och-reafynd.html

      Radera
    2. Jessica Lindgren07 mars, 2012

      Jo, de har jag sett men för en total renoveringsnolla som mig räcker det inte till. Jag begriper inte hur jag ska börja, vilka verktyg jag behöver, hur man sågar en lång mdf rakt, vilken sorts färg man ska välja osv. Tack ändå!

      Radera
  5. fantistiskt fint hus alltså!!

    SvaraRadera
  6. Oh my så mycket jag har missat. Har inte hunnit runt på ett par dagar då vi åkt in och ut på sjukhus med vår son. Dina husbilder är något alldeles extra. Och det är så himla kul att ha följt den här förvandlingen ända från början. Häromdagen såg jag en vän som inte "lever" i bloggvärlden som hittat din blogg och lagt ut en länk... :) Kul!

    Ha det riktigt gott och njut solens strålar!
    kram

    SvaraRadera
  7. Ni bor fantastiskt fint och huset - ja, det är helt makalös!

    SvaraRadera
  8. Hej...hittade din blogg igår....säger bara HERREGUD...vilket fantastiskt hus. Huset har ju allt du/ni har verkligen öga för detaljer. Jag är såååå imponerad och sååååå sjuuuuk avundsjuk på erat mästerverk. Håller själv på o renoverar är som du en glad amatör...tyvärr med en liten plånbok haha. Kan säga helt klart att erat hus är det finaste jag nånsin sett kommer absolut följa din blogg. Nu ska jag fortsätta att kolla igenom din blogg.... Ha en underbart solig dag. Mvh Ulrika

    SvaraRadera
  9. Härliga utomhusbilder!! Man får mycket inspiration på din blogg... det tackar vi för =)
    Ha en trevlig tisdag...

    SvaraRadera
  10. Hittade den här bloggen igår - och kan bara säga att jag är otroligt fascinerad av hur mycket ni har gjort och vilken stor skillnad det är på huset. Huset är otroligt vackert!!

    Jag är lite nyfiken: vid vilken älv ligger ert hus? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varmt välkommen hit och tusen tack!!! Vi bor vid Umeälven.

      Radera
  11. Härligt med all snö! och va vackra bilder :)

    SvaraRadera
  12. Måste få fråga om du var på ikea, fast o andra sidan kan det ha varit någon annan, men kvinnan var så lik dig!

    SvaraRadera
  13. Hej
    Första besöket på din blogg. Vilken fantastisk make ower av ert hus. Ett riktigt livprojekt, gillar den idèn att ha ngt som förenar och utvecklar.
    Lycka till
    Mvh
    Krusidullan

    SvaraRadera
  14. HELT. UNDERBARA. BILDER! Älskar klara vintermorgnar- vilket jag har många här i Schweiz :)

    SvaraRadera

Annonser: