torsdag 10 maj 2012

Att inreda ute

Foto: Stylizimo

Jag har precis börjat som inredningsskribent för ett lokalt månadsmagasin och mitt allra första reportage blev klart här i dagarna. Det är verkligen superkul och lite annorlunda tänk gentemot att skriva här på bloggen. Temat på mitt första reportage är Inreda Ute så mina tankar har snurrat mycket kring balkonger, altaner och uteplatser och den här fina uteplatsen hemma hos norska bloggerskan Stylizimo fick mitt hjärta att picka lite extra. Den stora maffiga lyktan och skärmväggen är ju bara helt galet vackra!

 Några knep för att få till en inbjudande stämning på din egen uteplats är att gruppera dvs samla krukor, lyktor och andra dekorationer i grupp som Nina gjort på det lilla bordet bakom soffan, att skapa rumskänsla och jobba på höjden (skärmväggen och bambun), skapa balans mellan hårt (soffan) och mjukt (pläden), många belysningspunkter (lyktor och ljusslinga) och sist men inte minst mycket textilier i form av kuddar, filtar, mattor och gärna som här i en sammanhållen färgskala. Har man inte tak över sin uteplats kan en platsbyggd öppningsbar sittbänk vara en bra lösning att förvara allt i vid regn. Åh vad det kliar i fingrarna på mig nu!


Vill du inte ha mer fingerkli och inspiration så gör du nog klokt i att hålla dig borta från den nyutkomna boken Ute blir inne av Anna Braun som är fullmatad med inspirerande utemiljöer. Klockren som morsdagspresent till alla trädgårdsintresserade mammor där ute.

Translation: Inspiring patio by Norwegian blogger Stylizimo. Love it!

10 kommentarer:

 1. Åh wow vilken ljuslykta! Den var verkligen inte dålig! :) Jag önskar att jag var lite duktigare på heminredning... Det är så mycket man skulle vilja ha, men inte orken att skaffa sig. ja ja, så är det väl :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är den fantastiskt! Jag drömde till och med om den i natt =)
   Bästa sättet att bli duktigare på heminredning är att titta på och inspirerad av allt och alla men följa och lita på sin egen magkänsla.

   Radera
 2. En kjempe vakker uteplass,helt etter min smak.
  Ha en riktig fin torsdag

  SvaraRadera
 3. Vad lustigt sammanträffande... just idag tipsar jag om just boken Ute blir inne på min blogg. En fantastisk inspirations källa som rekommenderas:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja va lustigt, eller egentligen inte det är ju en helt fantastisk bok!

   Radera
 4. Ååååh så fint!! Jag kommer att bli med uteplats i sommar och blev grymt peppad och inspirerad av den här bilden. Jag älskar dessutom blommor och kommer ha massor på uteplatsen. Nu är det bara värmen som saknas så man kan vistas utomhus.
  Jag såg att du också gillar att påta på i trädgården och tänkte att du kanske skulle vilja se hur jag har det hos mig? Kolla gärna in min blogg. Vi kanske kunde träffas, vi bor ju faktiskt i samma lilla by ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men va roligt med en bloggande bygranne! Jag är totalt nybörjare på det här med trädgård men tycker att det är hur skoj som helst, tyvärr har den trögstartade våren gjort att jag inte känner samma lust som i fjol.... Men men kommer värmen så kommer nog lusten också! Vi får stämma en trädgårdsträff du och jag!

   Radera
  2. Jag ber om ursäkt att jag inte svarat tidigare, är nybörjare på att blogga och trodde att jag skulle få ett mail eller nåt när jag fick ett svar...:P men, men jag lär mig något nytt hela tiden. Vi kanske får ge varann lite tips och hjälp om både bloggande och trädgård. Det vore jätteroligt att träffas! Jag är hemma dagtid så det skulle passa bäst för mig att ses då, hur ser det ut för dig? /Linda

   Radera
 5. Beatrice12 maj, 2012

  Verkligen superfin utebild, vart kan man hitta skärmväggen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är den underbar, jag är också sugen på den! Nina har köpt sin på Norska Kremmerhuset men tyvärr vet jag ingen svensk återförsäljare.

   Radera

Annonser: