tisdag 8 maj 2012

Bloggforum 2012


Jag fick så mycket inspiration, pepp och idéer under Bloggforum i Göteborg att det är heelt galet! Landade sent i går kväll och var så trött att det värkte bakom ögonlocken men kunde ändå inte sova, idé efter idé poppade upp i huvudet och jag vet inte hur många gånger jag sträckte mig efter telefonen för att skriva ner ytterligare en tanke så det blev inte mycket sömn i natt. Men trots att jag är lite lätt sliten och har bytt ut högklackat, gourmemat och hotelllyx mot mjukisbrallor, rostfralla och ett kontor/lekrum som fullkomligt översvämmas av duplo, pusselbitar, och halvätna smörgåsrån är jag fortfarande upprymd av känslan att inget är omöjligt. Mycket tack vare dessa driftiga kvinnor; från vänster Malin Hultqvist, nytillträdd chef för Rum21, Underbara Clara, matentreprenören Monika Ahlberg, bloggforskaren Annakarin Nyberg, Trendenser Frida och Elin Nyström grundare av Stylein. Alla hade de olika erfarenheter, tips, visioner och idéer men gemensamt för dem alla är att de följt sina hjärtan och har en påtaglig passion för det de gör och bara för att man tycker att något är kul betyder det inte att man inte kan tjäna pengar på det! 


Det var första gången jag träffade Isabella Löwengrip och jag tror att det var många med mig som fick sina fördomar spräckta, säga vad man vill men driv, glöd och skinn på näsan det har hon verkligen. 


Men minst lika mycket energi får jag från mina kära bloggkollegor nya som gamla, stämningen är verkligen familjär bland oss inredningsbloggare vi hjälper, peppar, tipsar och lyfter varandra och det finns så mycket idéer och kunskap! Här matas vi av Nordsjö Idé och Designs designchef Per Nimérs kunnande och medan Lagerhaus inställning till bloggare lämnade en del att önska så imponerade Nordsjö Idé och Design. Vi handlar all färg, tapet m.m. där men har aldrig upplevt kedjan som särskilt inspirerande. Sorry men så är det. Men wow vilken kunskap, hjärta och engagemang det finns! Vi fick testa på att skapa egna färgkartor och jag döpte min svagt mintgröna kulör till Dusty Mojito och färgpaletten Caribbean Vintage, håll utkik i butik! 

Är det något dessa två dagar kan visa med all önskvärd tydlighet är det hur fel den här insändaren har. Visst finns det undantag, det gör det alltid men jag och den absoluta majoriteten av mina bloggkollegor brinner för våra intressen och ger oss den på att låta våra passioner ta plats i vårt liv och det om något blir man lycklig utav! Bloggen är ett sätt att hitta sig själv, definiera sina intressen, stanna upp, reflektera, djupdyka och inte minst uppmärksamma det vackra. Många frågar mig hur vi hinner och hur vi orkar med renovering, blogg och barn men detta, att skapa vårt gemensamma drömhem är vår passion och passion är en kraftfull drivkraft. När jag får mail från läsare som är villrådiga om de ska ge sig in i ett projekt liknande vårt så brukar jag be dem rannsaka sig själva vad det är som driver dem. För det är ofantligt mycket jobb, tid och energi som krävs men följer du ditt hjärta är det möjligt att uträtta stordåd och hitta flow och allt bli så mycket lättare! 


Inte sällan när man fotar till bloggen känner man sig udda och besvärlig, inte mist hemma "Vänta, snart får ni äta, mamma ska bara fota maten först." Men i detta sällskap smattrar kamerorna i ett och ingen höjer ett ögonbryn oavsett vad, när och hur ofta man fotar. Skönt!


Vi bodde på fantastiskt fina designhotellet Clarion Hotel Post. Ett k-märkt gammalt posthus där arkitektkontoret Semrén & Månsson tillsammans med den norska inredningsdesignern Anemone Wille Våge verkligen lyckats bibehålla känslan av det gamla posthuset och det industriella men skapat något modernt, påkostat och absolut inte minimalistiskt. Dessutom var personalen urtrevlig. Medan många brukar lovprisa hotellsängar så upplever jag dem mest som en pina. Lakanen är underbara men själva sängen näe usch och fy. När man bor tillsammans med en möbelhandlare som jag så blir man lätt lite bortskämd och inget kan mäta sig mot vår säng. Men på Hotel Post sov jag faktiskt riktigt gott. Inte lika skönt som hemma men riktigt gott för att vara på hotell. Något annat som var gott var maten, lunchen på Familjen, middagen signerad Marcus Samuelsson inte minst godaste frukostomeletten med bland annat ädelost, färsk spenat och feta som serverades av en pratglad och mycket trevlig britt i hög kockhatt. Galet gott!


Och en sista godbit som fick avsluta de två dagarna och som gav mig den sista lilla energikicken att orka med resan hem var handgjord choklad från Flickorna Kanold tillagad med ett stort mått passion! 


Och avslutningsvis ett litet klipp från Västnytt. Jag hoppas och tror att detta kommer att få ringar på vattnet och föra bloggvärlden stora steg framåt! Tack Frida och Milk för ett fantastiskt arrangemang!

26 kommentarer:

  1. Vilket underbart inlägg, fick en härlig känsla av hur träffen var.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, va roligt! Du var saknad men jag förstår din önskan att vara nära förlossningen =) Lycka till när det är dags!

      Radera
  2. Håller med Sandra. Inspirationstillfällen i livet är helt underbara! Man får en så himla kick av det. Lyckliga du som befinner dig i "ruset" efter träffen :) Då huvudet ofta snurrar i 190 med idéer! Lycka till med dem! :)
    /Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det är en härlig känsla att vara i ruset men med två små energiknippen till barn här hemma så hinner jag aldrig tänka en tanke klart innan jag blir avbruten, så själva steget från idé till konkret handling tar sin lilla tid.

      Radera
  3. Vilket härligt inlägg! Det verkar har varit riktigt bra dagar! Jag hoppas att det blir fler gånger för detta hade jag gärna deltagit i!

    Ha det fint!
    Kram Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det var fantastiska dagar och jag hoppas också på fler tillfällen!

      Radera
  4. Åh, vad jag hade önskat att jag hade kunnat vara med. Jättekul att se dina bilder och läsa om hur det var. Hoppas att det blir fler tillfällen :)

    Jag önskar dig en fortsatt fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag hoppas också på fler tillfällen att ses "i köttet" - så värdefullt!

      Radera
  5. Åh, SÅ kul det var att ses! Instämmer verkligen ang fina bilder. Jag lyckades fastna på en del ser jag ;)) hihi!

    Må så gott! Kram Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst var det!!! Klart att kameran dras till en välbehövlig vitamininjektion i ett hav av grått/svart/vitt!
      Kram

      Radera
  6. Tack för fint inlägg! Roligt att läsa om och se bild på alla stora bloggare. Oj vad jag känner igen mig i det där "snart ska ni få äta barn, mamma ska bara ta en bild på maten först". Sitter här hemma o skrattar för mig själv. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi hi jag det är skönt att höra att man inte är ensam =)

      Radera
  7. Oj vilket bra inlägg, här stod allt! :) Jag var på föreläsningen på söndagen, och precis som du säger, jäklar vad kameror som smattrade av i ett enda rum, helt galet. Är jätteglad att jag kunde gå, det var verkligen bra föreläsningar, och det lät som att ni hade det riktigt givande på måndagen också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, roligt att du gillade det!

      Radera
  8. Fina ord! Jag är också fylld av en massa inspiration och idéer(såklart!). Kul även att få ett ansikte på alla fina bloggar man läser, speciellt för mig som var på min allra första bloggträff. Kul att ses Karolina!

    Kram Hanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det roligt att få "träffas i köttet" ibland också, jag hade velat hinna prata med alla men det är ju smått omöjligt tyvärr. Kul att träffa dig som snabbast i alla fall och hoppas vi ses snart igen!

      Radera
  9. Fick ställa in den här gången och det verkar ju onekligen som att jag missade massoooor! Kul att få läsa om allt iaf och förhoppningsvis kommer det fler tillfällen :)
    Hoppas allt är bra med dig.
    Kram Vanja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jättetomt utan min favoritrumskamrat, men nu kunde jag förkylningssnarka utan att oroa mig för att störa din nattsömn i alla fall =) Det kommer fler tillfällen!
      Stor kram

      Radera
  10. Haha, känner igen det där...inte äta än, måste plåta maten först :) Eller kallt kaffe för det ska plåtas först...

    SvaraRadera
  11. Vilken fantastiskt fin sammanfattning av två härliga och inspirerande dagar! :)

    SvaraRadera
  12. Åh, vad jag hade velat vara där ....
    Lyckliga du i rus:)

    SvaraRadera
  13. Vilket underbart inlägg! Och väldigt roligt att träffa dig där snabbt i vimlet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma! Hoppas vi får fler tillfällen att träffas framöver!

      Radera
  14. Åh! vad inspirerande och fint, peppande inlägg du skrivit. Låter som att det var två toppendagar :)

    SvaraRadera
  15. Tack för superbra summering! Hade verkligen sett fram emot detta men nu kom ju dotterns sjukdom istället och ibland blir livet inte som man tänkt sig...

    Kram Karin

    SvaraRadera

Annonser: