torsdag 17 maj 2012

En hjälpande hand


Att renovera med små barn är ett äventyr. Milt uttryckt. Att utesluta dem ur processen skulle gå både snabbare och smidigare men för oss är det en självklarhet att de ska känna sig delaktiga. Ofta går det över förväntan men i kväll när lilla T och J skulle grunda väggarna i vardagsrummet tog vår lilla lärling ut svängarna lite extra. 


Valda delar av skapandet som även innefattade hår, mage, ben, rygg, fötter, ett par små vita fotavtryck på hallgolvet och vita märken på vår nylaserade panelvägg...

Translation: Our little helper... 

21 kommentarer:

 1. Starkt att ni har det tålamodet, vi har inte det när vi renoverar...

  SvaraRadera
 2. Håller med tidigare talare, imponerande att ni orkar involvera barnen! Men ni är ju grymma ;)

  SvaraRadera
 3. Men hur tusan fick ni bort färgen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick supersmidigt faktiskt, stoppade henne i badet och skrubbade med en sån där peelingtrasselgrej. Men så var det ju vattenbaserad färg också, tur var väl det.

   Radera
 4. Ha ha ha! Men va jobbigt :) Hoppas ni lyckades få bort färgen från både barn och väggar/golv.
  Snygg bild dock på handen!

  SvaraRadera
 5. Men visst är det lite mysigt också! Gulligt! :)
  /Sofia B

  SvaraRadera
 6. Oj då.. Får mig att tänka på ett renoverat hus jag såg i en tidning där de sparat små vita barnfotavtryck på trägolvet som hade kommit till när barnen skulle hjälpa till vid ommålningen.. Det var väldigt sött!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har ett svagt minne av det reportaget jag med! Men de här spåren såg inte ut som fötter mer bara som ett stort antal vita fläckar...

   Radera
 7. Åh klart barnen får vara med :) Ett tag ritade vår tjej hela ritblock fulla av långa raka streck. Vad är det du ritar undrade vi? Lister, mamma, jag målar lister...!
  Bara lite renoveringsskadad ;)

  SvaraRadera
 8. Herregud vad ni inspirerar! Har nu kollat igenom HELA bloggarkivet och är såå himla fascinerad av allt jobb ni lagt ner, och lägger ner, på detta underbara hus! Hade själv aldrig kommit på tanken att förvandla ett sådant fult (jo men faktiskt) hus till mitt drömhus! Har sparat ner måånga bilder som numer ligger i min inspirationsmapp som jag kan kika på tills det är dags för mig själv att flytta till hus, och nu kanske även jag(!) vågar mig på lite större projekt än vad jag tidigare tänkt mig!
  Ni har gjort ett fantastiskt jobb och jag är så spänd på att se mer av era renoveringar i framtiden! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tusen tack Lisen, jag blir så himla glad när det vi gör kan inspirera andra, det betyder massor för mig! Hoppas du hittar ett eget projet att sätta tänderna i!

   Radera
 9. "En hjälpande hand"? Nja...förmåga, vilja att sätta gränser för sitt barn??? Typ; det finns tillfällen när du/ni inte ska vara delaktiga....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj här tänker vi helt olika du och jag. Kan inte för mitt liv förstå varför en 4åring INTE skulle få vara med och måla? Det är ju genom att få förtroendet man kan växa. Och det är så mycket driv i vår dotter att om hon skulle förbjudas att måla skulle hon med allra största sannolikhet göra det i smyg och då säkert på någon helt olämplig yta, typ bilen som min sambo gjorde när han var i samma ålder och inte fick vara med och måla om huset..... Nej det är självklart att de ska vara delaktiga!

   Radera
 10. Klart att barnen ska vara med. Det är så dom lär sig.

  Små fotavtryck kan ju vara en läcker inredningsdetalj? :)

  SvaraRadera
 11. All hjälp är bra hjälp !! :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 12. :-D En helt annan fråga, vad är det för stor härlig badrumsmatta ni har som syns i inlägget om ert bad/duschrum? Letar en sån men hittar bara små :-/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen badrumsmatta utan en helt vanlig matta och det funkar ypperligt. Men välj en matta i ett material som torkar snabbt och inte luktar skumt när det blir fuktigt.

   Radera
  2. Anade nästan det, tack för tipset!

   Radera
 13. underbara bilder, klart dom ska vara med och fixa. är värt den extra mödan när man ser hur stolta dom blir!

  kolla in min blogg! KLALKdaily.com

  SvaraRadera

Annonser: