söndag 3 juni 2012

Barnkalas-bild-bonanza


Idag har vi haft barnkalas för hela slanten här hemma och jag som aldrig arrangerat ett barnkalas och inte heller varit på ett i vuxen ålder måste säga att det gick långt över förväntan. Det är första riktiga barnkalaset för lilla T och jag har fått höra både en och två avskräckande historier innan men dagen fortlöpte utan gråt och bråk mellan de åtta små gästerna och huset står kvar. Det tråkiga vädret gjorde att vi höll oss inne och ägnade oss, förutom blodsockerhöjning och paketöppning, åt de tre aktiviteter som lilla T valt nämligen minidisco med två låtar; Popular och Dansa Pausa, fiskdamm och "sätta svansen på musen". 


Jag hade en plan till tårtorna men efter två misslyckade försök i går blev det köpesmarängbottnar i stället. Piffade till dem med pastellfärgade minimarschmallows, maränger, strössel och som toppdekoration kaninen Pella utklippt från Alla Balla Kalaskitet från ICA. Ett kit jag varmt kan rekommendera till alla som ska ställa till med barnkalas muggar, tallrikar, placeringsskyltar, godispåsar, blåstutor, servetter, pappglasögon och en sätta svansen på musen poster för sex personer, allt för överkomliga 99kr.



Jag slängde in en utav godispåsarna i färgkopiatorn och klippte ut de små figurerna, limmade ihop dem rygg mot rygg med en bit grillpinne emellan och stack ner dem i köpesmuffins som jag toppat med Marschmallows Fluff (marshmallows på burk) och jordgubbsströssel. 


Hela lilla muffinsfamiljen. Försvinnande goda!


Jag klippte ut svarta mustascher i lite styvare svart papper (mallen följde med kitet) och fäste dem med en liten tejpbit på sugrören. Jag skulle lätt kunna tänka mig att ha sugrörsmustascher på vårt bröllop också!


Som inbjudningskort använde jag pappglasögonen, skrev en hälsning på baksidan, slog in dem i silkespapper och sedan åkte jag och lilla T ut på superhemligt uppdrag en kväll och stoppade inbjudningkorten i brevlådorna. Mycket spännande!


Sparkcykeln har inte stått stilla många sekunder sedan hon fick den och ridskorna modell mini har hon i stort sett bara tagit av sig när hon ska sova. Jag kan varmt rekommendera jodhpurs till alla små ryttare där ute i stället för ridstövlar i konstläder som är klumpiga, försvårar ett korrekt skänkelläge och blir dessutom tokvarma på sommaren. Jag beställde Ts jodhpurs här. Vill man slippa spån och annat i skorna så kan man komplettera med ett par shortchaps.


En sprudlande glad nybliven 4-åring.

13 kommentarer:

  1. Super herlig! Synes du gjort en aldeles strålende jobb i å arrangere barnkalas!!

    ps: Din blogg er en av mine favoritter - jeg kommer tilbake hit, igjen og igjen, for å hente inspirasjon til vårt eget renoveringsprosjekt!

    :) Ha en fin uke!

    SvaraRadera
  2. Wow vilken sockerkick jag fick av att titta på dessa bilderna, ser super härliga o goda ut. Hehe =)

    SvaraRadera
  3. Vad härligt det ser ut!!

    SvaraRadera
  4. Verandan är så snygg att jag dör :)

    Fint kalas oxå, enkelt å svinga ihop om man inte vill lägga flera veckor på förberedelser. Skall nog köpa alla balla kalas boken som inspiration (jag lägger gärna flera veckor på ett tema kalas ha ha ha.. har man inget bättre för sig så ;) )
    Tack för fin blogg (den hänger sig inte lika mkt längre.))
    //Lisa

    SvaraRadera
  5. Vilket superduperkalas! Och Grattis till det fina reportaget i DI!

    SvaraRadera
  6. Finns inget man blir så glad av som barnkalasbilder :-) Vi använde samma kit när våran T blev fyra! Enkelt och urgulligt :-)

    SvaraRadera
  7. GUUUUUUD så fiiiiiiiiint!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  8. Du är så himla duktig på att pyssla och fixa. Ser supermysigt ut!

    SvaraRadera
  9. Oj så mycket fint du hade pysslat till! Och mustascherna var ju bara hur roliga som helst! Det var verkligen ett roligt tips, det måste jag komma ihåg på något sätt :)

    SvaraRadera
  10. Ska ha kalas för mina tvillingar i helgen så tack för tipsen!

    SvaraRadera
  11. Vad kul att jag hittat din blogg! - via mokkasin. Känner på mig att jag kommer börja följa.. Funderar på om det var ert hem jag fastnade för för några år sen i elle interiör... Har inte hunnit titta runt så mycket än att jag kan avgöra. Men iallafall: superfint!

    Ha en fin vecka!

    Nanna
    Så fint jag vill

    SvaraRadera
  12. Vilka härliga bilder från kalaset! =)

    Kram Annelie

    SvaraRadera
  13. Stort Grattis till 4- åringen! Tiden rusar verkligen fram och dom har verkligen blivit stora våra små. Ser ut att ha varit ett toppenkalas! Sköt om er :-)

    SvaraRadera

Annonser: