torsdag 21 juni 2012

Hundkex - en tankeställare


Har ni tänkt på hur oerhört vackra hundkex är? De är så skira och gracila och skulle kunna säljas dyrt hos floristerna. Men eftersom de växer som ogräs och hittas i var och varannan dikeskant ägnar många dem inte en andra tanke. Synd på så vackra blommor. 
Känner ni till Joshua Bell experimentet som Washington Post gjorde 2007?  Det brukar cirkulera runt via mail och facebook med jämna mellanrum och med rätta, det är en sådan viktig tankeställare. Joshua Bell, en av världens bästa musiker, spelade inkognito i tunnelbanan och av de 2000 människor som passerade fick han mest uppmärksamhet av en treårig pojke. De flesta andra lyfte inte på blicken. Ja frågan är alltså om vi verkligen ser och uppskattar det vackra runtom oss? Jag vet att jag har en bra bit kvar men att bloggandet har gjort mig så mycket bättre på det. 


Bättre på att fokusera på det vackra även när golven är täckta av stenmjölsdamm och leksaker ligger spridda överallt. 


Ett hundkex fick även gästspela i min munblåsta damejeanne som jag hade turen att hitta uppe på vår vind. I en perfekt mintgrön nyans och allt. Lycka!


Ett annat fynd jag gjort bland det "skräp" som förra ägaren lämnade efter sig är de gamla originalfönstren till huset. Nu står en utav karmarna, naken, nött och sargad med en historia att berätta, på byrån i hallen.

Med denna djupa lilla utsvävning vill jag också passa på att önska er alla en riktigt riktigt skön midsommar! 

Translation: Cow parsley - such a beautiful plant! Have you taken time to appreciate it?

17 kommentarer:

 1. Åh, hundkex är verkligen en vacker blomma. Tänk hundkex runt en gammal sliten gärdesgård. Det är lantlig idyll på hög nivå!

  Trevlig midsommar :)

  /Cecilia

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka! Plockade en stor bukett hundkex imorse till vår trädgårdsfrukost. Himlans fint. Känner totalt igen mig i det där med att kunna se det vackra mitt i allt. Att uppskatta livet fullt ut. Ha en fin midsommar! O tack för all fin läsning du ger.

  SvaraRadera
 3. Ja, många gånger glömmer man nog att reflektera över det vackra i vardagen... Hundkex är fantastiskt vackra! Plockade själv in ett fång här om dan men då jag upptäckte att hela buketten gungade och att det berodde på att det kryllade av svartmyror i kronorna åkte den snabbt ut... huh!

  Tjusiga fynd du gjort!

  Trevlig midsommar!
  Kram, Sofie

  SvaraRadera
 4. Så kul att du tog upp just hundkex, tänkte själv va trendig i vitt & funderade på att göra en tät hundkexkrans istället för den traditionella ängsblomskransen på huvet :))Glad midsommar från Josephine

  SvaraRadera
 5. En gammal Vännäsbybo22 juni, 2012

  Oj så otroligt fint ni gjort :-) Det är verkligen skillnad mot det gamla rucklet som stod där innan.
  Jag kan inte skriva alla mina intryck för då skulle det bli en hel roman men nu har jag hittat hit och lär följa din blogg.
  Ha en riktigt härlig midsommar

  SvaraRadera
 6. Precis min åsikt gällande det mesta!
  Från designade lampor till människor. Det är inte vem du är utan hur du är som är det viktiga :-)

  Ha en skön midsommar och njut av det som är gratis!

  Kram Helene

  SvaraRadera
 7. Jag minns att jag plockade en stor bukett med hundkex, som växte längs fårhagen, som barn. När jag kom hem med dem fick jag berättat för mig att det minsann var ogräs... Det har aldrig varit begripligt för mig. Jag älskar små vita blommor i mängder!

  Jättefint du har prytt hemmet!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag bara älskar hundkex! Hemma har jag tyvärr inga än på vår lilla äng, så nu har jag grävt upp lite rötter hemma hos min mamma och hoppas att de ska t sig.
  Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Glad midsommar!

  Ja, många har sånt fullt sjå att leta nya, bättre saker att de missat vad de har framför näsan. Oftast behövs nån större olycka tyvärr, för att man ska få upp ögonen för det man faktiskt har!

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 10. Som vackraste spets! Hundkexet är inbjudet till min trädgård och bäddar försiktigt in gräsmattans slut (som synes på min blogg idag).

  Ha en finfin lördag,
  Rebecca

  SvaraRadera
 11. Min yngsta dotter har just lärt sig hur hundkex ser ut. Ett ganska roligt namn på en blomma tycker hon, och det är det ju.
  Att vara mer närvarande i nuet är verkligen en av fördelarna med att blogga. Det har du väldigt rätt i.

  SvaraRadera
 12. Vill inte vara petig men det stavas hundkäx... I övrigt håller jag med, vacker blomma och jättefin blogg :)

  SvaraRadera
 13. Fint skrivet och mycket tänkvärt! Låste en text på jobbet i helgen och kom att tänka på ditt inlägg. "Den verkliga upptäcktsresan handlar inte om att upptäcka nya länder utan att se med nya ögon." (Marcel Proust, 1871-1922)
  Kram och tack för att du öppnat upp mina ögon så att jag nu ser hur vackra hundkex är! ;)

  SvaraRadera
 14. Hej Karolina!
  Visst är de vackra?! Jag håller helt med dig! Hundkex är fantastiska! Stora ståtliga, lätta att plocka och översållade med små små skira vackra blommor. Hur kan det bli ogräs? (tänker på vad Elin skrev i sin kommentar).

  Naturliga blommor och växter är väldigt vackert. Jag skrev om ormbunkar på min blogg, http://elsapahalso.blogspot.se/2012/06/ormbunkar.html . Och jag kan inte få nog! Vilket fantastiskt bladverk! Jag plockar, byter ut och tar in igen. Likadant med hundkexen, som jag har i fönstret i hallen.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 15. Ja hundkex är verkligen vackra! Men tyvärr "fäller" de så snabbt när man tagit in dem.Blir drivor med små blommor på bordet. I varje fall hos mig, som har jättevarmt inne på sommaren... :(

  SvaraRadera
 16. hejsan! vilket fint hus ni har, vi fundera just på att börja renovera badrum och jag har tänkt nått i samma storlek och stil som ni har. :) På hur många kvadrat ligger ert badrum?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Va roligt att du gillar! Vårt badrum är på 16 kvadrat.

   Radera

Annonser: