torsdag 21 juni 2012

Gatsten - del 3


Nu har vi börjat knacka oss fram åt andra hållet, bort mot verandan. På den här sidan av huset har vi valt en böljande form på gången som blir en fin kontrast till husets raka linjer. Mellan huset och stengången ska jag anlägga en rabatt och min hjärna går just nu på högvarav hur jag ska få till det. Det stora huset och den höga grunden kräver lite höjd i planteringarna men takras på vintern ställer till det en del. Dessutom är det skugga större delen av dagen förutom ett par timmar på eftermiddagen vilket begränsar urvalet en aning. Dessutom bor vi på gränsen mellan zon 5 och 6 vilket begränsar urvalet ytterligare. En utmaning men det ska nog gå! Som kantstöd in mot den blivande rabatten ska vi mura upp en låg mur av storgatsten och som kant ut mot gräsmattan väljer vi helt enkelt ut de allra största smågatstenarna. Vid första anblicken ser alla stenar likadana ut men snart inser man hur olika de faktiskt är och det gäller att lägga rätt sten på rätt plats.


En sak är i alla fall säker - 25 ton sten gör att vi inte behöver besöka något gym i sommar heller =)

Translation: Our work with the garden paths continues.9 kommentarer:

 1. Jag kommer att vilja veta ALLT om hur du tänker med rabatten sen. Vi har samma problem. Utan höjd ser det ut som en piss i Missisippi och skuggan ligger på nästan hela dagen och så takras på det.. svårjobbat. Blir kul att se hur du gör sen!! Kram!
  Blir GÖRsnyggt med stenen!

  SvaraRadera
 2. det är så vackert och fint! men vad arbete! Vi lägger också vår egen uppfart och det var det svåraste jag någonsin prøevet! Jag älskar den böjda form! verkligen njuta arbetet och ha en underbar dag. Tack för att vi måste följa!

  SvaraRadera
 3. Jag skulle ha planterat en hop med olika barrväxter där, tex olika formklippta, bollar och krypande. Kanske det finns nån sorts rhododendron som skulle överleva hos er också?

  SvaraRadera
 4. Jag är ofta inne och tittar på hur fint ni har det och ännu får det! Supersnyggt! Visar åt sambon och säger "jag vill också ha sådan gatsten"... Vi har vårt hus placerat på samma sätt med skugga i samma knut. Vår trädgårdsplanerare tyckte att vi skulle plantera perenner såsom astilbe och funkia, de klarar både skugga och snöras. Men vi följde inte hans råd utan har planterat rhododendron som vill ha skugga med några små barrväxter (höga barrväxter menade han att dör av snöraset). Vi ska se hur de klarar av snön, vi försökte dock placera rhododendron så nära huset som möjligt. Hälsningar från andra sidan "botten", Österbotten - Vasa!

  SvaraRadera
 5. va fint det blir! :)

  // sarajosefin.blogg.se

  SvaraRadera
 6. Ann-Sophie Gotland21 juni, 2012

  Otroligt snyggt, kul att titta in lite då o då o se hur allt växer fram :)
  Tack för en inspirerande blogg!
  mvh ann-sophie

  SvaraRadera
 7. Bronsrodgersia, höstsilverax, ormbunkar och kanske något som klättrar?

  SvaraRadera
 8. Hej såg att du va från undrade om du kunde tipsa din vänner om mitt sommar fik? Omm du undrar med och är intresserad hör av dig till mig ha en bra dag :)

  SvaraRadera
 9. Det blir så sjukt bra, ni är så himla duktiga! Kan du inte smitta av dig lite energi? :)

  SvaraRadera

Annonser: