måndag 10 december 2012

Lucka 10 - Markslöjd


Dagens lucka presenteras i samarbete med Markslöjd - Lights of Scandinavia och en valfri lampa ur serien Ekelund står på spel. Värde mellan 445 och 1495kr beroende på modell.  

För att vara med och tävla behöver du bara svara på följande frågor;

1. Ekelund finns i fem olika modeller, vilken skulle du vilja vinna. Motivera kort varför?
2. När köpte du en lampa senast? Berätta kort hur beslutet och köpet gick till.

Tävlingssvaren kan du lämna direkt här i kommentarsfältet, på Facebook eller maila till itsahouse@hotmail.com, märk mailet Markslöjd. 

Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vi säger grattis till Maria Lundin! Ett mail väntar i din inbox. 

Tävlingen hålls öppen ett dygn och så snart en vinnare utsetts uppdateras detta inlägg med info. Vinnaren utses av Markslöjd och ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

101 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja ha den stora taklampan att hänga i köket.
  Minns inte när jag köpte en lampa senast... har länge velat ha en ny i köket,men som arbetslös måste man prioritera bort såna saker, tyvärr :(

  Eva / loppan_63@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. 104635- taklampan skulle vara riktigt fin över köksbordet!
  104345- skulle passa bra på skrivbordet i min pyssrlhörna jag håller på att göra i ordning ;)
  Svårt att välja mellan dom!

  Senaste lampan jag köpte var nyligen, ett vitt ljushus fast med el :) Det var inte alls svårt att välja, den blev lite "barnslig" och passade perfekt i minstingens rum :) Priset var också okey då jag köpte den på Ge-Kås i Ullared! Perfekt ställe att fynda på som mammaledig ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. 1. Vägglampan! Den skulle vara fin som punktbelysning över en byrå i hallen.
  2. Jag köpte en lampa senast i januari. Flytt till ny stad (och nytt land) och ett helt bohag skulle köpas in. Vi åkte till det stora kända möbelvaruhuset och köpte det som vi tyckte var finast på varje avdelning, inkl lampavdelningen.

  SvaraRadera
 4. Camilla Thåström10 december, 2012

  denna taklampan 104635 hade jag satt upp i mitt kök, tror den hade trivts där .Den som hänger där nu har jag fått av min pappa för 23 år sen och den fungerar bra men ombyte förnöjer så den har gjort sitt nu.
  I sommras var jag på ikea och köpte två lampor att ha i sovrums fönsterna och än så länge fungerar dom
  MVH
  Camilla Thåström

  SvaraRadera
 5. Det skulle helt klart bli denna lampa, Ekelund. Den skulle få lysa upp mitt matbord i vårt förhoppningsvis nya kök.
  Jag köpte en äldre lampa i all hast denna sommar. Det blev en antik variant som är alldeles för guldig och vulgär, men den är omtyckt och spännande.
  Frida

  SvaraRadera
 6. 1. 104697 skulle jag vilja vinna, den skulle hamna i köket där just ny taklampa står på listan över saker att inhandlas.

  2. Mitt senaste lampköp är en (skulle det visa sig) helt värdelös tillfällig taklampa till vardagsrummet som hänger där i väntan på lampan med stort L. Jag älskar lampor och belysning så den där lampan stör mig varenda gång jag går in i rummet, men det behövs ju en lampa där medan jag letar efter den rätta!

  SvaraRadera
 7. 1: jag skulle vilja ha taklampan, nr.104635. Vi har nyligen köpt ett hus och längtar efter att sätta vår prägel på det! Har letat en lampa men inte hittat ngn bra -tills nu!! Lampan vore perfekt i vårt lantliga kök.

  2. Har ett minifönster i vårt hus så jag letade en vit, liten lampa.

  Jeanette, Sandviken

  SvaraRadera
 8. 1. Jag skulle vilja vinna lampan 103635. Fast jag skulle inte ha den själv utan ge bort den till mina föräldrar. De har en liten svagt lysande lampa över köksbordet. Denna ska de få i julklapp.
  2. Köpte senaste lampan på loppis, där jag oftast hittar mina lampor faktiskt. Det var en orange sänglampa och den gillade jag direkt när jag såg den.

  SvaraRadera
 9. 1. Jag skulle vilja vinna lampan 104697, den skulle hamna fin fint ovanför mitt köksbord.

  2. Mitt senaste lampköp var två likadana golvlampor som lyser upp mitt vardagsrum så fint!

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Jag skulle välja taklampan http://www.markslojd.com/sv/node/8459 den skulle passa så fint i mitt kök som är inrett i en gammadags stil, jag älskar gamla saker. Jag skulle säkert så småningom komplettera med ytterligare lampor ur samma serie då jag nu är förälskad.

  Mitt senaste lampköp var ett loppisfynd. Köpte en taklampa från 20 talet med små glasskärmar. Såsmåningom skall elen dras om så att den kan hänga i mitt vardagsrum, kanske blir det ett projekt för julen

  Mvh Lotta Hellström
  lottahellstrm@yahoo.se

  SvaraRadera
 11. Ja skulle vilja vinna taklampan! Den skulle passa perfekt i köket över diskhon. Vi bor i en gammal skola med lite eluttag å dålig belysning. Detta prioriteras tyvärr inte då ja är föräldraledig å vi har andra mer prioriterande renoveringar! Så ja diskar å lagar mat i begränsat ljus.

  Mitt senaste lampköp var en grislampa som ja buda hem från tradera. Ja älskar lampor så ja varierar en hel del

  Mvh Liza
  Lizai84@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Jag skulle vilja ha golvlampan 104346 då jag länge velat ha en golvlampa bredvid soffan för att kunna sitta där och läsa.

  Mitt senaste lampköp var ett riktigt loppisfynd! Köpte en lampa för 30:- och när jag kom hem och googlade insåg jag att den var värd 2000-2500:-

  fannnie@hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Den stora taklampan. Vi bor i en liten lägenhet där jag tycker att en stor lampa bryter av snyggt. Den här är lite industri, även om den är svart vilket bryter av ytterligare i ett rätt avskalat hem.

  Senast jag köpte en lampa var vår ledbelysning som vi har bakom våran gardinskena i vårt fönsterparti (3,6m brett) samt i ett nybyggt vinställ. Skit snyggt och grym mysbelysning. Belysningen bakom gardinskenan ger också ett fin belysning ute på balkongen en sen sommarkväll.

  SvaraRadera
 14. Jag skulle vilja ha den snygga vägglampan! Den skulle vara perfekt på väggen bakom "mitt" hörn i soffan! Då kan jag sitta och läsa en bra bok eller inredningstidningar när sambon har fått tag på fjärrkontrollen och han väljer kanaler :)

  Mitt senaste köp var faktiskt så sent som förra veckan! Fyra stycken "nakna glödlampor" med tygsladdar som jag ska hänga upp i kök och vardagsrum så fort adventsstjärnorna åker ner!

  SvaraRadera
 15. Om jag vann, så skulle jag helst vilja ha EKELUND PENDANT ORB (artikelnr: 104697). En mycket enkel och stilren lampa i den mest perfekta formen.

  Sist jag köpte en lampa var på loppis, en kökslampa. Men, den hänger inte ovanför käksbordet, den står i källaren. Den passade inte så bra som jag trodde att den skulle göra.

  SvaraRadera
 16. 1) Jag vill vinna taklampan- Ekelund Artikelnummer: 104635. Den är en blandning av modert med sin mattsvarta stil, industriell stil och gammalt 1800-tal. Så läckert!den skulle inspirera till att ta ut svängarna mer i mitt eget hem.

  2) Den sista lampan som kom in i mitt hem var bestämt fyra stycken golvlampor i metall och vitt som vi fick med på köpet när vi köpte en soffa på Blocket, vilken bonus! Alla var jättefina. Någon annans skräp blir mitt nytt!
  Anna ( anna@knekt.se)

  SvaraRadera
 17. Jag skulle gärna vilja ha den fina bordslampan, 104345. Den skulle passa så fint på sideboardet i vardagsrummet.

  Jag äälskaar lampor och mitt senaste inköp var 3 ljusstakar till köksfönstret.

  Elin
  elin.brannstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 18. 1, Jag hade valt denna: http://www.markslojd.com/sv/node/8563
  Är på jakt efter ett matsalsbord till vardagsrummet och denna lampan hade vart perfekt att lysa upp bordet.
  Gillar verkligen den enkla med otroligt fina kupan. Känns både modernt & gammalt.
  2, Sista lampan in var en fönsterlampa som jag köpte begnagnad för 40kr. Superfin äldre lampa, ett bra fynd :)

  linaeckerstrom@hotmail.se

  SvaraRadera
 19. 1. Jag skulle vilja vinna denna:
  http://www.markslojd.com/sv/node/9813
  Varför? För att den skulle passa så perfekt över vår ena köksbänk.

  2. Sista lampan till detta hem var faktiskt två lampor. Köpta på sopstationen i Malmö. En till sovrummet, 5armad "guldig" (vet inte vad det är för material alls) och med fina glaskupor.
  Den andra till vardagsrummet var också 5armad, en äldre modell med tygskärmar och "tofs" på stången.

  annkina@gmail.com

  SvaraRadera
 20. Hej!

  1. Jag skulle vilja ha taklampan 104697 då jag är sugen på en ny lampa att hänga över köksbordet och denna skulle passa perfekt där.

  2. Sist jag köpte lampa var då vi behövde en till just köket. Jag ville ha en lite större lampa i dovare färg som skulle bryta av snyggt i vår ljusa del av köket. Då budgeten tyvärr inte var speciellt bra och vi inte hade råd att köpa den typ av lampa som vi föredrog valde vi istället att satsa på en billig en så att vi istället skulle ha råd att spara ihop till vår drömlampa. Vi har en bit kvar.

  (lisa_moen@hotmail.com)

  SvaraRadera
 21. 1. Jag skulle bli jätteglad över deras golvlampa med artikelnr 104346. Vi har just flyttat till ett litet hus från 1700 talet i Småland från Luleå och vill inreda i en stil som passar huset. Så våra tidigare lampor blev helt fel här:-(. Men denna skulle passa perfekt!

  2. Sista lampan jag köpte var en liten skrivbordslampa som man nyper fast i skrivbordsbänken så man kan rikta läsljuset. Det var på Jula jag köpte den, tror jag, för flera år sedan.

  Jenny Youngström
  yonex19@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. Om jag hade turen att vinna så skulle jag välja den här
  http://www.markslojd.com/sv/node/9813
  Jag skulle sätta den ovanför köksbordet eller vardagsrumsbordet och den skulle
  bryta av väldigt snyggt mot inredningen jag har.

  Mitt senaste köp av lampa var en kristallkrona från åhlens.

  evelina_stenberg@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. 1. Jag skulle vilja vinna: http://www.markslojd.com/sv/node/8043 eftersom ljuset i vardagsrummet inte är så stark och jag skulle vilja ha en läslampa nära soffan.

  2. Det var över ett år sedan, en taklampa från IKEA.

  cami.sjo@gmail.com

  SvaraRadera
 24. 1. Jag skulle välja lampan på din bild. Just nu äter vi i mörker och en sådan lampa skulle passa perfekt i den nyrenoverade matsalen.
  2. Den senaste lampan jag köpte var en mintgrön skärm från Lagerhaus. En rätt stor, sådan som bara är en metallstomme. Det krävdes rätt mycket trixande för att få hem den på flyget från Stockholm :)

  SvaraRadera
 25. 1. http://www.markslojd.com/sv/node/8459 skulle passa så fint ovanför köksbordet. Mycke finare än de vi har nu.

  2. Senast jag köpte en lampa var i farten på IKEA, kom på mitt i allt att det behövdes två nya lampor till flickornas fönster. Inte speciellt genomtänkt eller fina lampor utan ett köp i farten.

  Micholina@live.se

  SvaraRadera
 26. 1. Jag skulle välja den här: http://www.markslojd.com/sv/node/9865 stora runda lampan och placera den ovanför mitt skrivbord för att ha en snygg och bra arbetsbelysning när jag sitter och pysslar!

  2. köper väldigt sällan lampor, senast uppdaterade jag en gammal IKEA lampa genom att vika 100.000 pappers loppor och fästa på med limpistol.

  alexandra.sjoberg@hotmail.com

  SvaraRadera
 27. Jag skulle vilja ha den dubbla taklampan eftersom jag ska flytta och kommer att få en köksö där den skulle passa perfekt.

  Senaste lampan jag köpte var den helt underbara taggtrådskronan av Tove Adman, den ger ett helt fantastiskt skuggspel. Kärlek vid första blicken.

  SvaraRadera
 28. 1. http://www.markslojd.com/sv/node/8563 eftersom den på ett trendigt sätt är en blandning mellan stilrent och rufft industiellt - snyggt! Passar perfekt till att lysa upp ett bord oavsett om det är ett arbetsbord, matbord eller ett soffbord, men helst vill jag ha det över köksön.

  2. Mitt senaste lampinköp var ett impulsköp (som de flesta av mina lampinköp varit) av en gammal arbetslampa. Hittar man en snygg lampa så hittar man även det perfekta stället att placera den på hemma. Arbetslampan lyser nu över ett sideboard i köket.

  ida(a)koolmeister.se

  SvaraRadera
 29. 1) Vi får ofta kommentarer om att vi saknar en lampa ovanför vårat köksbord. Vår kontring är att vi helt enkelt letar efter den rätta. Och det är faktiskt sant, till 110%, även om letandet nu pågått i 6 år, dvs sedan vi köpte vårat hus.
  Lampan med artnr 104635 ÄR perfekt och skulle få den minst sagt mest omtalade platsen i vårat hem!

  2) Sista köpet av lampa resulterade i 3 köp av lampor. Jag älskar den kombinerade industriella/romantiska/gammeldagsa inredningsstilen och blev fullkomligt kär när jag för 3 år sedan fann lampfoten av målat trä i vitt på Åhléns. Detaljerna var lite snidade och som "hatt" valde jag en lite stramare skärm med ett broderat trä på. Två av lamporna pryder min och min mans sovrumsfönster och den tredje står i vår dotters rum som ligger bredvid vårt.

  Hälsningar Suzanne Selander
  snuzen@hotmail.com

  SvaraRadera
 30. 1. http://www.markslojd.com/sv/node/8459. För att den är GÖRSNYGG!

  2. Senaste gången jag köpte en lampa var den första snygga jag köpt, det var på en loppis med vit fot och en häftig glaskupa upptill. Men innan det har jag bara köpt billiga massproducerade grejer eftersom det var när jag flyttade hemifrån och skulle ha SJUKT mkt grejer samtidigt, så nu vore det kul med ngt riktigt snyggt över köksbordet

  sanna.delab@telia.com

  SvaraRadera
 31. 1. Skulle helst vilja vinna golvlampan då den skulle passa perfekt i vår nytapetserade hall.
  2. Senast jag köpte en lampa var på en loppis där de hade en jättesnygg fönsterlampa med vågmönstrad kant och glasknottror över hela skärmen. Fantastiskt fin och bra pris. Vi hade letat lampa till vardagsrummet länge och väl och såg till sist denna. Det var som en uppenbarelse. "Den!" utbrast jag. Har aldrig ångrat mig.

  SvaraRadera
 32. 1. Jag skulle vilja ha lampan som du har använt till tävlingen. Den skulle passa bra i mitt kök:).
  2. Senast jag köpte en lampa var i april månad då jag flyttade till min nya bostad. Jag köpte Varmluft från Ikea, det är en fin och billig lampa men den passar inte riktigt i köket.

  dijanaa85@hotmail.com

  SvaraRadera
 33. 1. Jag skulle vilja vinna denna med artikelnr: 104697 http://www.markslojd.com/sv/node/8563, den skulle min son få till sitt rum som vi ska börja renovera efter jul.

  2. Mitt senaste lampköp blev superbra, en mässinglampfot från loppisen för några tior som jag sprayade svart och sen hittade jag en mörklila skärm på Hemetex REA så det blev i slutändan en väldigt billig och fin lampa.

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 34. Jag skulle helst vilja vinna "Dubbellampan" den som är på bilden (Artikelnummer: 104635) den skulle bli grädden på moset över våran köksö! I dagsläget hänger där en pendellampa men den lyser upp bara halva ytan.
  Att vinna dubbellampan skulle vara för bra för att vara sant!!!

  Mitt senaste lampinköp var till fönstren i våran hall, det var fina vita lite grövre lampfötter med linnefärgade lampskärmar som ger ett mysigt sken.

  Veronica Tirén
  sollenkrokaby@gmail.com

  SvaraRadera
 35. 1) den här skulle jag vilja vinna
  http://www.markslojd.com/sv/node/8459

  2) Mitt senaste köp var en liten kristallkrona. Jag letade efter något som skulle passa min silver relief tapet i hallen. Möblerna går i vitt men jag ville inte ha en vit lampa så då såg jag en liten kristall krona med silverfärgad grund som jag bara visste att den ska jag ha!

  sarah björn
  sassigasarah@hotmail.com

  SvaraRadera
 36. 1. Vill vinna: http://www.markslojd.com/sv/node/8563
  2. Köpte en lampa i förra veckan till barnrummet. Det var ett spontant köp men plafonden med moln på vad bara så fin och till ett riktigt bra pris så jag var tvungen att köpa den.

  SvaraRadera
 37. 1. Jag skulle vilja vinna vägglampan! Den skulle vara perfekt över vår fina säng med specialgaveln som min sambo har byggt!
  2. För ett år sedan flyttade vi till en större bostad och jagade runt efter fler taklampor i några månader... Eftersom det var innan vi tapetserade om och fick ordning på möblerna valde vi att leta efter eleganta, enkla och stilrena lampor som vi kan ha oavsett hur resten av rummen ser ut. Några lampor blev lite mer annorlunda impulsköp men de flyttade vi till mer passande rum senare!

  /Ellen
  ellen(dot)ljung(at)hotmail(dot)com

  SvaraRadera
 38. 1. Jag gillar verkligen lampan du visar! Den hade passat perfekt över vårt köksbordet i vårt nya kök! Men golvlampan är ju inte tokig heller...
  2. Köpte en badrumslampa för några veckor sedan.. Helt ljuvlig i pressat glas med lite spetsmönster! Tyvärr har vi inte satt upp den ännu, men jag längtar!!

  Anna
  anna.lindeqvist@gmail.com

  SvaraRadera
 39. Hej!
  Väggmodellen skulle göra sig mycket bra hemma. Det senaste lampköpet var en Bumlinglampa från 70-talet som jag budade hem från tradera. Passar perfekt på skrivbordet hemma och det är ju bra att gamla saker får nytt liv igen!

  Nina
  nina.80@hotmail.com

  SvaraRadera
 40. Mycket läcker! En sån skulle man ha ;)

  http://www.CpnfidentLiving.se/

  SvaraRadera
 41. Lampan på bilden, (Artikelnummer: 104635), skulle passa bra hos mig som saknar kökslampa. Senaste lampan jag köpte var "maskros" från IKEA, den ger en discoliknande känsla i rummet när man tänder den, lustiga mönster på väggar och tak. Ser udda ut och blir både en inredningsdetalj och någonting praktiskt.
  Elin
  elin.dofs@hotmail.com

  SvaraRadera
 42. Hej!
  Jag skulle välja golvlampan om jag vann. skulle bli jättesnygg bredvid min läsfåtölj.
  Jag var tvungen att köpa en lampa i fredags för jag råkade tappa hallampan när jag skulle byta glödlampan i den. Tråkigt,för jag gillade verkligen den jag redan hade!

  Camilla
  kubbov30@gavlenet.se

  SvaraRadera
 43. Hej!
  Jag skulle absolut välja dubbellampan att hänga ovanför köksbordet (104635). Det skulle bli pricken över i det!
  Senaste lampan jag köpte va en liten vit fönsterlampa till köksfönstret. Vi hade länge letat efter en fönsterlampa men kunde inte hitta nått vi verkligen gillade. Hösten blev allt mörkare och mörkare i Umeå så slutligen fick vi bara köpa en lampa som vi var halvnöjda med. Jaja adventstiden kom ju som en räddning då vi kunde sätta upp våra kära adventsstjärnor. Nu är det ljust och fint i fönstren igen.

  Linda
  lbs.gustafsson@gmail.com

  SvaraRadera
 44. Tyckte den här modellen var riktigt snygg skulle passa perfekt till vårt nyrenoverade kök 104635
  Sist jag köpte en lampa var också till köket. Jag kollar runt mycket på bloggar som jag kan identifiera mig med för att få en känsla över stilen. Sedan tar jag reda på vart den är köpt och slår till!

  frida_hohlfalt@me.com

  SvaraRadera
 45. Hej!
  Taklampan som ser ut som en kupa, art nr 104697. Det vore snyggt att bryta av den lantliga stilen i våran stuga med lite industrikänsla!

  Vi håller nämligen på att renovera ett litet torp. Det är cirkus 190 cm i takhöjd. Trist för det går knappt att ha en taklampa som hänger ner!
  Så det senaste lampköpet var en plafond på ikea, rätt trist!
  Men nu är övervåningen färdig, och den enda platsen vi kan sätta en lite större taklampa, är i hallen över trappan!

  Micagrundstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 46. Hej!
  Skulle välja den grenade som du har på bild och med höjd 69cm då jag har högt i tak.Grisalampan passade inte där ( den får jag ha i köket i sinom tid). Nu har jag ett lysrör som ger obehagligt ljus i taket ovanför datorn och behöver ha något mildare med glödlampor istället.Tror denna från Markslöjd skulle passa perfekt!

  Senaste " riktiga" lampan köpte jag i somras på loppisauktion. Det var hör och häpna alltså "grisalampan".En värmelampa för smågrisar eller typ hundvalpar och andra djur som behöver extravärme.Den ligger och väntar och blir väl aldrig färdig för skärmen har för stor diameter.Den är inte i bästa skick heller. Det räknas väl inte de julbelysningar från just Markslöjd, som ligger och väntar hos DHL. Beställdes 23november och kommer först imorn 11dec.Har väntat såå!❤❤❤

  Mvh
  Emelie
  mimma82@spray.se

  SvaraRadera
 47. Hej.

  1. Jag tycker bäst om lampan med två skärmar då den inte kändes lika romantisk som några av de andra lamporna.

  2. Jag beställde en lampa från www.inmyhouse.se då jag hade varit ute efter en "grislampa" länge och hittade en på deras hemsida.

  MVH/Marika

  marcco_@hotmail.com

  SvaraRadera
 48. 1. Jag skulle välja den enkla taklampe-kupan med art nr 104697.
  2. Senaste lampa jag köpt var en stor boll i rispapper som jag tänkte dekorera med pompoms i silkespapper i bästa do it yourself-stil. Man vet aldrig hur resultatet kommer att vli på förhand, men det är kul att pyssla ihop något alldeles på egen hand!

  Mvh//Pamela

  pamela_saarelainen@hotmail.com

  SvaraRadera
 49. Hej!
  1. Skulle mer än gärna vinna golvlampan, skulle passa perfekt i vårt snart nyrenoverade vardagsrum som går väldigt mycket i vitt, den svarta golvlampan skulle bryta av perfekt.

  2. Senaste lampan jag köpte var en lampa till tvättstugan, leta länge innan jag hitta
  en jag tyckte passa in både snygg och diskret. Även den från markslöjd.

  Mvh// Johanna
  johansson_johanna@hotmail.com

  SvaraRadera
 50. 1. EKELUND FLOOR ORB - jag behöver en snygg och bra golvlamopa.
  2.Jag köpte en taklampa till min hall, på postorder och den är superfin :-)

  Spacegirl_@spray.se

  SvaraRadera
 51. 1. http://www.markslojd.com/sv/node/9753 Denna skulle jag välja, en perfekt läslampa när man myser i fåtöljen.

  2. Senaste lampan jag köpte var en bordslampa till fönstret åt min femårige son. Han fick välja fritt från Ikea och valde en grön lampa som han matchade med ett grönt överkast till sängen. Nu har han bestämt sig för tapeter från midbec, en grön fond med stora vita stjärnor, så det ska köpas framöver...

  MVH

  Johanna
  j.vinsa@bredband.net

  SvaraRadera
 52. 1. denna skulle passa perfekt i vårat kök med tegelmurs vägg
  --http://www.markslojd.com/sv/node/8459

  2. jag gillar the old styl o jag har inte direkt mycket pengar så
  jag köpte faktiskt en super fin 50 tals lampa på loppis för 50 kr.
  inte en enda skråma på den. var som ny

  chanette81@hotmail.se

  SvaraRadera
 53. Hej!
  1.Jag önskar vinna golvlampan.Den skulle göra sig bra i mitt vardagsrum.Stilen är där lantligt enkel.Så mysigt att sitta och läsa framför öppna spisen i lampans sken!

  2.Senast jag köpte en lampa var då jag inhandlade en bordslampa för 10 år sedan.

  Hälsningar Gunilla
  gunilla.hem@gmail.com

  SvaraRadera
 54. 1. Mitt val är lätt det skulle bli denna taklampa till köket:
  http://www.markslojd.com/sv/catalog/indoor-lighting/ceiling-lamps
  varför?
  för att jag får höra dagligen klagomål från dottern på att vår kökslampa suger,
  dottern använder köksbordet som sitt skrivbord för läxläsning och jag håller med henne att lampans sken inte räcker till för läxläsning.

  2. Mitt senaste lampköp var ett loppisfynd, en Luxus bordslampa för ca 50 kr med en fin stomme men med en riktigt sliten, smutsig och skabbig textilskärm som måste bytas ut.
  Lampan har stått snällt i ett hörn några veckor och lär nog få göra det ett par veckor till innan jag hinner ta tag i det :)

  Mvh. Tina
  martikainen31@gmail.com

  SvaraRadera
 55. näää vad fräsiga lampor!!!

  1- denna skulle jag vilja vinna: http://www.markslojd.com/sv/node/9813

  2- köpte julgransljus igår, som jag har i krukväxten på jobbet, haha! stackars yuccapalmen... ;D

  lina
  fromamouth@gmail.com

  SvaraRadera
 56. 1. Jag skulle välja http://www.markslojd.com/sv/node/9753. Denna skulle jag vilja ha i min nya, fräscha läshörna. Att få njuta med en bra bok och en underbara lampas sken, det vore mer än kanon! <3

  2. Senaste lampan jag köpte... oj... det var nog 10 år sen nu, i samband med att jag flyttade hemifrån. Då hade de utförsäljning i nån butik i jönköping, så där var jag och shoppade upp en del. Sen dess har jag inte köpt en enda lampa - skamligt nog!

  Kram Annika
  familjenpettersson@hotmail.se

  SvaraRadera
 57. JAg skulle välja
  Artikelnummer: 104697
  taklampan! Till vårt kök, den skulle passa perfekt och jag fick byta ut den vi har nu som vi fått av svärmor..

  2. Mitt senaste lampköp....hm.... det var så länge sen så jag kommer inte ens ihåg vilken det var!!! 8-) Har gått runt i huset och tittat men känns som jag haft alla i hundra år typ.... Men, har länge letat en kökslampa att ha ovanför bordet, utan att hitta, så denna vore ju kanonsnygg!!!

  SvaraRadera
 58. Jag skulle gärna vilja vinna golvlampan. Av någon anledning har jag börjat se så dåligt i skum belysning, jag fattar verkligen inte varför ;) En lampa vid soffan skulle göra underverk för mina ögon!

  Sist köpte jag en lampa till hallen. En diskret plafond som inte syns så mycket (den är inte så snygg), men den lyser bra!

  Stina
  caluna1@hotmail.com

  SvaraRadera
 59. 1. Jag skulle gärna vilja vinna golvlampan. Den är så enkel och ren i linjerna och passar bra i stilen med de taklampor jag har. Dessutom behöver jag just en sådan lampa vid soffhörnan där jag brukar sitta och läsa.
  2. Den sista lampan jag köpte var en enkel växtlampa. Mina krukväxter började se så ledsna ut i höstmörkret och jag förstod att det var ljus de behövde. Så nu ser de lite gladare ut igen!

  SvaraRadera
 60. 1.Jag skulle gärna vilja vinna golvlampan, en lampa vid soffan där jag brukar sitta och läsa.
  2.Senast jag köpte en taklampa, jag hel enkelt behövde en taklampa o köpte i en lågpris butik.

  SvaraRadera
 61. 1.Den stora taklampan.
  2.Jag köpte en vägglampa ur Ikeas PS-serie som jag satta upp bredvid vår bäddsoffa så att gästerna också kan läsa på kvällen.

  mvh/Emma W
  emmawesterlund@hotmail.com

  SvaraRadera
 62. 1. Jag önskar vinna golvlampan http://www.markslojd.com/sv/node/9753 som skulle passa alldeles utm¨ærkt vid vàr mysiga soffa i vardagsrummet

  2. Köpte en bordslampa pà loppis. Föll pladask för den vid första ögonblicket och nu pryder den fönsterbrädan i gästrummet

  MVH Sofie
  citcit.kuruyemis@gmail.com

  SvaraRadera
 63. 1. hade valt denna :http://www.markslojd.com/sv/node/8459 känns klasisk och tidlös :D

  2. Köpte en julstjärna senast....när vi kom hem så funkade den inte....fick lämna tbx den& tyvärr hade inte butiken fler :(

  SvaraRadera
 64. 1.EKELUND PENDANT 2L hade passat fint hemma i köket ,en lampa som alltid ligger rätt i tiden !

  2.Köpte en bordslampa till min son som flyttade hemifrån förra året !

  Mvh Karin Synnergren
  karin.87153@telia.com

  SvaraRadera
 65. 1 - Jag skulle gärna vilja vinna Ekelund 104697. En perfekt lampa enligt mig att ha ovanför matbordet.

  2 - Sist jag köpte en lampa var för ca. 2 år sedan. En IKEA lampa, menad för sängbordet.

  Hälsningar
  Emma
  emmlin@hotmail.com

  SvaraRadera
 66. 1. En golvlampa för att ha vid min gungstol
  2. En lampa till sovrummet saknade vi när vi flyttade till större förra året, så det blev en billig på IKEA som matchade en sänglampa vi redan hade

  SvaraRadera
 67. 1. Glommen är min favrotit!
  2. Oj,de var nog min gröna lampa från IKEA.
  De var kärlek vid första ögonkastet haha. :)

  SvaraRadera
 68. 1, jag önskar en ny kökslampa, den vi har lyser så dåligt.http://www.markslojd.com/sv/node/9813

  2, senaste var för 6 år sedan när vi flyttade till vårt nys hus och alla rum behöver lampor. Då köpte vi bl.a. Den kökslampan vi har idag. Vi tyckte den var modern och fräck. Nu tycker vi den är ful, svårstädad

  SvaraRadera
 69. Min mail är idapida@banck.se :)

  SvaraRadera
 70. 1: jag skulle gärna vinna en lampa att ha i vårt kök http://www.markslojd.com/sv/node/8459
  Vi har en lampa i vårt kök som bättre dagar sett, med en ny lapa från Markslöjd blir plötsligt köket för ögat en fröjd.

  2: En lampa till hallen, ville ha något enkelt och stilrent så jag komponerade själv ihop det med hjälp av den lokala Sladdgubben. Strykjärnssladd med lampknapp och en stor svag glödlampa.
  Det är vanligt vägguttag på den så den löper längst väggen och är fastknuten/upphängd i en fin krok på väggen.

  SvaraRadera
 71. 1) Jag skulle välja taklampan,104697. Den skulle jag hänga över vårt köksbord.
  2) Sambon tog sönder den gamla i fönstret på kontoret, så jag fick tillfälle :-)att köpa en ny. Det blev en fönsterlampa i krom och vit plåtskärm. Den är egentligen lite för bred för fönsterbrädan - men det var den jag ville ha!
  Hälsn Susanne
  susanne.fridell@home.se

  SvaraRadera
 72. 1. Jag skulle så gärna byta ut våra fula sänglampor mot en sådan här: http://www.markslojd.com/sv/node/9814
  Så snygg och passar precis vår stil som vi har nu!

  2. Senaste lampköpet var en fönsterlampa på fot, skärmen är rosa med vita stjärnor, till lillans rum.

  SvaraRadera
 73. Photo by Emelie10 december, 2012

  1. Om jag vann skulle jag helst vilja vinna denna http://www.markslojd.com/sv/node/8563.
  Vi har nyligen flyttat och har köpt lampor till hela lägenheten, men vi har letat mycket efter en att ha ovanför vår köksö, utan att hitta någon som vi båda tycker om. Denna skulle nog göra sig fint där!

  2. Vi köpte faktiskt nya lampor till hela lägenheten i september i samband med vår inflytt. Ovanför vårt matbord hänger 2 Bromölla från Markslöjd. Vi ville ha något i vitt/svart/silver, så valet föll snabbt på dessa, då de kändes moderna men ändå med en touch av industrikänsla.
  Det allra senaste köpet gjordes förra helgen, en grå/silvrig Ludwig från Watt & Veke.

  //Emelie
  (oberg_emelie@hotmail.com)

  SvaraRadera
 74. Ekelund 104697 är tveklöst lampan som ska hänga i vårat uterum när det blir klart till våren!!

  Mitt senaste lampköp var en snygg adventsljusstake från just Markslöjd faktiskt. Ett impulsköp till första advent som jag är väldigt nöjd med!

  Sandra kokette@hotmail.com

  SvaraRadera
 75. 1. Jag skulle välja Table orb lampan av den enkla anledningen att jag tyckte den var sjukt snygg. Jag, sambo, son och hund flyttar till nya stor härlig lägenhet i februari och jag skulle älska att ha bordslampan vid mitt sy bord, skulle passa helt perfekt!

  2. Sista lampan jag köpte var nog mer bara en sladd med glödlampa. Själva lampskärmen gjorde vi själva, försökte göra en kopia av Random light. Blev helt ok, men inte alls lika snygg som det alldeles för dyra originalet.

  / Ida

  meier.ida@gmail.com

  SvaraRadera
 76. 1. EKELUND PENDANT ORB för att den är minst gammeldags/lantlig! Passar bäst in i min inredningssmak och jag tycker att den är riktigt snygg! Skulle vara så fin i vardagsrummet!
  2. Har länge önskat mig en KARTELL/FLY lampa men inte vetat var jag skall hänga den och också tyckt att det varit för mycket pengar. Satt så i somras och slösurfade på bl a facebook då en ljusblå FLY (drömfärgen) dök upp på en av alla facebook-köp/säljsidor. Blev alldeles knäsvag och med darrande händer skrev jag "KÖPER!" (det gäller att hinna först!). Så för 250 kronor har jag nu en alldeles egen FLY och jag är såååå lycklig! Den hänger i köket...
  - Spontant, billigt & alldeles alldeles underbart! -

  Hälsn från Lisa

  SvaraRadera
 77. 1. Vill vinna http://www.markslojd.com/sv/node/9753 för den skulle passa vid vår fåtölj och vara bra när man ska läsa.
  2. Sist jag köpte en lampa var när jag var på IKEA för ca 2 veckor sedan, köpte en julstjärna på hög fot bara för den var så mysig och fin.
  liselotte.202andersson@telia.com

  SvaraRadera
 78. Nathalie (nathaliefallman@hotmail.com)10 december, 2012

  1. Jag skulle välja Ekelund 104635, som skulle hamna ovanför vårat svarta köksbord. Skulle passa SÅ himla bra in i vårt kök som är inrett i svart och rött.

  2. Mitt senaste lampköp var något så tråkigt som en hel drös LED-lampor från ikea. Ack så tråkigt (och dyrt!) att köpa men SÅ värt det i slutändan. Nu kan jag ha små ljuskällor tända runt i hela huset utan att min sambo klagar och dessutom är det bra för miljön :)

  SvaraRadera
 79. 1. Taklampan skulle ju helt klart vara väldans tjusig över köksbordet. Eller kanske över en köksö (som än så länge bara finns i min fantasi
  2. En loppisfyndad bordslampa i nysilver. En ny piffig lampskärm inhandlades raskt. Nu väntar den bara på renovering av sladd för att kunna sprida ljus och stämning.

  Adventshälsningar,
  Rebecca

  SvaraRadera
 80. Camilla Lindman10 december, 2012

  Hej!
  Jag skulle väldigt gärna vilja vinna golvlampan som jag skulle ha vid soffan då jag gillar attsitta där och läsa. En omöjlighet juat nu då det är på tok för mörkt.
  Minns inte när jag köpte en lampa sist. Det är alltså många år sedan. Hoppas på tur att få vinna en fin julklapp åt mig själv.

  God Jul såhär i förskott!

  SvaraRadera
 81. Jag är gärna med och tävlar. Sist jag köpte en lampa var nog när vi flyttade in i vårt radhus. Den sista lampan var till sonens rum, jag ville ha en färgglad lampa och det blev en rislampa i grönt med de klassiska molnen.

  I övriga huset visste vi inte vad vi ville ha så det blev billigast tänkbara (och tyvärr har vi inte hittat rätt än).

  men den här lampan var grymt snygg så den skulle jag vilja vinna

  http://www.markslojd.com/sv/node/8563

  Tipsat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/12/10/lucka-10-hos-its-a-house-1012/

  blogg@annakarlsson.se

  SvaraRadera
 82. Ekelunds 104635 har jag alltid drömt om! Klassisk. Skulle lyckan hitta till mig skulle jag faktiskt ge den till min mamma som bygger om vårt sommar ställe på dalarö just nu. Vore härligt att kunna ge henne.

  Sist jag köpte en lampa var det utomhus belysning, spottar som lyser upp vår vackra gamla stenmur från 30- talet då huset byggdes.
  m_bergqvist@yahoo.com

  SvaraRadera
 83. Vill vinna vägglampan(104636)eftersom den skulle bli fin i min hall. Mysigt att hoppa över takbelysningen när den inte behövs.

  Sista inköpet var en liten rosa skrivbordslampa från Ellos. Har den när jag läser.
  Kram Caroline
  vitabergenserik@hotmail.com

  SvaraRadera
 84. Om jag vinner så väljer jag golvlampan Liljedal.Den ska få flytta in bredvid vår soffa och lysa upp i vintermörkret.
  Jag köpte inte mindre än tre nya lampor för två veckor sedan, utebelysning till vårt nybyggda garage!

  SvaraRadera
 85. Om jag skulle välja så blir det Ekelunds bordslampa för att jag älskar den raka lite hårda ruffiga stilen som ändå bryts av med de runda fomerna som gör att lampan känns som ett genuint tidlöst hantverk. Dessutom skulle den göra sig perfekt på det mörka dubbelskrivbord jag drömmer om att hitta begagnat!

  Senaste lampköpet var faktiskt på en loppis, det var en golvlampa som lyste upp hela sin avdelning med sin skönhet och stil. Trästomme och svart veckad tygskärm i svensk design och kvalité. Det är så härligt när de fynden dyker upp så även jag kan köpa det som annars ligger lite över min prisklass!

  SvaraRadera
 86. Denna skulle jag vilja vinna EKELUND PENDANT 2L.
  Den skulle bli så fin i vår stuga i sälen ovanför köksbordet. hela huset är nu nyrenoverat och det som ska ändras nu är intredningen, denna hade passat så fint i en timmerstuga.

  Senaste lampköpet var till dotterns sovrum, jag hade bestämt mig långt innan hon kom vad hon skulle få ha för lampa. Det blev en Jonas Bohlin, som ser ut som en tyllkjol. Passar perfekt till vår lilla prinsessa!

  Hälsningar Christine
  christinecarlstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 87. jag hade velat ha lampan att hänga i taket!
  senaste lampan jag köpte var på ikea, en spotlightramp att ha ovanför köksbordet. skitful och passar inte in alls i vårt kök.. en fin lampa från markslöjd hade inte varit helt fel!

  SvaraRadera
 88. 1.) EKELUND PENDANT 2L, snygg klassik design som skulle passa in så snyggt i vårt sekelskifte/industri kök i vår sommarstuga. Belysningen är den vitigaste möblen i ett rum då ögas dras ditt automatiskt och dess ljus skapar dramatik och stämning.

  2.) Det var "Well-known Untold" av Veronica Eklund. Det var faktiskt ett impulsköp då jag fick se att den var på halva priset. Och eftersom den var/är lite svår att få tag på slog jag till direkt och det har jag verkligen inte ångrat!

  SvaraRadera
 89. 1) Vi håller på att renovera vår Hälsingegård och till jul är det dags för inflytt/nedflytt (hoppas, vi har bott på övervåningen i två år) Pendant med två lampor skulle bli så fin i vårt kök, den skulle jag verkligen vilja vinna!! Sedan skulle jag själv köpa bordslampan...

  2) Senaste lampan jag köpte var förra veckan, en Markslöjd Fjällbacka som skall sitta i trappen (på väggen), den nya trapp som vi inte börjat använda ännu, men snart.
  /Jill
  jill.bua@rocketmail.com

  SvaraRadera
 90. Skulle mer än gärna vinna denna: LAMMHULT CEILING 6L BLACK med Artikelnummer: 102661, den skulle göra vårt kombinerade kök och vardagsrum användbart och upplyst på ett snyggt och praktiskt sätt med en kanonfin armatur. Har just nu ingen taklampa i vardagsrumsdelen så det är lite trixigt om man inte städar mitt på dan...
  Tror att det kan bli en kanonfin i kombo med Ekelundserien - även den från Markslöjd!=)som vi även är sugna på till vårt lite lantliga industrikök. Detta skulle vara den bästa julklappen!

  Köpte förra veckan nya led slingor ute till granarna på altanen som barnen fick välja och hjälpa farfar hugga.

  En varm julhälsning//
  Thea
  thez85@msn.com

  SvaraRadera
 91. Artikelnummer: 104697 skulle passa alldeles utmärkt i vårt kök som förhoppningsvis kommer att renoveras nästa år, om ekonomin tillåter. Det är verkligen den här typen av lampa som jag har suktat efter länge.

  Senaste lampan köpte vi till vardagsrummet. Vi ville ha en lampa som gav "mysbelysning" och valet föll på en lampa från Rusta då vi tyckte att den var både snygg och prisvärd.

  //Johanna
  monsterurkis@hotmail.com

  SvaraRadera
 92. 1. Jag skulle välja Ekelund 104636! Den skulle jag gärna ha vid soffhörnan eller i vår hall eller i vårt gästrum-möjligheterna är många! Tyckte verkligen om den.
  2. Eftersom vi köpt hus har vi flera rum som behöver fyllas på m lampor och senast köpte jag en billig spot från Ikea. Tyvärr tyckte jag inte den passade och ligger nu och väntar på en bättre plats:-)
  Mvh Nilte

  SvaraRadera
 93. 1. Den stora runda taklampan. Dels passar den bäst hem hos mig och för den är så snygg!
  2. i somras köpte jag en svart taklampa på lagerhaus till köket, den var SUPERSNYGG och billig!! Men det är kul med omväxling på mindre sätt så därför vill jag ha den storalampan nu istället!

  palmcamilla@live.se

  SvaraRadera
 94. Sofia Olofsson10 december, 2012

  Hej! Skulle jag vinna skulle jag välja dubbel-taklampan art-nr:104635. Älskar stilen och formen. Den skulle passa utmärkt över mitt köksbord dit jag inte har fått någon lampa än.

  Sist jag köpte en lampa var nog två år sedan då vi tog oss en tur till IKEA där vi inhandlade möbler till vårat nya boende.

  Glada julhälsningar från Sofia
  sofia.olofsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 95. Jag skulle vilja vinna http://www.markslojd.com/sv/node/9865. Min sambo har tittat på den ett tag och skulle bli väldigt glad om den "plötsligt" fanns här hemma. Jag köpte faktiskt en lampa förra veckan. Jag har sett modellen tidigare och tycker väldigt mycket om den. Nu hade butiken den på kampanj så då passade jag på.

  SvaraRadera
 96. Vilka vackra lampor, den här skulle passa vid min läsfåtölj ;-) Artikelnummer: 104346
  För ett par veckor sedan köpte jag en antik taklampa på en loppis. Det var ett impulsköp, den kostade bara 100 kronor men jag fick för mig att den nog var värd mycket mer. Nu står den i förrådet och väntar på att jag (dvs min man) ska byta ut elledningarna på den så att vi kan använda den.

  SvaraRadera
 97. 1.Jag skulle helst vilja vinna vägglampan med artikelnummer 104636. Denna lampa skulle jag sätta upp i min dotters rum som vi håller på att färdigställa. En snygg lampa som kan följa med i flera år fram över.
  2. Sista jag köpte lampor var i förra veckan då jag köpte 2 st adventsstjärnor. Hade ett presentkort som höll på att gå ut så då slog jag till på dessa stjärnor som jag sneglat på länge. Blev riktigt nöjd med mitt köp.

  /Stina
  stina_84@hotmail.com

  SvaraRadera
 98. 104346 är artikelnummer på en helt underbar läslampa som jag önska vinna för att: min mammapeng ALDRIG räcker till så när jag väl får en liten stund i min ensamhet blir jag såååå trött på att belysningen inte heller räcker till för en stunds läsning i favorit fåtöljen. Därför :-) sist jag köpte en lampa var en julstjärna som fick plats i fönster nummer 4 med sina 3 kompisar hängandes i de övriga. 79kr passade ju mammaledighets plånka iaf.
  Madeleijn@hotmail.com

  SvaraRadera
 99. Skulle så gärna vilja vinna lampan på bilden :) Har sett många liknande men aldrig någon i svart som är den färg jag absolut gillar mest. Sist vi skaffade ny kökslampa var när vi ärvde saker från min sambos mormor. Hon dog 1992 och hennes lammpa är fortfarande kvar som kökslampa. Det är en gamla modell som fanns förr med fotogen i mitten. Denna modell är något nyare med glödlampa istället.

  /marika
  quiltangel@gmail.com

  SvaraRadera
 100. 1. Jag hade gärna velat vinna 104635! Den skulle få sitta i vårt kök.

  2. Sist jag köpte en lampa var för typ 8år sedan. Då köpte jag den billigaste som fanns på ikea för 99kr, för jag hade dåligt med pengar. (Jag flyttade hemifrån då) Den är skitful och tråkig, haha. Denna Ekelund från Markslöjd skulle passa bättre i vårt kök! alexandra.frogren@hotmail.com

  SvaraRadera
 101. hej,

  sååå snygga lampor, jag vill gärna vinna..

  fråga 1: Artikelnummer: 104635, skulle passa helt klart över matbordet.
  fråga 2: det var en lampa till sonens rum, han ville helst ha en måne men vi leta och leta, men fann inget, så en dag ser han på Blocket, lampan han bara ville ha, och det blev en stor Maskros. Liknar inte en måne, men snyggt blev det.

  //elisabeth elis_ohman@hotmail.com

  SvaraRadera

Annonser: