onsdag 9 januari 2013

På besök i Norge


Vårt hus är timrat ända upp i nock och jag hade verkligen velat behålla en eller ett par timmerväggar synliga. Men tyvärr har huset massakrerats allt för mycket under tidigare renoveringar. Just därför står timrade väggar högt upp på min önskelista till vår blivande fjällstuga. Allra helst gamla med en historia. Ni som hängt med ett tag minns kanske att vi började lite smått med förberedelserna i höstas. Till och med jag inser att ett husbygge 35mil hemifrån kommer att ta sin tid så jag samlar inspiration, drömmer mig bort och låter det få ta sin tid. 


Något som däremot inte tar så mycket tid alls är denna väggdeko, ett par ramar, snören och en krok så är det klart. Blir du sugen på att göra något liknande hittar du mer inspiration här och här


Öppen förvaring är snyggt. Men kanske lämpligast till vardagsporslinet som används så ofta att det inte hinner bli dammigt och framförallt till familjen utan små nyfikna barnfingrar. Ser framför mig W använda hyllan som en klätterställning, hua, nej inte för oss. Inte nu. Men snyggt är det!


Fraseraglasen har vi också men men jag tycker de är alldeles för stora och tunga att dricka ur så hos oss används de oftast som vaser. Passar alldeles utmärkt som det. Precis som köksbänken i bakgrunden skulle bli klockren i min trädgårdsbod. Läge för lite Blocketsurf!

8 kommentarer:

 1. Skön inspiration! Ska kolla efter glasen när jag åker till Ikea i helgen.. Och snyggt med köksposlinet i hyllan. Skulle dock inte funka Hos oss just nu med barnen. Om några år:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Småbarnsåren begränsar en del i inredningsväg helt klart =)

   Radera
 2. Kanon härliga bilder... Får inspiration igen... Svårt att ha lägenhet, allt ryms inte ;) men inför spar jag idéer , tack! // Josephine

  SvaraRadera
 3. Det är helt suveräna bilder! så vackert!
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 4. Men det är ju bra om det tar tid, då hinner du planera ordentligt.
  Så där såg inte farfars stuga ut men det var fin utsikt där i Norge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag försöker intala mig det =)

   Radera

Annonser: