söndag 30 november 2008

Utvändig renovering påbörjad


På den undre bilden ser ni huset som det såg ut då vi köpte det. Hemska färger, deprimerande fönster och utan minsta tillstymmelse till snickarglädje. Men vi älskade så mycket annat, tomten på 4500 kvadrat, älven direkt bakom huset, att det är sol från morgon till kväll och potentialen i det stora huset så vi slog till. 

Den övre bilden är tagen i oktober i år och här har vi påbörjat den utvändiga renoveringen lite smått. Den nya ytterdörren från Allmoge Snickerier är på plats, en ny infart har gjorts, en häck mot gatan har planterats och arbetet med utebelysning har påbörjats. Bottenvåningen har fått, nya, större och fler fönster med spröjs och balkongdörren uppe har kommit på plats. Nästa sommar ska resten av övervåningen få nya fönster, framsidan ska få en stor bro nere och en balkong uppe. Fasaden ska få sig ett lyft med nya bredare knutar, liggande panel längst ner och målas vit med gråa detaljer. Hinner vi ska en rejäl altan byggas mot älven och vårt sovrum få en balkong. Men just nu pågår arbetet med att färdigställa undervåningen och vi hoppas på inflyttning i februari. 

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig blogg! Lägger i mina favoriter, kan bli spännande att följa!

  SvaraRadera
 2. Jag som tyckte det avr superfint redan inan ni började gör om, om man bortser från färgen då. Gilalar fulfina hus. :-)

  SvaraRadera
 3. Oj vilket projekt! Ska bli kul att följa!

  SvaraRadera
 4. Här har ni en del att bita i förstår jag men det kommer säkerligen att bli underbart fint.
  /Åsa

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen ett mäktigt projekt ni åtagit er - mina känslor är en blandning av avund, känsla av imponering och medlidande :) Ni verkar dock vara av det virke som orkar genomföra detta massiva projekt.

  SvaraRadera

Annonser: