tisdag 10 februari 2009

Nya husbilder!


Nu när kameran äntligen är återfunnen och solen skiner så kan jag bjuda er på lite nya "före/en bit på väg" bilder från hallen (som tidigare var tidigare två badrum, två hallar och ett trapphus). Jag vet inte hur länge jag och min tålmodiga pappa höll på för att bryta till rätt gråfärg, men tillslut hittade vi rätt och jag är såå nöjd! I hallen återstår som ni ser fortfarande en hel del pyssel (se min "att göra" lista längre ner i högerspalten) men jag känner redan nu att hallen kommer att bli precis så som vi hade tänkt oss!
 
Vår totalrenovering är inte den första i husets historia, innan det gjordes om till hyreshus på 50-talet var det ett vitt bostadshus med stora spröjsade fönster, snickarglädje, kakelugnar och högt till tak. Men när den ombyggnationen gjordes var energibesparing viktig så de sänkte takhöjden med drygt 30cm, slängde ut kakelugnarna och bytte fönster. Något som vi idag har svårt att förstå hur man kunde göra. Nu under vår renovering har vi därför ofta frågat oss vad av det vi gör nu som vi kommer att ångra om 50år eller kanske bara om 10år? 

Vad glad jag blir att så många vill vara med i min tävling! Vill du också vara med? Klicka här!

11 kommentarer:

 1. Väl skrivet. Det vi idag strävar efter byggdes om och bort förut, vad som är fint, modernt, trendigt och olika lagar och regler styr nog mycket av hur det ser ut, hur man gör när man renoverar osv. Man behöver ju bara gå till sig själv för att inse hur föränderlig man är - jag menar för 10-15 år sen ville alla ha terracotta och gult, grönt och blått på väggarna....... Idag förfasas iaf jag över det... ;)

  SvaraRadera
 2. Det blev fantastiskt bra med grått!
  Mycket tjusigt!

  SvaraRadera
 3. Oh, vad snyggt! Eric träffade Johan på umedalen ikväll, och vi funderar på om vi ska kika förbi någon kväll i veckan?

  SvaraRadera
 4. Dra mig baklänges, vilket projekt ni gett er in på! Ernst kan ju gå och gömma sig. Imponerande!

  SvaraRadera
 5. Shong i medaljongen, vad fräsigt!

  SvaraRadera
 6. Men vilken sagolikt vacker hall ni skapar! Men jag är inte förvånad när det gäller er för ni har en otrolig känsla för stil och inredning! Känns jätte spännande att få följa eran totalrenovering! :D
  Ang skyltarna så använder jag samma dyna som jag har när jag scrappar! Det är Memories dye inkpad. Den är vattenfast. Har gjort precis samma grej som du att man kommer imot innan det torkar:( så då får man måla på ny vit färg tills det täcker. Har gjort det flera gånger när texten inte kom där jag hade tänkt. ;)

  Tack och lov att ni hittade kamran föresten! Vi vill ju gärna se hur det går.

  Kram Tin ♥ ☺

  SvaraRadera
 7. Urtjusig hall, eller entré känns mera passande i ert vackra hus. Snyggt med det ljusgrå och vita.
  Ja tänk, som de slaktade interiörer förr. I mitt barndomshem hade de satt masonitskivor för varenda spegeldörr, släta skulle de ju vara där ett tag. Och min gamla tokiga mormor sågade bort alla överdelar på de gustavianska sofforna... för att göra dyschor.
  Nåja, trender går i cirklar och om om tjugo år har någon tokig typ kanske målat om er vackert ljusa entré mörkbrun med grönt mönster...
  Hoppas inte! =)
  Kul att få ta del av bilderna. Kram från ett vintrigt Sörmland, och en norrlänning i exil.

  SvaraRadera
 8. Grattis!! Jag drog dig som en av vinnarna i stämpel-tävlingen i min blogg. Maila mig din adress på: bambi_111@hotmail.com så vidarbefodrar jag uppgifterna till Sweetish Sister!

  SvaraRadera
 9. Wow, vilken underbar hall ni får, vilket ljus och vilken fin gråton ni lyckades få till. Så glad man måste bli när man kommer in genom de där vackra pardörrarna :-)

  Tack för din gulliga kommentar och självklart får du länka till mig.

  Ha en fin fortsättning på veckan!

  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Hej igen :) Lyckats ta mig upp lite nu och tänkte försöka svara på din fråga. jag köpte mina på en webbutik som heter Snirkla men jag tror inte de finns kvar där längre. Men det finns en tjej i Ö-vik som har en jättefin butik. Hon har ingen webbshop men en blogg om sin butik istället.

  http://himlenrunthornet-blogg.blogspot.com/

  Mailar du henne så kan hon säkert skicka två åt dig om hon har några kvar. Jag tipsade en annan tjej om detta och det var INGA problem. Lycka till :)

  Kram Josefin

  SvaraRadera
 11. Oj, vad läcker det här huset kommer att bli, längtar efter att få se det igen, hoppas allt är bra!

  SvaraRadera

Annonser: