fredag 23 oktober 2009

Gardinfunderationer

Större delen av året vill jag ha mina fönster helt rena eller med en liten hissgardin men under de mörka månaderna vill jag gärna ha det lite mer ombonat med gardiner i den här modellen. Tungt, maffigt och frasigt tyg ska det vara! Gärna siden! Så nu har jag hemma ett gäng tygprover och ska försöka bestämma mig för ett att sy julgardiner av till vardagsrummet och matrummet. Bild från Sköna Hem . 

13 kommentarer:

 1. Som vanligt blir man inspirerad av att kika in här! Jag håller också på att fundera på julgardiner och hade helt fastnat på hissgardiner men nu tror jag att jag måste tänka om, det där var ju bara så lyxigt och snyggt!

  Tack för inspirationen!
  Lena

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Å så läckert! Älskar också sådana här FRASIGA tyger. Skall försöka få till något mer ombonat i vårt vardagsrum men har inte riktigt bestämt mej...

  Ha en fin helg!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Ja den här årstiden vill man gärna ha det ombonat. Och tyger gör ju att det blir lite varmare och mysigare. Det är snyggt med hellånga gardiner med mycket tyg och fall!

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Hej !
  Det ser mer mysigt och ombonat ut med tjocka vackra (vilket i och för sig inte gör det varmare...)och långa gardiner.

  Ha en mysig helg !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 6. Hej,

  Mitt första inlägg här så jag måste börja med att säga att jag blir helt matt av läsa om era prestationer - jag är väldigt imponerad. Kul när arbetsinsatsen dessutom paras med god smak!

  Vad gäller gardiner så har jag också en förkärlek för "tunga" gardiner. Glöm inte att använda både foder och mellanlägg. Det senare har jag själv inte hittat i Sverige, men inte letat så noga. I värsta fall kanske man kan ta en tunnare bordsfilt. Utan mellanlägg får man inte den härligt tjocka, tunga känslan som i engelska gardiniuppsättningar.

  Lycka till!

  /Elin

  SvaraRadera
 7. Du har hittat samma bild som jag hittade när jag kollade in Sköna hems hemsida! Det är så snyggt med de där frasande gardinerna. Jag tänkte sy mina själv.

  SvaraRadera
 8. Hej och grattis till coordautmärkelsen!

  Här hänger nu tunga mörk brunröda gardiner för att göra det lite mysigt och murrigt. Som vanligt byts de ut mot våren när ljuset känns allt viktigare...

  Trevlig helg.

  Anna

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga gardiner du har hittat! Jag har inte ägnat julen en tanke än men det kanske börjar vara dax. Lycka till med tygvalet!
  Sandra

  SvaraRadera
 10. Jag har fobi för stora, fluffiga gardiner. jag vet inte varför.

  SvaraRadera
 11. Snyggt! Gillar oxå det där frasiga i vissa tyger....

  HA en härlig helg. Kram Anna

  SvaraRadera
 12. I vårt nya hus kommer vi knappt ha några gardiner eftersom vi knappt kommer ha några vanliga fönster.
  Kommer kännas konstigt efter att ha bott 20 år i ett hus med gardiner i alla fönster.
  I köket har jag förresten inga gardiner bara bamburullgardiner.

  Kram Helene

  SvaraRadera
 13. Bilden med gardinerna sag jag pa natet och blev sa inspirerad att jag gick och kopte mig graddvit sidentyg till sovrummet och det blev sa himla fint! Jag kopte dock bara till en sida av fonstret. Hog mysfaktor och lite lyxos ocksa. towe.

  SvaraRadera

Annonser: