fredag 20 november 2009

Hållbara julklappar


Nu ska jag sätta mig och slå in de sista små paketen till lilla Ts adventskalender, det blev en hel del duplo kan jag avslöja, perfekt att lägga ett par bitar i varje paket. Annars har vi, som så många andra, skurit ner rejält på julklapparna de senaste åren och även i år blir det sparsamt med paket. Trots detta så brukar berget med sönderrivet papper och snören vara stort så i år har jag tänkt satsa på en mer hållbar paketinslagning. Jag minns hur försiktigt min farmor brukade öppna sina paket och sen vek hon alltid ihop papperet och sparade till kommande år. Så jag tänkte lära mig lite av henne och slå in mina paket i fina kartonger som går att återanvända och sedan smycka med fina band och dekorationer som blir en present i sig. Pressbilder från Sia.

Vill du vinna en Ergo Rapido? Klicka här!

12 kommentarer:

 1. Min farmor gjorde precis likadant med presentpapperet och snörena så vi har nog en del av lära av den generationen :-)
  Låter fint med klappar i kartonger och duplot blir säkert uppskattat!

  SvaraRadera
 2. Precis så gjorde både min mormor och farmor. Jag minns att jag som liten försiktigt öppnade paketen med tanke på att de ville ha tillbaka snörena och pappret. Här är det översvämmning av paket de kommande månaderna, båda barnen fyller år i dec och jan och så jul på det. Inte lätt att dra ned på paketen när de får vänta ett helt år tills nästa gång. Vi kör en stenhård utrensning inför varje dec månad bland leksakerna, ner till leksaksförmedlinegn vi har med allt som det inte lekts med. Superpraktiskt.

  Kram
  Erika

  SvaraRadera
 3. Jättebra idé! Ikea hade en hel del söta julklappasaskar.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Jag försöker också införa lite färre paket, men jag vet inte riktigt om det är någon som lyssnar...

  Jättefina bilder du visar!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. God morgon !
  Jag tror att jag ska följa i dina fotspår och göra fina paket som ingen vågar slänga :) Bilderna är inspiration i sig. För några år sedan gick jag en helgkurs i japansk paketinslagning. Får se om jag minns något... ?

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 6. Jättfint och miljösmart!
  Nu ska jag också strunta i presentpappret iår!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina inslagningar, det var en bra idé med kartonger o pynt.

  Jag har letat efter ditt inlägg med länk till en webshop där man kan beställa dörrhandtag. Vill gärna ha en länk till det.

  Tack på förhand.

  SvaraRadera
 8. vår kära far gör ju samma sak. Annars är ett bra tips som jag brukar använda mig av tidningspapper

  SvaraRadera
 9. Vad hurtig du är som kommit igång med julklappar. En annan lat kommer väl att stressa dagen innan i vanlig ordning =)

  SvaraRadera
 10. Vilken toppenidé med paketen! Och bilden i förra inlägget på amaryllisen är superfint! Ha det gott! www.majamyra.se

  SvaraRadera
 11. varfor inte:)

  SvaraRadera
 12. I inclination not approve on it. I regard as warm-hearted post. Particularly the title attracted me to study the whole story.

  SvaraRadera

Annonser: