tisdag 6 april 2010

Husdjurslyx!

Pressbild från Fredrik Roijé

För mig som helhjärtat ägnade mina tjugo första år åt hästar och som har vuxit upp med diverse djur omkring mig så känns det lite tomt nu när vi bara har hund, men också väldigt skönt! Jag minns så väl när jag hade tagit beslutet att sälja mina hästar, hur ofattbart mycket tid (och pengar för den delen) jag fick över. Men det dröjde inte länge innan jag fyllde tiden med ett nytt, tidskrävande och dyrt intresse, resor! Under sex års tid befann jag och J oss mer utomlands än hemma. Sen en dag så började den biologiska klockan klämta så oerhört starkt, reslusten dämpades rejält och utbyttes av en önskan att bilda familj och köpa hus och det vet vi ju alla hur det slutade =) Men det där djurintresset försvinner aldrig helt och jag hoppas att mina barn ska bli intresserade så att vi kan ha det som ett gemensamt intresse. Även om jag länge har drömt om att skaffa höns så kommer det nog att stanna vid en dröm men det här fina hönshuset designat av Fredrik Roijé skulle ju passa lika bra till ett par kaniner.

8 kommentarer:

 1. Vilket snyggt hönshus! Du skulle se vårt ruckel, men det funkar det med... Det är så mysigt med höns och dessutom får man ägg och gödsel till trädgården.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Åh, jag som har tjatat om höns i flera år måste visa mannen detta underbara hönshus. Vem vet, han kanske äntligen ger med sig :o)

  Kram/S

  SvaraRadera
 3. Så fint! Har en hemlig dröm och lantliv nån gång och hönor;)

  Kram Adela

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart hönshus - det är lite annat än det vi har på Holm:) Men det har kommit två små fina kycklingar i helgen - så de verkar trivas i allafall:)

  Va superfint ni har gjort i hallen - vi skall ta tag i vår hall till hösten. Underbar inspiration ifrån er som vanligt!!! Tack :)

  Ha det gott!
  Camilla på Holm

  SvaraRadera
 5. Ett hönseri med stil!

  Sitter och kikar på er fina hall. Vi har världens minsta utrymme till hall, så det är en sann utmaning att få till det. Har ett stort draperi som jag drar för eländet så jag slipper se det...

  Önskar en fin dag!

  Anna

  SvaraRadera
 6. Våra grannar har ett litet gulligt hus (typ stor lekstuga) med nån typ av dvärghöns, 3-4 st bara, och dom värmer nåt i vassen med ägg. Efter att ha varit hönsvakt 3 veckor i vintras så vill jag ännu mer nu ha egna höns när vi får tid (dvs när huset blir färdigt...). Det är inte så värst mycket jobb faktiskt (det är ju inte som att mocka efter en häst iaf =), och otroligt härligt med egna ägg!

  SvaraRadera
 7. Hej! VIlle bara säga att jag gillar din blogg skarpt och tycker ni har gjort ett helt fantastiskt jobb med huset. Men nu till hönsen. Vilket fint hönshus! Men såg att du va sugen på höns. Tänkte bara säga att ni kan får "hyra" några höns av mig på sommaren om ni vill? Mest på prov och ni kan lämna tillbaka dem när ni vill. Bygg bara en sommarhage med ett litet hus. Jätte roligt med några höns och egna ägg!

  SvaraRadera
 8. Åhh jag känner igen mig, ägnade även jag mina första 20 år åt hästarna... saknar det så mycket varje dag men det passar inte riktigt in i mitt liv just nu... Skulle aldrig ha tid och då blir det nästan mer en börda och ständigt dåligt samvete. men det är väl så i livet att saker förändras och har sin tid. Tänker dock att det ska komma en tid när jag kan ta upp hästarna på riktigt igen ; ) Patricia

  SvaraRadera

Annonser: